کلمه جو
صفحه اصلی

یونی کد

دانشنامه عمومی

یونی کُد (به انگلیسی: Unicode) استانداردی برای کُد کردن نویسه های رایانه ای و نمایش و پردازش متن به اکثر زبان های دنیا است. هر زبان یک قالب یونی کد دارد.
ویکی پدیا:خط فارسی را پاس بداریم
وارد کردن یونیکد
کدبندی نویسه
نویسه
قالب یونی کد
این استاندارد هماهنگ با مجموعه جهانی نویسه ها تألیف شده است و به صورت کتابی به نام 'The Unicode Standard' منتشر شده است. آخرین ویرایش این استاندارد شامل بیش از ۱۱۰۰۰۰ نویسه و ۱۰۰ نماد، مجموعه ای از نمودارهای کد برای مرجع تصویری، روش رمزگذاری و مجموعه ای از استاندارد رمزگذاری کاراکتر، شمارش خواص شخصیت مانند حروف بزرگ و کوچک، مجموعه ای از مرجع فایل های داده های کامپیوتر و تعدادی موارد مربوط مانند جزئیات نویسه، برابری یونیکد، رندر کردن، نظم و صفحه نمایش دو جهته (برای نمایش صحیح متن حاوی اسکریپت راست به چپ مانند عربی، فارسی و عبری، و اسکریپت های سمت چپ به راست) می باشد. تا تاریخ مارس ۲۰۱۹، آخرین ویرایش، یونیکد ۱۲٫۰ است.
موفقیت یونیکد در یکی کردن کد بندی نویسه ها سبب استفاده گسترده اش در جهانی سازی و بومی سازی نرم افزارها شده است.این استاندارد در بسیاری از فناوری های اخیر پیاده شده است از جمله: اکس ام ال، زبان برنامه نویسی جاوا، چارچوب دات نت مایکروسافت و سیستم عامل های مدرن.
یونیکد می تواند توسط کدبندی های مختلفی پیاده سازی شود. پرکاربردترین رمز نگاری ها عبارت اند از: UTF-8، و UCS-2 که دیگر اعتبار ندارد، و UTF-16.

دانشنامه آزاد فارسی

یونی کُد(Unicode)
به معنی کد جهانی. مجموعه ای از بسیاری از زبان های رایج در دنیا و ازجمله زبان فارسی است. این سیستم فقط در سیستم عامل ویندوزو مرورگر اینترنت اکسپلوررکاربرد دارد.


کلمات دیگر: