کلمه جو
صفحه اصلی

علی آباد

لغت نامه دهخدا

علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بلوک سرحد چهاردانگه (یا سرحد چهارناحیه ) واقع در سه فرسخ پیشتر شمال اسپاس . (از فارسنامه ٔ ناصری ص 220، بلوکات فارس ، بلوک سرحد چهاردانگه ).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان قیس آبادبخش خوسف شهرستان بیرجند واقع در 60 هزارگزی جنوب خوسف . ناحیه ایست جلگه و گرمسیر، و دارای 14 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات است . راه آن اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از ناحیه ٔ فُرک بلوک سبعه واقع در چهارفرسخی جنوب فرک . (ازفارسنامه ٔ ناصری ص 219، بلوکات فارس ، بلوک سبعه ).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش راور شهرستان کرمان واقع در 4 هزارگزی خاور راه فرعی راور به مشهد. ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 90 تن است . آب آن از قنات تأمین می شود. محصول آن غلات و پسته است . اهالی به زراعت اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان قالی بافی است (قالی با نقشه ).راه آن فرعی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش آران شهرستان کاشان واقع در 9 هزارگزی شمال باختری آران و در کنار راه آهن . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔآن 780 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات ، پنبه ، تنباکو، ابریشم ، انار، انجیر، انگور وصیفی است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. صنایع دستی زنان قالی بافی و پارچه بافی است . این ده دارای راه فرعی به کاشان است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش بزمان شهرستان ایرانشهر واقع در 4 هزارگزی جنوب بزمان و 2 هزارگزی باختر راه مالرو ایرانشهر به بزمان . ناحیه ایست کوهستانی و گرمسیر و مالاریائی . سکنه ٔ آن 75 تن است . آب آن از رودخانه تأمین می شود. محصول آن خرما و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش پشت آب شهرستان زابل واقع در 21 هزارگزی شمال باختری ینجار، و 2 هزارگزی راه فرعی ادیمی به زابل . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای گرم و معتدل . سکنه ٔ آن 669 تن است . آب آن از رودخانه ٔ هیرمند تأمین می شود. محصول آن غلات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان بافتن قالیچه و گلیم و کرباس است . راه آن فرعی است . ساکنان این ده از طایفه ٔ کلانتری هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش سراسکند شهرستان تبریز واقع در 5 هزارگزی خاورسراسکند و در مسیر راه شوسه ٔ سراسکند به سیاه چمن . ناحیه ایست کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 816 تن است . آب آن از چشمه و رود. محصول آن غلات و حبوبات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند.راه آن شوسه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش شهداد شهرستان کرمان واقع در 22 هزارگزی خاور شهداد و 2 هزارگزی خاور راه مالرو کشیت به خراسان . ناحیه ایست جلگه و گرمسیر، و دارای 60 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین می شود. محصول آن خرماو غلات و حبوبات است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بخش مینودشت شهرستان گرگان واقع در 8 هزارگزی جنوب خاوری مینودشت . ناحیه ایست کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 55 تن است . آب آن از چشمه سار تأمین میشود. محصول آن غلات و ابریشم است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی زنان بافتن پارچه ٔ ابریشمی و چادرشب است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از بلوک رام هرمز واقع درپنج فرسخ و نیمی میانه ٔ جنوب و مشرق رام هرمز. (از فارسنامه ٔ ناصری ص 216، بلوکات فارس ، بلوک رامهرمز).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان آواجیق بخش حومه ٔ شهرستان ماکو واقع در 30 هزارگزی شمال باختری ماکو و10 هزارگزی شمال خاوری راه شوسه ٔ کلیسا به کندی . ناحیه ایست کوهستانی و سردسیر و سالم . سکنه ٔ آن 317 تن است . آب آن از آبهای کوهستانی . محصول آن غلات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی آنان جاجیم بافی است . راه آن ارابه رو است ولی اتومبیل نیز میتوان برد. این ده در 9 هزارگزی جنوب مرز ایران و ترکیه واقع است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است کوچک از دهستان بلورد بخش مرکزی شهرستان سیرجان واقع در 40 هزارگزی خاور سعیدآباد و 2 هزارگزی شمال راه فرعی سیرجان به بلورد. دارای 18 تن سکنه از طایفه ٔ بچاقچی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان ازغند بخش فیض آباد و محولات شهرستان تربت حیدریه واقع در 56 هزارگزی باختر فیض آباد و در سر راه شوسه ٔ عمومی کاشمر. ناحیه ایست جلگه و گرمسیر، و دارای 330 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و خشکبار است . اهالی به زراعت اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان قالی بافی است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان استرآبادرستاق بخش مرکزی شهرستان گرگان واقع در 24 هزارگزی خاور گرگان . ناحیه ایست دشت و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب و مالاریایی . سکنه ٔ آن 210 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن برنج ، غلات ، لبنیات و توتون سیگار است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و کرباس بافی است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان اندیکا از بخش قلعه زراس شهرستان اهواز واقع در 30 هزارگزی شمال خاوری قلعه زراس . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل ، و 80 تن سکنه . آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ، ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان باراندوزچای بخش حومه ٔ شهرستان ارومیه واقع در 16 هزارگزی جنوب خاوری ارومیه و 2 هزارگزی باختر راه شوسه ٔ ارومیه به مهاباد. دره . آب و هوای آن معتدل و مالاریایی است . سکنه ٔ آن 280تن است . آب آن از رودخانه ٔ باراندوزچای تأمین میشود. محصول آن غلات ، توتون ، حبوبات ، انگور و چغندر است .اهالی به زراعت اشتغال دارند و صنایع دستی آنان جوراب بافی است . راه آن ارابه رو است و از طریق ساعتلو میتوان اتومبیل برد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بالا از شهرستان اردستان واقع در 33 هزارگزی جنوب اردستان و 16 هزارگزی جنوب خاوری راه شوسه ٔ اردستان به اصفهان . ناحیه ایست کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل ، و 200 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و کتیرا ومحصولات حیوانی است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بربرودبخش الیگودرز شهرستان بروجرد واقع در 18 هزارگزی جنوب خاور الیگودرز و 7 هزارگزی جنوب راه شوسه ٔ الیگودرز. ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 81 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی زنان بافتن قالی و جاجیم است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان برده سره ٔ بخش اشترینان شهرستان بروجرد واقع در شش هزارگزی باختر اشترینان و در کنار راه مالرو مگسان پائین به جعفرآباد. ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 128 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان برزاوند شهرستان اردستان واقع در 50 هزارگزی جنوب خاوری اردستان ، و 12 هزارگزی راه شوسه ٔ اردستان به نائین . ناحیه ایست کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل ، و 117 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات ، پنبه ، کتیرا و کنجد است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان برکال بخش خلیل آباد شهرستان کاشمر واقع در 15 هزارگزی جنوب خاوری خلیل آباد. ناحیه ایست جلگه و گرمسیر، و دارای 109 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات ، زیره ، پنبه و منداب است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است کوچک از بخش ماهان شهرستان کرمان واقع در 21 هزارگزی جنوب ماهان و 10 هزارگزی راه شوسه ٔ کرمان به بم . دارای 15 تن سکنه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بلده کجور بخش مرکزی شهرستان نوشهر واقع در 16 هزارگزی باختر المده و کنار راه شوسه ٔ المده به نوشهر. ناحیه ایست دشت و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب و مالاریائی . سکنه ٔ آن 325 تن است . آب آن از رودخانه ٔ کجور تأمین می شود. محصول آن برنج است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. این ده دارای چند باب دکان در کنار راه شوسه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بلورد بخش مرکزی شهرستان سیرجان واقع در 54 هزارگزی خاور سعیدآباد و در سر راه فرعی سیرجان به بافت . ناحیه ایست کوهستانی و سردسیر. سکنه ٔ آن 300 تن است . آب آن از قنات تأمین می شود. محصول آن غلات و حبوبات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن فرعی است . ساکنان این ده ازطایفه ٔ بچاقچی هستند. و مزارع مقصودآباد و مرداب و نوران جزء آن است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بنوار ناظر بخش شوش شهرستان دزفول واقع در 15 هزارگزی شمال خاوری شوش و در کنار باختری خط آهن اهواز به طهران . ناحیه ایست جلگه و گرم سیر و مالاریایی . سکنه ٔ آن 300 تن است . آب آن از رودخانه ٔ دز تأمین میشود. محصول آن غلات و برنج و کنجد است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن در تابستان اتومبیل رو است . ساکنان این ده از طایفه ٔ عشایر لر هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بیلوار بخش کامیاران شهرستان سنندج ، واقع در 3 هزارگزی جنوب کامیاران و 2 هزارگزی خاور راه شوسه ٔ کرمانشاه به سنندج . ناحیه ایست جلگه و سردسیر. و سکنه ٔ آن 70 تن است . آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بیلوار بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه این ده مشهور به علیه نیز میباشد. رجوع به علیه شود. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان پشت بسطام بخش قلعه نو شهرستان شاهرود واقع در 2 هزارگزی جنوب قلعه نو و متصل به راه شوسه ٔ شاهرود به گرگان . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 320 تن است . آب آن از قنات . محصول آن غلات و بنشن و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان پیرتاج شهرستان بیجار واقع در 32 هزارگزی جنوب خاوری بیجار و 8 هزارگزی شمال سلامت آباد. ناحیه ایست کوهستانی و سردسیر، دارای 190 تن سکنه . آب آن از چشمه . محصول آن غلات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان پیوه ژن بخش فریمان شهرستان مشهد واقع در 62 هزارگزی شمال باختری فریمان و 7 هزارگزی جنوب راه شوسه ٔ عمومی طهران به مشهد. ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل ، و 57 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان تل بزان بخش مسجدسلیمان شهرستان اهواز واقع در 11 هزارگزی جنوب خاوری مسجدسلیمان . ناحیه ای است کوهستانی و گرمسیر و مالاریایی . دارای 100 تن سکنه . آب آن بوسیله ٔ لوله از رودخانه ٔ کارون تأمین میشود. محصول آن غلات است . اهالی آن کارگرشرکت نفت هستند و برخی به گله داری و زراعت میپردازند. راه آن اتومبیل رو است . ساکنان این ده از طایفه ٔ هفت لنگ بختیاری هستند. و قنبرآباد نیز جزء این آبادی منظور گردیده است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد واقع در 36 هزارگزی شمال الیگودرز و 30 هزارگزی خاور راه آهن اراک به دورود. ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 303 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات ، لبنیات ، چغندر و پنبه است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جلگه افشار بخش اسدآباد شهرستان همدان واقع در 16 هزارگزی جنوب باختری قصبه ٔ اسدآباد، و 6 هزارگزی باختر راه شوسه ٔ اسدآباد به کنگاور. ناحیه ای است جلگه و سردسیر و مالاریایی . سکنه ٔ آن 242 تن است . آب آن از قنات . محصول آن غلات و لبنیات وحبوبات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی زنان قالی بافی است . راه آن در فصل خشکی اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است جزء دهستان فراهان بالا از بخش فرمهین شهرستان اراک واقع در 6 هزارگزی شمال فرمهین . ناحیه ایست دامنه و سردسیر. سکنه ٔ آن 227 تن است . آب آن از قنات . محصول آن غلات ، بنشن ، پنبه و انگور است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چمچمال بخش صحنه ٔشهرستان کرمانشاه واقع در 12 هزارگزی جنوب صحنه و 9هزارگزی جنوب راه شوسه ٔ کرمانشاه به همدان . ناحیه ایست دشت و دارای آب و هوای معتدل ، و 100 تن سکنه . آب آن از رودخانه ٔ کندوله تأمین میشود. محصول آن غلات وحبوبات و توتون است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چنار بخش مرکزی شهرستان آباده واقع در 120 هزارگزی جنوب خاوری آباده و در کنار راه شوسه ٔ آباده به اقلید. آب آن از قنات تأمین می شود. محصول آن غلات ، پنبه ، انگور و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان بافتن قالی و گیوه است . در نزدیکی این ده معدن سنگ گچ قرار دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چولائی خانه ٔ بخش حومه ٔ شهرستان مشهد واقع در 36 هزارگزی شمال خاوری مشهد. ناحیه ایست دره و سردسیر، و دارای 119 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و سیب زمینی است . اهالی به زراعت و مالداری اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چهاردولی بخش اسدآباد شهرستان همدان واقع در 12هزارگزی شمال باختر قصبه ٔ اسدآباد و 6هزارگزی شمال باختر بوجین . ناحیه ایست کوهستانی و سردسیر، و دارای 310 تن سکنه . آب آن از چشمه و رودخانه ٔ محلی . محصول آن غلات و لبنیات و صیفی است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی زنان قالی بافی است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است کوچک از دهستان حصن بخش زرند شهرستان کرمان واقع در 60 هزارگزی باختر زرند و 9 هزارگزی جنوب راه مالرو زرند به بافق . دارای 15 تن سکنه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چهاردولی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع در 67 هزارگزی جنوب خاوری مراغه و 12 هزارگزی خاور راه شوسه ٔ شاهین دژ به میاندوآب . ناحیه ای است دره و دارای آب و هوای معتدل ، و 25 تن سکنه . آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و کرچک است . اهالی به زراعت اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان جوراب بافی است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حسنوند بخش سلسله ٔشهرستان خرم آباد واقع در 5 هزارگزی شمال خاوری الشتر و 5 هزارگزی شمال خاوری راه اتومبیل رو خرم آباد به الشتر. ناحیه ای است جلگه و سردسیر و مالاریایی . سکنه ٔآن 120 تن است . آب آن از سراب رز. محصول آن غلات و لبنیات و پشم است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن اتومبیل رو است . ساکنان این ده از طایفه ٔ حسنوند میباشند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حکم آباد بخش صفی آباد شهرستان سبزوار واقع در 22 هزارگزی جنوب باختری صفی آباد و در سر راه شوسه ٔ عمومی سبزوار به جغتای . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل ، و 22 تن سکنه . آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و پنبه و زیره است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش تکاب شهرستان مراغه واقع در 18 هزارگزی جنوب باختری تکاب و 6 هزارگزی شمال باختری راه ارابه رو تکاب به میرانشاه . ناحیه ایست دره و دارای آب و هوای معتدل . سکنه ٔ آن 211 تن است . آب آن از چشمه سارها تأمین میشود. محصول آن غلات ، بادام ، حبوبات و کرچک است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش خاش شهرستان زاهدان واقع در یکهزار گزی جنوب خاوری خاش و در کنار راه شوسه ٔ خاش به سراوان . ناحیه ایست جلگه و گرمسیر. سکنه ٔ آن 300 تن است . آب آن از قنات تأمین می شود. محصول آن غلات و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند.راه آن شوسه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است کوچک از دهستان رودان بخش میناب شهرستان بندرعباس واقع در 36 هزارگزی شمال میناب ، و در سر راه فرعی کهنوج به میناب . دارای 30 تن سکنه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش سلدوز شهرستان ارومیه واقع در 10 هزارگزی باختر نقده و 4 هزارگزی شمال راه شوسه ٔ خانه به نقده . ناحیه ایست دره و سردسیر و سالم . سکنه ٔ آن 283تن است . آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات ،توتون ، چغندر و حبوبات است . اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند، و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است . راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش شهربابک شهرستان یزد واقع در 3 هزارگزی جنوب باختری شهربابک و متصل به راه فرعی شهربابک به هرات خوره . ناحیه ایست جلگه و دارای آب و هوای معتدل و مالاریایی . سکنه ٔ آن 120 تن است . آب آن از قنات تأمین میشود. اهالی به زراعت اشتغال دارند، و صنایعدستی زنان قالی بافی است . راه آن فرعی است . این ده دارای دبستان است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش مرکزی شهرستان شاه آباد واقع در 8 هزارگزی باختر شاه آباد و در کنار راه شوسه ٔ شاه آباد به قصرشیرین . ناحیه ایست کوهستانی و سردسیر. سکنه ٔ آن 380 تن است . آب آن از چاه تأمین میشود. محصول آن غلات دیم و لبنیات است . اهالی به زراعت و گله داری و تهیه ٔ زغال اشتغال دارند، و چند خانوار از آنها در زمستان به گرمسیر میروند. پمپ شماره ٔ 3 فشار هوا به لوله ٔ نفت ، نزدیک این آبادی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


علی آباد. [ ع َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش مرکزی شهرستان شاهی . این دهستان در اطراف شهر شاهی تقریباً به شعاع 5 الی 10 هزارگزی واقع است . از 42 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 22 هزار نفر است . قرای مهم آن عبارتند از: قادی کلا بزرگ ، ساروکلا، کفشگرکلا، وسطی کلا، واسکس ، چمازکتی ، قادی کلا ارطه ، جوجاده . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).



کلمات دیگر: