کلمه جو
صفحه اصلی

تپور

پیشنهاد کاربران

[ تَ ]؛ تپور یا تاپور نام نژاد و قومی جنگجو است از اقوام مازندران که سرزمین آنها را تاپورستان یا همان تبرستان می نامیدند. این قوم پیش از ورود آریاییان و حتی قوم آمارد در کرانه دریای ورگانا ( کاسپین ) و در کوهای البرز سکونت داشتند. بعدها و با ورود قوم آمارد که شاخه ای سکایی از آریاییان بودند به کرانه دریای ورگانا، قوم تاپور و قوم آمارد در طی سالها در هم ادغام گشته اند و مردمان کنونی مازندران از ایشان می باشند. قلمرو تاپوریان از بابل کنونی تا گرگان و به پایتختی ساری ( ساداکارتا ) بوده و قلمرو قوم آمارد از آمل کنونی تا لاهیجان گیلان و به پایتختی آمل بوده است. بعدها و در نقشه های پس از اسلام، تمامی مازندران کنونی به انضمام استان گلستان، گیلان، شمال استان سمنان، شمال و شمال شرق استان تهران و شمال استان کاسپین ( قزوین ) را تاپورستان می خواندند و زبان ایشان را تاپوری ( تبری ) .

تپور کلمه جعلی هندی. ساخته غربی ها. مازندران کاسی نژاد، تعداد زیادی گالش درشهرهای رامسر، تنکابن، چالوس، آمل، بهشهر، کردکوی، گرگان، شاهرود، زندگی می کنند. وعده زیادی نیز گیل، وگیلاش ، مازنی، هستند. قوم مازنی یکی دیگر از اقوام کاسی. امارد لقب گالش ها به معنی شکست ناپذیر ومغلوب نشدنی. گالش یعنی رام کننده گاو. که همه اقوام فوق کاسی تبار ند. نه آریایی. این همه آریایی کجا بودند!؟!درحالی که کاسی ها 77هزار سال ساکن دریای کاسبین هستند. از جنوب تا شمال، غرب تا شرق همه اینها اریاییند!؟! اما منطقه دریای کاسبین یکی نیستند وبا هم اختلاف نژادی دارند!! این دسیسه های برای اختلاف افکنی خزنده ونرم برای کنترل این منظقه وفارسی سازی وتحمیل زبان فارسی است که متاسفانه در حال اجرایی شدن است. کشفیات املش وبهشهر متعلق به 12هزار سال قبل ودیلمی نیز متعلق 50 هزار سال پیش است که همگی کاسی نژاد بوده. درحالی که آریایی ها حدود 3هزار سال وار د کشور شده. ونظریهای مبنی بر اینکه ا ریایی ها از فرزندان فریدون دیلمی بوده که کاسی تبار می شوند. ونظریهای دیگری دلالت بر توطئه المان برای اریایی سازی واستفاده از ایران وسایر کشورها برای رسیدن به اهداف خود بود. وشعار نژاد برتری سر داد که به لطف خدا حقیر شدند وهنوز اسیر دول غربی ودر واقع مستعمره غیر رسمی آمریکاست. قوم مازنی، مازندران، امپراتوری کاسی ها با ساخت ابزار الات جنگی ومفرغی ورام گاو و اسب باعث کردید تا کاسی ها مسلح شده ونیز از تحرک بالایی درحدود 6 تا 8هزار سال قبل بدست آورده وبر شرق و غرب خصوصا بین النهرین مسلط شوند. تا پرتغال کشور گالش ها پیش روند. پس اسلام نیز حکومت دیلمیان بر این منطقه وتا هرمزگان وبغداد حکم می راند. ودولت علویان این منطقه نیز تحت حمایت دیلمیان بوده که امروز تعداد زیادی درگرگان وعلی آباد کتول زندگی می کنند. وبا هجمه به اقوام کاسی، مثل گالش که سر سلسله کاسیان است، معنی دامدار وچوپان می دهند. دروغ بزرگ. هرچند مقام شاهی به چوپانان تعلق داشت. سارگون کبیر. اما گالش یعنی رام کننده گاو. که پس از هزاران سال معنیش را می خواهند تغییر دهند. گیلان ومازندران وگلستان، سمنان کاسی تبار. 14 استان کشور از نژاد کاسی، 4 استان ترک، درضمن عرب نیز درکشورمان زندگی می کنند. اینکه بگوییم همه آریاییند اصلا درست نیست. قوم مازنی، استان مازندران، کاسی تبار.
وتنها عامل وحدت دین مبین اسلام است که اکثریت شیعه می باشند.

تپور ها قومی ایرانی تبار در شمال ایران بودند. کتزیاس در مورد فتوحات آشوریان در مرز های فلات ایران به سه قوم هیرکانی و تپور و کادوسیان اشاره میکند که در شامل میزیستند و آشوریان سرزمین این سه قوم را فتح نمودند. هرودوت از قوم تیبار ( تپور ) در کنار قوم مار ( مارد ) در ساتراپ نوزدهم نام می برد. هرودوت مارد ها را به عنوان یکی از طوایف پارس معرفی میکند. پولیبیوس مارد ها را ساکن مارگانیا در مرو معرفی میکند و کوه های تپوری را در نزدیکی دریای هیرکانیا شناسایی میکند. پلینی از قوم تپور به عنوان قومی ساکن کنار دریای هیرکانی نام میبرد. آریان نیز به چهار قوم هیرکانی و تپور و آمارد و کادوسیان نام میبرد و می نویسد فرادات حاکم تپورها با اسکندر صلح می کند و اسکندر آمارد ها را شکست میدهد و سرزمین آمارد به سرزمین تپور ها الحاق میشود. به گفته استرابون تپور ها در کنار آمارد و کادوسیان نامشان به عنوان کوهنشین های شمال البرز یاد شده است وی گروه دیگری از تپورها را بین دربیک ها و هیرکانی ها و دسته دیگر را بین هیرکانیا و آریا و گروه دیگر کنار آناریاکه ها سکونت داشتند و به اعتقاد استرابون سرزمین تپوری ها و ری و دروازه های کاسپین بخشی از سرزمین ماد بود که به سرزمین پارت الحاق شدند. بطلمیوس نیز تپور ها را در دو منطقه شناسایی می کند گروهی را ساکن سرزمین اسکیت ها میداند و گروه دیگر از تپور ها را در شمال قومس از منطقه الیماس تا رودخانه چرینداس شناسایی میکند که رودخانه چرینداس در شرق مازندران واقع شده بود. خاراکسی نیز اشاره میکند که فرهاد اشکانی در البرز سرزمین های تپوریه و امارد و هیرکانی را فتح میکند و امارد ها به خاراکس تبعید میکند و گروه دیگری از تپور ها را در سرزمین امارد جایگزین آمارد های پارسی تبار میکند.

نام طبرستان از قوم تپور گرفته شده است. موسی خورنی مورخ ارمنی عصر ساسانی نیز به سرزمین طبرستان تپرستان می گوید و سبئوس نیز در کتاب تاریخ ارمنستان از سرزمین تپرستان نام میبرد و در سکه های اسپهبدان طبرستان نام تپورستان روی سکه ها حک شده است.
پس از اسلام قوم تپوری به قوم تبری و قوم طبری تغییر شکل داد و جریر طبری از سکنه طبرستان با عنوان طبریان یاد می کند و نامی اصفهانی نیز در عصر زندیه از مردم مازندران با عنوان طبرسان یاد میکند. یعقوبی قوم تبر را از نسل یافث بن نوح معرفی میکند و یاقوت حموی نیز مردم جبال یعنی ری و قزوین و مردم موقان یعنی سکنه شمال اردبیل را از نژاد طبرستان یاد می کند که منظور همان نژاد طبری و تپوری هست.
امروزه نیز مردم طبرستان و قوم طبری به دو دسته مازرونی و کوهی تقسیم می شوند. سکنه جلگه را مازرونی و سکنه کوه را کوهی می گویند.

امروزه اقوام طبری که ریشه در قوم تپور دارند در استان های شمالی مانند گلستان و مازندران و گیلان و استان های ریشته کوه البرز همچون سمنان و تهران و البرز و قزوین سکونت دارند و بخشی نیز به علت تبعید در استان های زنجان و همدان و کرمانشاه و اصفهان و فارس و کرمان و یزد و خوزستان سکونت دارند و گروهی دیگر نیز به علت کار در استان های خراسان و هرمزگان و بوشهر و قم و اردبیل و اذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی حضور دارند.

مردم طبرستان دارای حکومت هایی همچون فرادات تپوری در عصر هخامنشی و اسکندر بودند و در دوران اشکانیان تا اواسط عصر ساسانیان طبرستان توسط خاندان تپوری گشناسپ اداره میشد و این خاندان تا زمان بهرام شاه بر گیلان و دیلم نیز سلطه داشتند و از دوران قباد ساسانی حکومت گشنسپ شاهان تپورستان برچیده شد و قدرت به کاووس ساسانی رسیده و سپی خاندان های زرمهریان و کارنوندیان و باوندیان به قدرت رسیدند که در باوندیان و استنداران طبرستان در قرن پنج تا هفتم بر دیلم و گیلان و گرگان و ری سلطه یافتند و این نواحی تحت اداره طبرستان بود و بعدها قدرت طبرستان به چلاویان آمل و مرعشیان رسید که تا عصر شاه عباس صفوی بر طبرستان حکومت نمودند.

در غار هوتو بهشهر که بخشی از خاک قوم تپور بوده آثار 12 هزار سال مربوط به انسان های مدرن یافت شده است که نشان از قدمت قوم تپور دارد البته برخی آثار 75 هزار ساله نیز در غار هوتو بهشهر یافت شده ولیکن مربوط به انسان مدرن نیست زیرا انسان مدرن 50 هزار سال پیش از افریقا وارد آسیا شده است و این آثار مربوط به انسان های نئاندرتال و انسان راست قامت هست که منقرض شده اند.

کاسی ها قومی زاگرس نشین در غرب ایران بودند که کاسایی ها و کوسایی ها و کوسی ها بازماندگان این قوم در زمان هخامنشیان و اسکندر بودند که سکنه لرستان و خوزستان و چهارمحال و بختیاری از نسل این قوم هستند.

تپور نام قومی هست که از سپیدرود تا گرگان میزیستند. ساتراپ تپور یکی از ساتراپ های ایران در زمان اسکندر بود. تپور ها پس از اسلام طبری و تبری نامیده شدند. در دوران ساسانی به مازندران تپورستان گفته میشد و پس از اسلام طبرستان گفته شد.


کلمات دیگر: