کلمه جو
صفحه اصلی

نجارده

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان خیر رود کنار در بخش مرکزی شهرستان نوشهر در ۷۵٠٠ گزی جنوب شرقی نوشهر و ۲ هزار گزی جنوب راه نوشهر به بابلسر و در دامنه معتدل هوائی واقع است .

لغت نامه دهخدا

نجارده. [ ن َج ْ جا دِه ْ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان خیررودکنار دربخش مرکزی شهرستان نوشهر، در 7500 گزی جنوب شرقی نوشهر و 2 هزارگزی جنوب راه نوشهر به بابلسر، در دامنه معتدل هوائی واقع است. آبش از رودخانه خیررود و محصولش برنج و مرکبات و چای و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۳۶′۵۰″ شمالی ۵۱°۳۴′۱۵″ شرقی / ۳۶٫۶۱۳۸۹°شمالی ۵۱٫۵۷۰۸۳°شرقی / 36.61389; 51.57083نجارده روستایی از توابع شهرستان نوشهر و دهستان خیرودکنار است که زیر نظر اداره کل منابع طبیعی نوشهر و اداره منابع طبیعی رویان است.
پایان نامه کارشناسی دانشجویان رشته جنگلداری دانشگاه تهران با عنوان طرح جنگلداری بخش پاتم دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
گفته می شود به علت اینکه اولین ساکنان آن نجار بودند نام نجارده برای این روستا انتخاب شده است.
فاصله روستا از مرکز منطقه ۱۰ کیلومتر می باشد که به وسیلهٔ راه آسفالته به یکدیگر متصل شده اند. روستایی جلگه ای است که در دشت واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۳۵ متر می باشد. از شمال به دریای خزر و از جنوب به جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران محدود می شود و در حاشیة آن رودخانة خیرود قرار دارد. این روستا مجاور طرح است و از نظر آرایش آبادی به صورت مجتمع است. جنگل مجاور روستا طی سالیان دراز دخالت انسان تخریب شده ولی امروزه به دلیل حفاظت و جنگلکاری دانشکده وضعیت بهتری پیدا کرده و از نوع جنگل درجه ۲ محسوب می شود.
کل عرصة روستا ۱۴۰ هکتار است که ۵۰ هکتار آن زمین مسکونی است. در مورد عرصة کتول چر نیز دو نظر وجود دارد: نظر اول اینکه سامان بنجه بن نهر دانشکده به سمت بالاست، در این شرایط روستا کتول چر ندارد. نظر دوم این است که بالای قله مرز بنجه بن و روستا است، طبق این عقیده یال پائین قله، کتول چر روستا است. این روستا ۶۰ هکتار زمین زیر کشت دارد که به صورت آبی است و کشت دیم ندارد. همچنین زمین آیش و زمین رهاشده نیز در این روستا وجود ندارد. ۱۵ هکتار مساحت باغ میوة روستا است در ضمن صنوبرکاری نداریم. سطح جنگل های مخروبة روستا کم است و عمدتاً در دامنه های رو به شمال و کتول چر است.

گویش مازنی

/najaar deh/ از توابع خیررودکنار کجور


کلمات دیگر: