کلمه جو
صفحه اصلی

اغاجاری

فرهنگ فارسی

( آغا جاری ) از بخشهای تابع شهرستان بهبهان که در ۱۹٠ کیلو متری مشرق خرمشهر واقع شده و یکی از حوزه های نفت خیز ایران می باشد .

دانشنامه عمومی

آغاجاری. آغاجاری شهری بختیاری نشین در استان خوزستان و از توابع شهرستان آغاجاری است. این شهر از بزرگترین مناطق نفت خیز اما محروم ایران می باشد. جمعیت آن در حدود هجده هزار نفر است و متشکل از طایفه های لربختیاری و ترک، عرب و بندری است
آب و هوای این شهرستان در تابستان گرم و سوزان می باشد. دمای هوا گاه تا بیش از ۵۵ درجه سانتیگراد نیز می رسد.
آغاجاری (شهرستان شاهین دژ). روستای آغاجاری در حدود ۲۰ کیلومتری شهر شاهین دژ ، در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی واقع شده است. جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، بالغ بر ۴۹۴ نفر و تعداد خانوارای این روستا،۹۸ خانوار می باشد. زبان گفتاری ساکنان این روستا، کردی سورانی می باشد.

اغاجاری (شاهین دژ). اغاجاری یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان هولاسو واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، اغاجاری ۴۹۴ نفر جمعیت دارد.
فهرست روستاهای ایران

دانشنامه آزاد فارسی

آغاجاری. شهری در استان خوزستان، شهرستان بهبهان، و مرکز اداری بخش آغاجاری. با ارتفاعی در حدود ۲۵۰ متر، در سرزمینی تپه ماهوری، در ۴۱کیلومتری شمال غربی بهبهان و ۶ کیلومتری شمال راه بهبهان به امیدیه، قرار دارد. اقلیم آن گرم و خشک و جمعیت آن ۱۴,۵۱۰ نفر و از میدان های بزرگ نفتی ایران است.

پیشنهاد کاربران

نام شهر لر نشین در استان خوزستان

ایل آغاجاری از ایلات لر بزرگ ( بختیاری ) است
طوایف ایل لر آغاجاری
جومه بزرگی
دیلمی
اوشار
بیگدلی
لروند
شری
داوودی
گشتل ( گشتیل )
جاموسی
قرباغی
جغتای
تیله کوهی

***
تیره ترک جغتای
تیره عرب دیلمی

جر::دعوا - جنگ
آقاجری::مرد جنگجو

آغاجارب، آغاجری یا آقاجری نام ایلی ترک نژادو از ترکان اوغوز هستند که زبان تعدادی از آنها لری شده آغاج در زبان ترکی به معنی درخت هست و ار به معنی مرد که به مفهوم مرد بیشه و انسان جنگلی است و چون در ابتدا در نواحی جنگلی مرعش آناتولی سکونت داشتند آغاجاری نامیده شدند اکنون بیشتر در استانهای آذربایجان و خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد ساکن هستند

در شاهین دژ آذربایجان غربی آغاجاریهای ترک نژاد زبانشان کردی شده

آغاجاری یا آغاجری:نام مردمی ترک نژاد
این تیره در قدیم ایلی بزرگ و داراى شاخه هاى طایفه ای: قره جری، تیلکوهی، جغتائی، جامه بزرگی، ویسی، شهروئی، شیرالی، بیگدلی، بیجنی، بوالی، باولی، بالیاوی، گشتیل، خلیفه ای، عبداللهی، قراماسوقی ( سوقی ) ، چنگلوائی بوده است. آنها از عم زادگان افشارها و همراهان اتابک سنقر بن مودود سلغرى ( ۵۵۷ ـ ۵۴۰ق ) مىیباشند که پس از حاکمیت آن سنقر در فارس که بعدها به اتابکان فارس مشهور شدند در کهکیلویه اقامت کرده اند.


این طایفه که در منطقهٔ بلاد شاپور ( شهر قدیم دهدشت و توابع ) سکونت داشته اند به مرور زمان در اثر اتفاقات تاریخی ضعیف شده و سازمان قومی آنها از هم گسسته است تا جائیکه از آنان طایفه هاى کوچکی مانده اند که بعضی از آنان مستقل هستند و قسمتی به صورت پراکنده در حومهٔ بهبهان و ایلات دیگر زندگی مینمایند.

سلام اون دوستمون که اومده درباره ایل آقاجری نوشته ( داودی ) صحیحش آقاجری است که یک ایل بختیاری است در ضمن طایفه دیلمی یک طایفه مستقل عرب منطقه است و اشتراک آن ها با ایل آقاجری در منطقه است که بخاطر همسایگی با هم روابط خوبی دارند ولی دو طایفه مستق ل هستند - - - و آغاجاری نام شهرستان جنوب شرق استان خوزستان بین بهبهان و امیدیه است


کلمات دیگر: