کلمه جو
صفحه اصلی

میرین

فرهنگ اسم ها

اسم: میرین (پسر) (فارسی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: mirin) (فارسی: میرین) (انگلیسی: mirin)
معنی: از شخصیتهای شاهنامه، نام دلاوری رومی و داماد قیصر روم

فرهنگ فارسی

به صیغه تثنیه تازی کنایه است از امیر خسرو دهلوی و امیر حسن دهلوی

لغت نامه دهخدا

میرین. [ رَ ] ( اِخ ) به صیغه تثنیه تازی کنایه است از امیرخسرو دهلوی و امیرحسن دهلوی. ( از ناظم الاطباء ) ( از برهان ) ( از آنندراج ).

دانشنامه عمومی

میرین در شاهنامه نام دلاوری رومی از نژاد سلم است که قیصر روم برای پذیرش خواستگاری او از دخترش، وی را به کشتن گرگ بیشه فاسقون واداشت. میرین به رهنمونی و رهنمایی هیشوی، فرخزاد را به یاری خویش خواند. (فرخزاد نامی است که گشتاسپ در روم بر خود نهاده بود). گشتاسپ با شمشیر سلم که نزد میرین بود، گرگ را کشت و میرین را به خواسته اش رساند. او در نبرد با الیاس نیز، دلاوری بسیار نمود.
شاهنامه
فردوسی در بیت زیر، از میرین، چنین یاد کرده است:

دانشنامه آزاد فارسی

در شاهنامۀ فردوسی ، دلاوری رومی از نژاد سلم . میرین، به خواستاری دختر قِیصَر روم، کسانی را به دربار فرستاد. قیصر، به این بهانه که پس از ازدواج کَتایون با گُشتاسپ ، شیوۀ ازدواج دخترانش را تغییر داده است ، آزمونی پیش نهاد که اگر میرین دختر او را می خواهد باید، گرگی را در بیشۀ فاسقون است، بکشد و سر آن را بیاورد. میرین که خود توانایی این کار را نداشت در پنهان از گشتاسپ یاری خواست و گشتاسپ نیز، که در این هنگام در روم به سر می برد، آن گرگ را با شمشیر سلْم کشت و میرین آن را به نزد قیصر برد و با دختر او ازدواج کرد.


کلمات دیگر: