کلمه جو
صفحه اصلی

کامبرین

فرهنگ فارسی

( اسم ) اولین دوره از ادوار پنجگان. دوران اول زمین شناسی که ته نشست هایش قدیمی ترین طبقات این دوران را تشکیل میدهد و رسوباتش بشتر از جنس شیست و کو آرتزیت آهک و دج ( ماسه سنگ ) میباشد که با فسیلهای فرامی نی فرها و اسفنجها و مرجانها و تری لوبیت ها مشخص است . وجه تسمی. این دوره بمناسبت نام قدیمی سرزمین گال ( قسمتی از جزیر. بریتانیا ی کبیر ) که بنام کامبریا موسوم بوده میباشد . ته نشست های این دوره اول دفعه در سال ۱۸۳۵ میدی وسیل. سد گویک انگلیسی شناخته شده است .
مرکز بخش درپادکاله در ناحیه بتن

فرهنگ معین

(بِ یَ ) [ فر. ] (اِ. ) اولین دوره از ادوار پنجگانه دوران اول زمین شناسی .

لغت نامه دهخدا

کامبرین. ( اِخ ) مرکز بخش در پادُ کاله در ناحیه بتن . 680 تن سکنه دارد.

فرهنگ عمید

دورۀ اول از دوران پالئوزوئیک.

دانشنامه عمومی

کامبریَن (به فرانسوی: Cambrien، به انگلیسی: Cambrian) یکی از دوره های زمین شناسی از دوران دیرینه زیستی است.
دورهٔ کامبریَن حدود ۵۴۲ میلیون سال پیش آغاز شده و تا حدوداً ۴۸۸/۳ میلیون سال پیش ادامه داشته است.
نام کامبرین از نام کامبریا، یعنی نام باستانی منطقهٔ ولز بریتانیا، گرفته شده، زیرا در آنجا بود که صخره هایی از دورهٔ کامبرین برای نخستین بار بررسی شد.بر این پایه، در فارسی برای این دوره نام «کامبریایی» درست تر می بود، ولی امروزه کامبرین در این معنی جا افتاده است.
دورهٔ کامبرین ۵۷۰ – ۵۰۵ میلیون سال گذشته دورهٔ کامبرین به سه آشکوب زیرین، میانی و بالایی تقسیم می شود. سن کامبرین از ۷۵۰ تا ۵۱۰ میلیون سال قبل است. پیدایش آثار یخچالی در سنگ های رسوبی کامبرین چین و نقاط دیگر نشان می دهد که آب وهوای سردی در این نواحی حکم فرما بوده است. مطالعهٔ رسوبات چین خوردهٔ کامبرین نشان دهندهٔ آن است که در این دورهٔ بزرگ ناودیس هایی در نقاط مختلفی از اروپا، آسیا و آمریکا وجود داشته است. بعضی از جانورانی که در تشکیلات کامبرین مشاهده شده اند از نظر چینه شناسی اهمیت چندانی ندارند.


کلمات دیگر: