کلمه جو
صفحه اصلی

سیحان

فرهنگ اسم ها

اسم: سیحان (پسر) (فارسی) (طبیعت) (تلفظ: seyhān) (فارسی: سیحان) (انگلیسی: seyhan)
معنی: با آب روان، نام رودی در جنوب ترکیه، روان شدن آب بر روی زمین، رفتن در زمین جهت عبادت، ( اعلام ) ( = سیهان، ساروس ) ) رودی در جنوب ترکیه مرکزی به طول حدود کیلومتر که در شمال شرقی کوههای آنتی تورس در نزدیکی قیصریه سرچشمه می گیرد، به جانب جنوب غربی جاری می شود و سرانجام در زیر طرسوس به دریای مدیترانه می ریزد، ) نام پیشین استان آدانا در ترکیه

فرهنگ فارسی

رودخانه ایست در ترکیه که از کوههای جنوبی آن کشور سرچشمه گرفته در خلیج اسکندرون ببحرالروم ( مدیترانه ) ریزد .
رفتن در زمین جهت عبادت در زمین رفتن

لغت نامه دهخدا

سیحان. [ س َ ی َ ] ( ع مص ) رفتن در زمین جهت عبادت. ( آنندراج ) ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). در زمین رفتن. ( تاج المصادر بیهقی ). || روان شدن آب بر روی زمین. ( از اقرب الموارد ).

دانشنامه آزاد فارسی

سِیحان
بزرگ ترین رودخانۀ داخلی ترکیه، در آناتولی، که به دریای مدیترانه می ریزد. طول این رود ۸۵۰ کیلومتر است و حوضۀ آن بیش از ۲۰هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. سیحان از کوه های توروس مرکزی سرچشمه می گیرد و قبل از رسیدن به دشت چوکوِرُوا، نهر گوک سو به آن می پیوندد. سیحان پس از گذشتن از اَدَنه (به ترکی: آدانا) وارد مدیترانه می شود. در مسیر جریان این رود سه نیروگاه آبی ساخته شده است. ظاهراً اعراب مسلمان برای مشخص کردن مرزهای خود با امپراتوری روم شرقی نام دو رودخانۀ مهم آسیای صغیر را با اقتباس از نام های جیحون و سیحون، در آسیای مرکزی، جِیحان و سیحان نامیدند.


کلمات دیگر: