کلمه جو
صفحه اصلی

علوم طبیعی

فارسی به انگلیسی

life sciences, natural sciences, physical sciences

natural sciences


دانشنامه عمومی

علوم طبیعی یا علوم تجربی دانش هایی هستند که موضوع آن ها بررسی ویژگی های فیزیکی طبیعت (به معنای وسیع آن، یعنی همه جهان) است. به این معنا علوم طبیعی از علوم انسانی متمایز است.
اطلاعات
علم
در علوم طبیعی کوشش می شود تا پدیده های طبیعی با روش علمی و براساس فرآیندهای طبیعی (و نه الهی یا عرفانی و مانند آن) توضیح داده شود. گاه منظور از علوم طبیعی همان علوم زیستی است.تصویر علوم طبیعی نمودهای فیزیکی و غیر انسانی جهان را مطالعه می کند. به عنوان یک گروه، از یک طرف، علوم طبیعی از علوم اجتماعی متمایز می باشند و از هنر و بشریت از طرف دیگر. علوم طبیعی به صورت کلی تلاش دارد تا کارکرد جهان را بجای فرآیندهای ماورای طبیعی، ترجیحا از طریق فرآیندهای طبیعی توصیف نمایند.

جدول کلمات

علم الاشیا

پیشنهاد کاربران

منظور از علوم طبیعی در قاموس اسلام آن دسته علومی است که در نهاد آنها دست قدرت طبیعی بودیعت سپرده که در اثر آن طبایع آثار و مآثری بجا می گذارند مانند طبیعت آتش و طبیعت آب و طبیعت نبات و جماد و حیوان و طبایع افلاک و اجرام و غیره که خواص و آثاری در سایر موالید و عناصر بجا می گذارند – چون علم طب و مکانیک و فیزیک و شیمی و زمین شناسی و نبات و جماد و حیوان و انسان شناسی که هر یک صدها شعبه دارد .
اقسام علوم طبیعی :
ابوعلی سینا در کتاب شفا اقسام علوم طبیعی را بهشت فن تقسیم نموده :
1 ) فن اول : سماع طبیعی .
2 ) فن دوم : آسمان و جهان که امروز به فیزیک و هیئت تقسیم شده .
3 ) فن سوم : کون و فساد .
4 ) فن چهارم : فعل و انفعالات که امروزه فیزیک و شیمی گویند .
5 ) فن پنجم : در کائنات جوّ و بیان معادن است که امروز معرفة الارض و جغرافیای طبیعی و معدن شناسی و نیز قسمتی از فیزیک را تشکیل می دهد .
6 ) فن ششم : معرفت نفس است که امروز قسمتی از آن معرفة الحیوة و تاریخ طبیعی و قسمتی مربوط به فلسفه شده و علم النفس بانواع مختلف تربیتی و وجدانی و غیره تقسیم گشته .
7 ) فن هفتم : معرفت النبات است یعنی نبات شناسی .
8 ) فن هشتم : معرفة الحیوان است که معرفة الحیوة و کلیه شعب آن می باشد « جانور شناسی بطور عموم ».

علوم طبیعی ( به انگلیسی: Physical sciences ) دانش هائی هستند که موضوع آن ها بررسی ویژگی های فیزیکی طبیعت ( به معنای وسیع آن، یعنی همه جهان ) است. به این معنا علوم طبیعی از علوم انسانی متمایز است. در علوم طبیعی کوشش می شود تا پدیده های طبیعی با روش علمی و براساس فرآیندهای طبیعی ( و نه الهی یا عرفانی و مانند آن ) توضیح داده شود.
گاه منظور از علوم طبیعی همان علوم زیستی است ولی این کاربرد رایج نیست و علوم زیستی بخشی از علوم طبیعی به شمار می رود.

این دو واژه عربی است و پارسی آنها این است:
ویداس آیوت ( وید= علم؛ اوستایی + پسوند چیوان ( = جمع ) سنسکریت «اس»؛ آیوت از سنسکریت: آیوتپَتیکا= طبیعی )

علوم تجربی بخشی در واقع از علوم طبیعی ( روش علمی ، دانش های علوم زیستی ) است

علم شناخت اشیا

علوم طبیعی یعنی ھمہ آن چیزھای کہ طبیعت یا فطرت بہ آن تاثیر می گزارد ۔ علم الانسان ۔علم الارض ۔علم شیمیای ۔فزیکی و علم الحیوان و اجرام وعلم الکیھان و نباتات


کلمات دیگر: