کلمه جو
صفحه اصلی

حساسیت فصلی

دانشنامه عمومی

حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی یا تب یونجه (به انگلیسی: hay fever)یکی از حساسیت های شایع است که معمولاً در فصلهای بهار، تابستان و پاییز، هنگامی که گیاهان گرده افشانی می کنند، بیشتر مشاهده می شود. این نوع حساسیت از استنشاق گردهٔ گیاهان یا ورود آن ها به چشم حاصل می شود. درختانی مانند بلوط، نارون و افرا در بهار و گیاهانی چون علف دوروا و لوئیچه چمنی در فصل تابستان گرده افشانی می کنند. این بیماری با آسم نیز همراهی دارد و در موارد بسیاری، افراد به هردوی این بیماری ها مبتلا هستند.
بیمار تب نمی کند.
ترشحات مخاطی رقیق و شفاف می باشند.
بیمار پی در پی و سریع عطسه می کند.
خارش گلو، بینی و گوش
این نشانه ها معمولاً بیش از ۷ تا ۱۰ روز طول می کشند.
شیوع حساسیت فصلی بین ماه های بهار تا شهریور به دلیل وجود گرده گیاهان در هوا بیشتر است. گرما، رطوبت و وزش باد از دیگر عوامل تشدیدکننده آن است.
عامل ژنتیک یکی از عمده ترین دلایل ابتلاء به این حساسیت است. به طوری که اگر پدر و مادری هر دو مبتلا به آلرژی باشند، به احتمال ۶۶ درصد، فرزندانشان به آلرژی فصلی گرفتار می شوند و اگر تنها یکی از والدین مبتلا باشد این احتمال به زیر ۶۰ درصد می رسد.
هنگامی که فرد مبتلا به آلرژی، در معرض عوامل حساسیت زایی چون گردهٔ گیاهان، گرد و خاک و غیره قرار می گیرد، بدن او نسبت به آن ها واکنش نشان می دهد و موجب می شود تا سلولی به نام ماستوسیت از خود هیستامین ترشح کنند. ترشح شدن هیستامین باعث به وجود آمدن نشانه هایی چون آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خارش و غیره در بدن می شود. هرچه تماس فرد با عامل ایجاد حساسیت بیشتر باشد، بیشتر احتمال دارد که به آلرژی مبتلا شود.

پیشنهاد کاربران

hay fever
allergic rhinitis


کلمات دیگر: