معنی: نام دره و رودخانه ای در زردکوه بختیاری
کوهرنگ
فرهنگ اسم ها
معنی: نام دره و رودخانه ای در زردکوه بختیاری
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
کوهرنگ. [رَ ] ( اِخ ) دنباله کوه هفت تنان است که زردکوه بختیاری نیز نامیده می شود... و یکی از شعبه های کارون از کوهرنگ سرچشمه می گیرد. ( از جغرافیای طبیعی کیهان ص 53 ). رجوع به همین مأخذ ص 76 و 88 و مدخل قبل شود.
کوهرنگ . [ رَ ] (اِخ ) نام دره و همچنین رودخانه ای است در زردکوه بختیاری . رودخانه ٔ کارون که از زردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در باختر اصفهان واقع شده است ، سرچشمه ٔ آن کوهرنگ نام دارد. آب کوهرنگ پس از طی یک کیلومتر و نیم به آب دیگری به نام شیخ علیخان متصل و از این نقطه به نام کارون به طرف اهواز رهسپارمی شود. مقدار آب در نقطه ٔ اتصالی از 5 الی 45 متر مکعب در ثانیه می باشد. اقدام برای الحاق آب کوهرنگ به زاینده رود به روایتی از زمان ساسانیان و تحقیقاً اززمان شاه عباس شروع گردیده است و امروزه آثار بزرگی از این اقدامات به یادگار مانده است که عبارتند از:برش شاه عباس (ترانشه یا شکاف ) و سد شاه عباس که سه پایه ٔ بزرگ آن هنوز روی رودخانه ٔ کارون در محل اتصال آبهای کوهرنگ و شیخ علیخان باقی است . اما پیوستن آب کوهرنگ به زاینده رود تا سال 1327 هَ . ش . تحقق پیدا نکرد و در مهر ماه همین سال حفر تونل آغاز شد و در مهر ماه سال 1332 هَ . ش . افتتاح گردید. فاصله ٔ تونل کوهرنگ به اصفهان از طریق دامنه ٔ نجف آباد 230 کیلومتر است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10). و رجوع به همین مأخذ، جغرافیای طبیعی کیهان و مدخل بعد شود.
کوهرنگ . [رَ ] (اِخ ) دنباله ٔ کوه هفت تنان است که زردکوه بختیاری نیز نامیده می شود... و یکی از شعبه های کارون از کوهرنگ سرچشمه می گیرد. (از جغرافیای طبیعی کیهان ص 53). رجوع به همین مأخذ ص 76 و 88 و مدخل قبل شود.
دانشنامه آزاد فارسی
تأسیسات آبرسانی و انتقال آب از رودخانۀ آب کوهرنگ به زاینده رود در استان چهارمحال و بختیاری. در بخش کوهرنگ شهرستان چلگرد به فاصلۀ ۴۷کیلومتری غرب شمالی فارسان و۱.۵کیلومتری جنوب شرقی چلگرد در تونل کوهرنگ، در ارتفاع ۲,۳۵۰ متری، قرار دارد. سرچشمۀ زاینده رود و آب کوهرنگ، از سرچشمه های کارون، نزدیک هم قرار دارند، به همین علت شاه طهماسب اول صفوی و همچنین شاه عباس اول صفوی برای انتقال آب کوهرنگ به زاینده رود اقداماتی به عمل آوردند، اما موفق به تکمیل آن نشدند این پروژه تا ۱۳۲۷ش به تعویق افتاد و سرانجام در ۱۳۳۲ پایان یافت و در دهۀ ۱۳۷۰ تکمیل شد. طول تونل ۲,۸۴۰ متر و ارتفاع دیوارۀ سد انحرافی آن ۱۶ متر است.