کلمه جو
صفحه اصلی

حضرت والا

فارسی به انگلیسی

his excellency (used for princes), his excellency prince..

His Excellency (used for princes)


His Excellency Prince..


دانشنامه عمومی

حضرت والا نمایشی است به کارگردانی و نویسندگی حسین پاکدل که در آذر، دی و بهمن ۱۳۸۹ در تماشاخانه ایرانشهر تهران اجرا شد. این تئاتر داستان سه نسل از خاندان حضرت والا (تیمورتاش) را با زمانی غیرخطی و پرش های زمانی روایت می کند که به گفته کارگردان، اصراری به بازسازی مو به موی تاریخ نبوده است.
بازیگران: مهدی سلطانی (حضرت والا)، عاطفه رضوی (منیر، پوران، سرور)، مهدی پاکدل (ایرج)، داریوش موفق (آیرم)، حمید ابراهیمی (سرهنگ احتشام)، مهران امام بخش (داور)، مرتضی آقاحسنی (نصرت الدوله)، محمدصداق ملکی (نادر)، حمیدرضا نعیمی و طوفان مهردادیان (سردار اسعد)، معصومه قاسمی پور (سلطنت)، روح الله کمانی (امیر طهماسبی)، پرهام دلدار (خسرو)، علیرضا عیسوی (مرد زمان)، هومن خدادوست (پزشک احمدی)، ابراهیم عزیزی (خدمتکار آلمانی)
گروه موسیقی: آهنگساز: ونداد مساح زاده، کاوه محمدعلی نژاد (کمانچه)، هیرش نقش بندی (تنبک و ادوات پرکاشن)، ژوبین عسگریه (دی جی ری دو و ادوات پرکاشن)، امیر دین محمدی (تیمپانی و ادوات پرکاشن)
طراح صحنه: منوچهر شجاع، طراح نور: علی صفری
طراح لباس: گلناز گلشن
طراح گریم: عبدالله اسکندری
مشاور کارگردان: دکتر مهدی سلطانی
طراح پوستر و بروشور: استودیو پاکدل
حسین پاکدل در بروشور حضرت والا نوشته است:
چه بخواهیم چه نخواهیم، گذشته را از منظر حال می بینیم. قدر مسلم آن که اعمال و رفتار رفتگان زمانی برای ما معانی قابل درکی دارد که به کنه انگیزه ها، تضاد منافع و موقعیتی که در آن زیسته اند، تا حدودی نزدیک شویم. به همین دلیل ساده در این نمایش اصراری به بازسازی موبه موی تاریخ نبوده است.
و در ادامه، جمله ای از کورت ونه گات بازگو می کند: «برخی حقایق لاینفک را بپذیرید قیمتها صعود می کنند، سیاستمداران کلک می زندد، شما هم پیر می شوید؛ و آن گاه که پیر شدید، در تخیلتان به یاد می آورید که وقتی جوان بودید قیمت ها مناسب بودند، سیاستمداران شریف بودند، و بچه ها به بزرگترهایشان احترام می گذاشتند.»


کلمات دیگر: