کلمه جو
صفحه اصلی

سیحون


برابر پارسی : بهرود

فارسی به انگلیسی

Jaxartes


فرهنگ اسم ها

اسم: سیحون (پسر) (فارسی) (طبیعت) (تلفظ: seyhun) (فارسی: سیحون) (انگلیسی: seyhun)
معنی: از رودهای معروف در شمال ایران قدیم، ( اعلام ) ( = سیردریا ) رودی در قرقیزستان و قزاقستان به طول حدود کیلومتر، که از دره ی فرغانه می گذرد و به دریای آرال می ریزد، از رودهای معروف در شمال ایران قدیم که به دریاچه آرال می ریزد، این رود اکنون در قرقیزستان و قزاقستان جاریست

فرهنگ فارسی

یا [سیحون] رودیست در آسیای مرکزی بطول ۲۷٠٠ کیلومتر که از مرتفعات شرقی نجد ایران سرچشمه گرفته بدریای آرال ( دریای خوارزم ) ریزد .

لغت نامه دهخدا

سیحون. [ س َ ] ( اِخ ) رجوع به سیردریا شود.

دانشنامه عمومی

سیحون (ابهام زدایی). سیحون دومین رود پرآب در آسیای میانه است که به دریاچه خوارزم (آرال) می ریزد.سیحون همچنین ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
هوشنگ سیحون (۱۲۹۹–۱۳۹۳)، معمار، طراح، نقاش و تندیس ساز ایرانی
معصومه سیحون (۱۳۱۳–۱۳۸۹)، نقاش ایرانی و مدیر گالری سیحون
گالری سیحون، قدیمی ترین نگارخانهٔ هنری فعال در ایران

دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:سیردریا، رود

فرهنگ فارسی ساره

بهرود


پیشنهاد کاربران

در تاریخ آمده است که در مرز شرقی خراسان بزرگ ( که امروزه به خراسان ایران و افغانستان تقسیم شده ) رود بزرگی به نام جیحون ( نام قدیم جیحون، امو است ) جاری بوده است و سرزمین های آن سوی رود را ماوراءالنهر ( فرارود یا ورارود ) می خواندند . انتهای سرزمین باستانی ماوراءالنهر، رود دیگری به نام سیحون جاری بوده است امروزه این دو رود به ترتیب به نام آمودریا ( amu darya ) و سیردریا ( syr darya ) ( نحوه تلفظ: sir ) خوانده می شوند.
سیر دریا یا همان سیحون، دو سرچشمه دارد، یکی از کوه های قرقیزستان و دیگری شرق ازبکستان که این رود پس از گذر از جنوب کشور قزاقستان از سمت شمال به دریاچه آرال می رسد.
آمودریا یا همان جیحون پس از سرچشمه گرفتن از فلات پامیر با گذر از مرزهای افغانستان با تاجیکستان و پس از گذر از کشورهای ترکمنستان و ازبکستان از سمت جنوب به دریاچهٔ آرال ( دریاچه خوارزم ) می ریزد. آمودریا پرآب ترین رود آسیای میانه و بعد از آن رود سیر دریا است.


کلمات دیگر: