کلمه جو
صفحه اصلی

فرورق

فرهنگ فارسی

دهستانی است در بخش حومه شهرستان خوی این دهستان در قسمت بخش واقع و از شمال به دهستان سکمن آباد از جنوب به رهال از مشرق به ولدیان و اواوغلی و از مغرب به الند محدود است . قسمت شرقی جلگه و معتدل و بقیه کوهستانی و سردسیر است. رودخانه مهم دهستان رودالنداست و چشمه سارها و قنوات شیرین و گوارا نیز درین منطقه وجود دارد و جزئی زراعت دیمی بعمل می آید . دهستان فرورق مرکب است از ۲۴ آبادی بزرگ و کوچک که جمعیت آن حدود۱۲٠۷٠ تن و قرای مهم آن عبارتست از : فرورق ( مرکز دهستان ) وار پیریونس بداوار زیوه پسک پایین خانقاه تپه باشی قریس و ینگجه محصول عمده دهستان غت حبوبات توتون زرد آلو . کرچک و کدوست .
مشهور به پره

لغت نامه دهخدا

فرورق. [ ف َ رو رَ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای هفتگانه بخش حومه شهرستان خوی. این دهستان در قسمت باختری بخش واقع و از شمال به دهستان سُکمن آباد، از جنوب به رهال ، از خاور به ولدیان و اواوغلی و از باختر به الند محدود است. موقعیت آن : در قسمت خاوری جلگه ، معتدل و مابقی کوهستانی و سردسیر است. اهالی به کشاورزی و گله داری گذران میکنند. رودخانه مهم این دهستان رود الند است که از کوههای مرزی جاندره و قزل چای و یارپاخلی سرچشمه گرفته ، پس از ملحق شدن به همدیگر تشکیل یک رودخانه مهم می دهند که به رودخانه الند معروف میگردد و بعد ازمشروب نمودن مزارع فاضل ، آب آن به محله خوی میریزد. غیر از این رودخانه ، چشمه سارها و قنوات شیرین و گوارا در این منطقه وجود دارد و جزئی زراعت دیمی نیز دارند که بوسیله آب برف و باران آبیاری میشود. دهستان فرورق از 24 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن متجاوز از 12000 تن و قراء مهم آن فرورق ( مرکز دهستان ) دار، سپیریونش ، بداوار، زیوه ، پسک پائین ، خانقاه ، تپه باش ، فریس و فیگج میباشد. محصولاتش غله ، حبوبات ، توتون ، زردآلو، کرچک و صادرات آنجا غله ، توتون ، کرچک ، کدو، حبوبات ، زردآلو و محصول دیمی است. راه مهم دهستان عبارت از راه نیمه شوسه خوی به سیه چشمه و اکثر راهها ارابه رو و مالرو است. راه نیمه شوسه مزبور نیز در سالهائی که زمستان بارندگی زیاد میشود مسدود میگردد و نام این دهستان بنام مرکز دهستان ( فرورق ) معروف گردیده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرورق. [ ف َ رو رَ ] ( اِخ ) مشهور به پره و به توضیح ده پره مراجعه شود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرورق . [ ف َ رو رَ ] (اِخ ) مشهور به پره و به توضیح ده پره مراجعه شود. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


فرورق . [ ف َ رو رَ ] (اِخ ) نام یکی از دهستانهای هفتگانه ٔ بخش حومه ٔ شهرستان خوی . این دهستان در قسمت باختری بخش واقع و از شمال به دهستان سُکمن آباد، از جنوب به رهال ، از خاور به ولدیان و اواوغلی و از باختر به الند محدود است . موقعیت آن : در قسمت خاوری جلگه ، معتدل و مابقی کوهستانی و سردسیر است . اهالی به کشاورزی و گله داری گذران میکنند. رودخانه ٔ مهم این دهستان رود الند است که از کوههای مرزی جاندره و قزل چای و یارپاخلی سرچشمه گرفته ، پس از ملحق شدن به همدیگر تشکیل یک رودخانه ٔ مهم می دهند که به رودخانه ٔ الند معروف میگردد و بعد ازمشروب نمودن مزارع فاضل ، آب آن به محله ٔ خوی میریزد. غیر از این رودخانه ، چشمه سارها و قنوات شیرین و گوارا در این منطقه وجود دارد و جزئی زراعت دیمی نیز دارند که بوسیله ٔ آب برف و باران آبیاری میشود. دهستان فرورق از 24 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن متجاوز از 12000 تن و قراء مهم آن فرورق (مرکز دهستان ) دار، سپیریونش ، بداوار، زیوه ، پسک پائین ، خانقاه ، تپه باش ، فریس و فیگج میباشد. محصولاتش غله ، حبوبات ، توتون ، زردآلو، کرچک و صادرات آنجا غله ، توتون ، کرچک ، کدو، حبوبات ، زردآلو و محصول دیمی است . راه مهم دهستان عبارت از راه نیمه شوسه ٔ خوی به سیه چشمه و اکثر راهها ارابه رو و مالرو است . راه نیمه شوسه ٔ مزبور نیز در سالهائی که زمستان بارندگی زیاد میشود مسدود میگردد و نام این دهستان بنام مرکز دهستان (فرورق ) معروف گردیده است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:فیرورق


کلمات دیگر: