کلمه جو
صفحه اصلی

قاصدک

فارسی به انگلیسی

dandelion

فارسی به عربی

( قاصدک (گیاه خودرو و دارای گلهای زرد روشن ) ) هندباء

فرهنگ اسم ها

اسم: قاصدک (دختر) (فارسی) (طبیعت) (تلفظ: qāsedak) (فارسی: قاصدک) (انگلیسی: ghasedak)
معنی: چیزی بسیار سبک و گِرد متشکل از پرهای چتر مانندی که در هوا پرواز می کند، ( در گیاهی ) چیزی بسیار سبک و گِرد متشکل از پرهای چتر مانندی که در هوا پرواز می کند و در اصل میوه ی گیاه است، گیاه این میوه که علفی، پایا، خودرو، و از خانواده ی کاسنی است و گل های زرد و ساقه ی کوتاه دارد

مترادف و متضاد

dandelion (اسم)
قاصدک

فرهنگ فارسی

گل قاصد

فرهنگ معین

(ص دَ ) [ ع . ] (اِ. ) نوعی گیاه علفی چتر مانند که میوه های آن را باد به آسانی به هر سوی برد، گل قاصد.

لغت نامه دهخدا

قاصدک. [ ص ِ دَ ] ( اِ مرکب ) گیاهی از نوع کمپوزاسه شامل انواع متعدد است که در غالب نقاط یافت میشود. این گیاه بوته ای دارد که تا حدی برآمده و برگهائی دارد که بهم جمع شده اند. در قم آن را خبرآورک و در خراسان خبرکش گویند.

دانشنامه عمومی

متن را ببینید.
قابض و مقوی معده است.
خوردن آن خون ریزی از سینه را متوقف می کند.
قاعده آور است.
برای ازدیاد شیر نافع است و خانم های شیرده باید مقداری از آن را با سالاد بخورند
خنک کننده و معرق است.
ترشح صفرا را زیاد می کند.
خون را تصفیه می کند.
از عصاره آن شیاف درست می کنند که برای رفع ورم های درون اندام تناسلی بانوان و زهدان مفید است.
خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای رفع مسمومیت مفید است.
ضماد ریشه آن را در محل نیش کژدم یا زنبور یا مار می گذارند که بسیار مفید است.
اوره را رفع می کند.
کلسترول خون را کاهش می دهد.
درمان کننده اگزما و بیماری های پوستی است.
درمان کننده کم خونی است.
رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
گُل قاصِدَک، خبررسانک یا خبرچین (نام علمی: Taraxacum) و نیز در طب سنتی به همین نام یعنی طرخشقون معروف است گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن به ارتفاع ۴۰ سانتی متر می رسد. این گیاه دارای ریشه ای است به رنگ قهوه ای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی می باشد.گل های قاصد معمولی (Taraxacum sect. Ruderalia)و (Taraxacum officinale Weber) دسته ای از گیاهان بسیار شبیه به یکدیگر از سرده قاصدک را تشکیل می دهند که همگی از خانواده گیاهان دارای گل های سبدی (Asteraceae) هستند. گل قاصد که به نام های هند بابری، خبر آور، کاسنی بری و دندان شیر نیز معروف است گیاهی است علفی و دائمی که به طور خودرو در بیشتر مزرعه ها و دشت ها، در وسط چمن، حاشیه شوره زار، کنار جاده ها و اراضی بایر و به طورکلی در همه جا می روید. بلندی ساقه آن به ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر می رسد. این گیاه دارای ریشه ای به رنگ قهوه ای است که که تا یک متر (و به ندرت تا دو متر) می رسد. ساقه و ریشه این گیاه پر از شیرابه سفیدرنگی می باشد.
در انتهای ساقه گل آن قرار دارد. برگ های گل قاصدک سبز رنگ و بریدگی های مثلث شکل و نوک تیز دارد و بر روی سطح زمین می باشد.گل قاصدک در وسط چمن، حاشیه شوره زار، کنار جاده ها و اراضی بایر و به طور کلی در همه جا می روید.
از ساقه آن در صورت خراشیدگی یا شکستن شیرابه سفیدرنگی خارج می شود. از میان برگ های آن ساقه های گل به ارتفاع حدود ۵۰ سانتیمتر می رویند. این ساقه ها منتهی به نهنجی می شوند که بر رویش گل های زردرنگ زیبا و زبانه ای به قطر ۳ تا ۵ سانتیمتر قرار دارند. گل آذینش کلاپرک (Capitule) است. گلبرگ های زبانه ای شکلش دایره وار از داخل به خارج به تدریج باز می شوند. گل ها در عمر چندین روزه خود، شب ها و در هنگام باران و نیز در هنگام خشکی هوا بسته می شوند. میوه اش فندقه و دارای دسته تارهای ابریشمی در قسمت انتهایی است که به آن قاصدک می گویند زیرا به منظور بذرافشانی به پرواز درمی آید.

گویش مازنی

/ghaasedek/ شیتانک

شیتانک


پیشنهاد کاربران

خبر رسان کوچک

پیام بر
گل قاصدک: گل پیام بر یا گل پیغام بر


قاصدک: پیام رسانک یا پیغام رسانک
گل قاصدک: گل پیام رسانک یا گل پیغام رسانک


کلمات دیگر: