کلمه جو
صفحه اصلی

کی یف

دانشنامه عمومی

کی یف (به اوکراینی: Київ) پایتخت کشور اوکراین و بزرگترین شهر آن می باشد. رودخانه دنیپر از بین این شهر عبور می کند و شهر به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می کند. از نظر تقسیمات کشوری این شهر دارای ادارات جدا و مستقل از استان کیف بوده و در واقع می توان گفت به صورت مستقل و جداگانه اداره می شود. کیف مرکز فرهنگی، هنری، سیاسی، اقتصادی و علمی اوکراین بوده و بزرگان و دانشمندانی زیادی در این شهر زاده و زندگی نموده اند. کیف در کنار اهمیت سیاسی و اقتصادی جزو مراکز مذهبی اروپای شرقی و مسیحیت ارتدوکس می باشد و از اماکن مذهبی واقع در این شهر می توان به کلیسای جامع کیف و کلیسای سنت اندرو و کلیسا جامع رستاخیز مسیح نام برد. مراکز سیاسی و دفاتر سفارتخانه های خارجی این شهر در منطقه گوامی اینوگیت و مراکز اداری شهر در منطقه استویاتوشنسکی قرار دارد.این شهر در شمال این کشور واقع شده و هفتمین شهر پرجمعیت اروپا پس از شهرهای استانبول، مسکو، لندن، سن پترزبورگ، برلین و مادرید است. این شهر از قرون گذشته مرکز سلسله های پادشاه روس تبار بوده و در بین ملل روس زبان هنوز هم به عنوان مادر شهرهای روسیه نامیده می شود.
Wikipedia contributors, "Kiev," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Kiev&oldid=297029697 (accessed June ۱۷، ۲۰۰۹).
طبق افسانه ها نام این شهر از نام خاندان سه برادر که این شهر را بنا کردند گرفته شده است. با توجه به این افسانه و روایات مشابه مورخان و باستان شناسان بر این عقیده اند این شهر احتمالاً در حدود اواخر قرن هفتم و اوایل قرن هشتم به وجود آمده است.
فرضیه دیگری نیز برای منشأ نام این شهر وجود دارد مبنی بر اینکه ساکنین اولیه آن کارگران بوده و لفظ کارگر به زبان روسی кияне یا кияны بوده و به صورت کیان یا کیانی تلفظ می شود که کارشان حمل و نقل و عبور از رودخانه دنیپر بوده است.
این شهر به وسیلهٔ رودخانه دنیپر به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم، که در مجموع دارای ۱۰ منطقه شهرداری است.


کلمات دیگر: