کلمه جو
صفحه اصلی

توپچی

فارسی به انگلیسی

artilleryman, gunner, artillery - man

artillery - man


gunner


فارسی به عربی

رجل مسلح , مدفعی

مترادف و متضاد

artillerist (اسم)
توپچی، متخصص توپخانه

gunner (اسم)
توپچی، تفنگساز، شکارچی

gunslinger (اسم)
توپچی، دزد مسلح، تفنگ دار، تفنگساز

cannoneer (اسم)
توپچی، توپ انداز

gunman (اسم)
سیاف، توپچی، دزد مسلح، تفنگ دار، تفنگساز

bombardier (اسم)
توپچی، بمب افکن

فرهنگ فارسی

سربازی که پشت توپ قرارمیگیردوتیراندازی میکند
( صفتاسم ) ۱-سربازی که مامور تیر اندازی با توپ است . ۲ - واحدی از نظام که مامور تیراندازی باتوپ است .
قصبه از دهستان حنافره است که در بخش شادگان شهرستان خرمشهر واقع است .

فرهنگ معین

[ تر. ] (اِمر. ) سربازی که مأمور تیراندازی با توپ است .

لغت نامه دهخدا

توپچی . (اِخ ) قصبه ای از دهستان حنافره است که در بخش شادگان شهرستان خرمشهر واقع است و 3440 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


توپچی . (ترکی ، ص مرکب ، اِ مرکب ) مأخوذ از ترکی ، لشکری توپ دار و لشکری که سلاحش توپ است . (ناظم الاطباء). آنکه توپ انداختن داند و بدین اسم در قشون معین است . (یادداشت بخط مرحوم دهخدا). فرد یا افرادی که اداره ٔ توپ را از جهت فنی اعم از نشانه گیری و جز آن بعهده دارند توپچی و توپچیان نامند. واحدی از نظام که مأمور تیراندازی با توپ است . (فرهنگ فارسی معین ).رجوع به توپچی باشی و توپ و دیگر ترکیبهای آن شود.


توپچی. ( ترکی ، ص مرکب ، اِ مرکب ) مأخوذ از ترکی ، لشکری توپ دار و لشکری که سلاحش توپ است. ( ناظم الاطباء ). آنکه توپ انداختن داند و بدین اسم در قشون معین است. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ). فرد یا افرادی که اداره توپ را از جهت فنی اعم از نشانه گیری و جز آن بعهده دارند توپچی و توپچیان نامند. واحدی از نظام که مأمور تیراندازی با توپ است. ( فرهنگ فارسی معین ).رجوع به توپچی باشی و توپ و دیگر ترکیبهای آن شود.

توپچی. ( اِخ ) قصبه ای از دهستان حنافره است که در بخش شادگان شهرستان خرمشهر واقع است و 3440 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

فرهنگ عمید

سربازی که پشت توپ قرار می گیرد و با آن تیراندازی می کند.

دانشنامه عمومی

روستای توپچی
روستای توپچی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان چهرگان بخش تسوج شهرستان شبستر که اگر شمااز شهر تسوج ۱۵ کیلومتربه سمت شهر سلماس به راه خود ادامه دهید بعد از روستاهای انگشتجان، امستجان، دهستان چهرگان، چشمه کنان به روستای توپچی خواهید رسیداین روستا از غرب به روستای قزلجه از شرق چشم ه کنان از جنوب جاده اصلی ریل راه آهن و دریاچه ارومیه و از شمال به کوه های میشو داغی و طبیعت بکر منتهی می شود. جمعیت این روستا متغیراست که به ۲۰۰۰نفر در تعطیلات فصل بهار میرسدکه اکثر جمعیت آن را روستاییان ساکن شهرهای دیگر که در روزهای تعطیل خود را به وطن خود می رسانند. این منطقه از اوایل فصل بهار تا اواسط فصل تابستان طبیعت بسیار بکری دارد که دیدن آن ضرر ندارد. خود روستای توپچی درست است که جاده اصلی قابل مشاهده نبوده و باید شما برای ورود به خود باید به جاده ۲کیلومتری را از وسط باغات وعده ها طی نموده تا به ورودی و مرکز روستا برسید ولی می توانم به جرات بگویم که این روستا از قدیم الایام از نظر مهمان نوازی و مردمانی دلگرم زبانزد خاص و علم بوده و شما بعد از طی کردن یک مسیر خاکی از وسط تپه ها به نقطه ای به اسم چای (رودخانه) می رسید که از بالاترین نقطه کوه ها و از دل طبیعت بیرون می آید که این آب هم صرف مصارف کشاورزی ۴ روستا (چشمه کنان، توپچی، قزلجه، غلمانسرای) می شود. شما اگر مسیری را که آب از آنجا جاری می شود به سمت شمال حرکت بکنید صحنه های بسیار جالب و دیدنی و تاریخی را مشاهده می نماید. در ضمن این روستا دارای تپه ها و کوه های سرسبزی همه می باشد گه در فصل بهار در از علوفه و گیاهان دارویی نایاب یا کم یاب بوده که توصیه می کنم که آنها را هم ببینید البته برای در امان ماندن از گزند حیوانات وحشی و گم نکردن راه از روستاییان کمک بخواهید تا یک نفر برای راهنمایی به همراه شما بیاید، البته اگر کسی را پیدا کردید سکنه این روستا به دلیل نبود کار در منطقه و خشکسالی مداوم در منطقه به شهرهایی مثل (تهران، شبستر، ارومیه، خوی) مهاجرت کرده اند و آنهایی هم که در روستا زندگی می کنند یا به شغل دامداری یا کشاورزی در باغات مشغولند؛ ولی توصیه می کنم دیدن این منطقه را در برنامه سفرهای خود قرار دهید.


کلمات دیگر: