کلمه جو
صفحه اصلی

ارسی

فارسی به انگلیسی

sash

مترادف و متضاد

sash (اسم)
کمربند، ارسی، حمایل نظامی و غیره، پنجره گلخانه

فرهنگ فارسی

منسوب به ارسروسروسی، کفش مردانه یازنانه پاشنه دار ، ودراطاق که روبه حیاط بازشودودارای شیشه باشد
( صفت اسم ) ۱ - روسی اهل روسیه از مردم روسیه . ۲ - کفش پاپوش قسمی کفش پاشنه دار نوعی کفش که از چرم دوزند . ۳ - نوعی در قدیمی که دارای چهار چوب مخصوص بوده و آن در داخل چهار چوب حرکت میکرد و با پایین و با رفتن باز و بسته میشد قسمی در برای اطاق که عمودی باز و بسته میشود. ۴ - گاه از باب تسمی. کل باسم جزئ اطاقی را که دارای چنین درهایی است ( ارسی ) نامند. یا قند ارسی . قند روسی نوعی قند که از روسیه میاورند .
استوارتر

فرهنگ معین

(اُ رُ ) (اِمر. ) ۱ - قسمی کفش پاشنه دار. ۲ - نوعی در یا پنجرة مشبک که رو به حیاط باز می شود.

لغت نامه دهخدا

ارسی . [ اَ سا] (ع ن تف ) نعت تفضیلی از رَسو. استوارتر. ثابت تر.
- امثال :
ارسی من رصاصة ؛ الرسو الثبوت یریدون به الثقل . (مجمعالأمثال ).


ارسی. [ اُ رُ ] ( ص نسبی ) روسی. اهل روسیه. از روسیه : قند اُرُسی. || ( اِ ) کفش. پاپوش. چَموش. قسمی کفش پاشنه دار. نوعی از کفش که از چرم دوزند. || قسمی در که عمودی باز شود. قسمی در که گشودن و بستن آن به بربردن و فرودآوردن است برخلاف درهای عادی که بیک سوی بدو سوی یمین و شمال باز و فراز شود. در که وقت گشادن بسوی بالا کشند و گاه بستن فرودآرند. دری از اطاق که درگاه آن رو بصحن باشد و دارای چارچوبی بود که این در در جوف آن حرکت کرده بالا و پائین رود.

ارسی. [ اَ سا] ( ع ن تف ) نعت تفضیلی از رَسو. استوارتر. ثابت تر.
- امثال :
ارسی من رصاصة ؛ الرسو الثبوت یریدون به الثقل. ( مجمعالأمثال ).

ارسی . [ اُ رُ ] (ص نسبی ) روسی . اهل روسیه . از روسیه : قند اُرُسی . || (اِ) کفش . پاپوش . چَموش . قسمی کفش پاشنه دار. نوعی از کفش که از چرم دوزند. || قسمی در که عمودی باز شود. قسمی در که گشودن و بستن آن به بربردن و فرودآوردن است برخلاف درهای عادی که بیک سوی بدو سوی یمین و شمال باز و فراز شود. در که وقت گشادن بسوی بالا کشند و گاه بستن فرودآرند. دری از اطاق که درگاه آن رو بصحن باشد و دارای چارچوبی بود که این در در جوف آن حرکت کرده بالا و پائین رود.


فرهنگ عمید

۱. مربوط به روسیه.
۲. تهیه شده در روسیه، روسی.
۳. (اسم ) نوعی کفش پاشنه دار مردانه یا زنانه.
۴. (اسم ) نوعی در یا پنجره با شیشه های مشبک رنگی که رو به حیاط باز می شد.

دانشنامه عمومی

کفش


محکم و استوار


آرسی. آرسی (به انگلیسی: rc) یک مفسر خط فرمان برای سیستم عامل های پلان ۹ و نسخه ۱۰ یونیکس است. این پوسته شبیه پوسته بورن است، اما سینتکس آن ساده تر است. این پوسته توسط تام داف ایجاد شده است، کسی که بیشتر به خاطر یک ساختار غیرمعمول از زبان برنامه نویسی سی که دستگاه داف نام دارد، شناخته می شود. آرسی از ساختارهای کنترلی شبه-سی استفاده می کند، برخلاف پوسته بورن که از ساختارهای کنترلی شبه-الگول استفاده می کند. به جز اینکه به جای کلمه کلیدی else از if not استفاده می کند. همینطور یک حلقه for مشابه پوسته بورن دارد. در آرسی، تمام متغیرها لیستی از رشته ها هستند که این ویژگی باعث می شود نیاز به ساختارهایی مانند ‎$@ از بین برود.
"Rc - The Plan 9 Shell" - by Tom Duff
rc(1) - Plan 9 manual page.
Plan 9 from User Space - Includes rc and other Plan 9 tools for Linux, Mac OS X and other Unix-like systems.
Byron Rakitzis' rewrite for Unix
werc - A web document management system implemented completely in the rc shell.
ircrc - An IRC client, using /net directly, implemented completely in one rc file.
contrib - A Plan 9 package manager made with rc.
if test "$1" = hello; then echo hello, worldelse case "$2" in 1) echo $# 'hey' "jude's"$3;; 2) echo `date` :$*: :"$@":;; *) echo why not 1>&2 esac for i in a b c; do echo $i donefiو معادل آن به سینتکس آرسی:
if(~ $1 hello) echo hello, worldif not { switch($2) { case 1 echo $#* 'hey' 'jude''s'^$3 case 2 echo `{date} :$"*: :$*: case * echo why not> } for(i in a b c) echo $i}چون if و if not دو ساختار مجزا هستند، باید آن ها را برای استفاده در مواقع خاص گروه بندی کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

اُرُسی
پنجره یا درپنجره ای که روی لولا نمی چرخد، بلکه به صورت عمودی و کشویی باز و بسته می شود. برای بازکردن این نوع پنجره، آن را درون قاب خود، به وسیلۀ دستگیره هایی بالا می برند، و با دو نگه دارندۀ فلزی کوچکِ متصل به چارچوب، نگه می دارند. اُرُسی غالباً گره چینی چوبی با شیشه های رنگی دارد. امروزه ساخت و کاربرد اُرُسی منسوخ شده، اما نمونه های شاخصی از آن در خانه های صفوی و قاجاری، ازجمله در یزد، کاشان، و اصفهان، برجا مانده است.

گویش مازنی

/orosi/ کفش پاشنه دار چرمی & نوعی پنجره از چوب درخت ارس که به صورت عمودی و از پایین به بالا باز و بسته شود

کفش پاشنه دار چرمی


نوعی پنجره از چوب درخت ارس که به صورت عمودی و از پایین به ...


پیشنهاد کاربران

در طوابف بختیاری استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در زمان های نه چندان دور بجای کفش از لفظ ارسی استفاده می کردند، تقریبا یک صده قبل.

Orosee

�اُرسی:نوعی در قدیمی

تلفظ کلمه اُرسی به معنای پنجره که به پنجره های مشبک چوبی با شیشه های رنگی زیبا که از زمان زندیه تا قارجار مرسوم بوده و اکنون به ابینه های قدیمی به نوعی ، جزیی از میراث فرهنگی تبدیل گشته است. و واژه اُوُرسی نیز به نوعی کفش گفته میشود.

هوالعلیم

اُرُسی :در اصفهان به کفش ، ارسی میگفتند.

اُرُسی : به درب و پنجره های مشبک و دارای شیشه های رنگی که به سمت حیاط خانه های قدیمی قرار داشت و احتمالا" ازچوب روسی ساخته میشد ارسی میگفتند. و چهارچوب دارای شیاری بود که در یا پنجره در آن شیار قرار میگرفت وبرای باز کردن آنرا بالا میبردند و به وسیله راه بند فلزی آنرا نگه میداشتند وبرای بستن راه بند را آزاد ودر ب یا پنجره را پائین می آوردند. . . .

اُرُسی: نوعی در قدیمی که عمودی باز و بسته میشود

ارسی: پنجره مشبکی است که به جای گشتن روی پاشنه گرد بالا می رود ودر محفظه ای که در نظر گرفته شده جای می گیرد، در این نوع هنر هیچ میخ و چسبی به کار نمی رود و تمام نقش و نگارهای آن به وسیله اتصالات ظریف چوب یعنی کام و زبانه به یکدیگر وصل می شود، چوب و شیشه آنچنان به زیبایی در کنار یکدیگر قرار می گیرند که زیبایی و تنوع را به بهترین وجه ممکن منعکس می کنند تا آنجا که چشم هر بیننده را بی اختیار مجذوب خود می کند. ارسی ها معمولا مستطیل شکل است وبخش فوقانی آنها را تا زیر سقف به شکل مستطیلی یا هلالی یا ضربی که با شیشه های رنگی زینت داده می شد تکمیل می کرده اند . این گونه در وپنجره برای تنظیم وملایم کردن نور در خانه های آفتاب گیر مناطق گرمسیری کاربرد وسیعی داشته وبسیار مناسب بوده است . ولیکن ساخت آن در سایر مناطق نیز کم وبیش رواج داشته است در بعضی مواقع در آن ایینه کاری نیز به کار می بردند . یکی از مکان های دارای ارسی همراه با شیشه های رنگی وآیینه کاری حسینیه شیراز در شیراز می باشد . امروزه شهر سنندج کرسی اول این هنر در غرب ګشور را در اختیار دارد.

سلام
در خصوص کلمه اُرُسی که در برخی مناطق ایران به کار میرفته از جمله در مازندران و در استان فارس به معنی کفش ، آیا در خصوص ریشه و اصالت این کلمه به معنی کفش اطلاعاتی در اختیار دارید؟
کدام اقوام در گذشته ها از این کلمه به عنوان کفش استفاده میکردند؟
هم اکنون در ایلات خمسه در استان فارس هم این کلمه به معنی کفش کاربرد دارد.
آیا ریشه فارسی دارد و یا عربی و یا از سایر ملل وارد زبان ایرانیها شده است؟

در استان اصفهان در قدیم و حتی حالا هم در بعضی از روستا ها به نام کفش گفته میشود یعنی بجای کفش میگویند ارسی .


کلمات دیگر: