کلمه جو
صفحه اصلی

گارد سوییسی

دانشنامه عمومی

گارد سوئیس (لاتین: Custodes Helvetici; ایتالیایی: Guardie Svizzere) گروهی از سربازان سوئیسی هستند که از قرن پانزدهم میلادی در دربار کشورهای اروپایی به عنوان نگهبان حضور داشته اند. علاوه بر یگان های کوچک حاضر در قصرها و ساختمان های مسکونی سلطنتی، هنگ های مزدور سوئیسی نیز در ارتش های مختلف مانند فرانسه، اسپانیا و ناپل حضور داشته اند.
گارد پاپی سوئیس
پلیس واتیکان
گارد پاپی سوئیس (آلمانی: Päpstliche Schweizergarde; فرانسوی: Garde suisse pontificale; ایتالیایی: Guardia Svizzera Pontificia; لاتین: Pontificia Cohors Helvetica یا Cohors Pedestris Helvetiorum a Sacra Custodia Pontificis) یک نیروی زمینی کوچک است که زیر نظر سریر مقدس قرار دارد. این نیرو وظیفه حفاظت از پاپ و کاخ واتیکان را بر عهده دارد و به صورت غیررسمی نیروی نظامی واتیکان به شمار می آید.

دانشنامه آزاد فارسی

گارد سوئیسی (Swiss Guard)
گارد سوئیسی
یگانی ۱۱۰ نفره از نظامیان سوئیسی که مسئولیت حفاظت از جان پاپ و برقراری امنیت در واتیکان را برعهده دارند. پیشینۀ این یگان نظامی به اوایل قرن ۱۶ و زمانی بازمی گردد که پاپ یولیوس دوم برای گسترش قلمرو خود در ایتالیا با دیگر مدعیان حاکمیت در این کشور می جنگید و برای تقویت توان نظامی خود مزدوران سوئیسی را به خدمت گرفت. نظامیان سوئیسی در خدمت، در خارج از خاک این کشور، به منزلۀ مزدور سابقه ای طولانی دارند و گارد سوئیسی، که پاپ یولیوس دوم آن را به خدمت گرفت، در ۱۵۰۶ تأسیس شد و در ۲۲ ژانویۀ ۲۰۰۶ پاپ بندیکتوس شانزدهم، در مراسم ویژه ای به مناسبت پانصدمین سال تأسیس این یگان از خدمات آن درخلال ۵۰۰ سال گذشته تجلیل کرد. مزدوران سوئیسی افزون بر واتیکان در دیگر کشورهای اروپایی، ازجمله فرانسه، نیز حضور داشته اند که از زمان تأسیس این یگان تا ۱۸۷۴ ادامه یافت، امّا سرانجام با تصویب قانون اساسی جدید سوئیس خدمت سربازان این کشور در خارج ممنوع شد. مزدوران سوئیسی با قراردادی که هریک از کانتون ها با دولت های خارجی امضا می کردند، در برابر دریافت پول به کشورهای مختلف اعزام می شدند. از مهم ترین رویدادهایی که گارد سوئیسی در آن نقش داشت، دفاع از کاخ تویلری در ۱۷۹۲ بود و همین موضوع سبب شد تا سران انقلاب فرانسه گارد سوئیسی را در همان سال منحل کنند. با بازگشت بوربون ها به قدرت بار دیگر مزدوران سوئیسی وارد ارتش فرانسه شدند، اما بسیاری از آنان در قیام ۱۸۳۰ به قتل رسیدند.


کلمات دیگر: