کلمه جو
صفحه اصلی

بیلند

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۴°۲۳′۴۲″ شمالی ۵۸°۴۲′۳″ شرقی / ۳۴٫۳۹۵۰۰°شمالی ۵۸٫۷۰۰۸۳°شرقی / 34.39500; 58.70083
ملاعبدالصمد بیلندی (فقیه و محدث)
حاج ملاشیخ ذبیح الله بیلندی (فقیه و محدث)
حاج شیخ نجم الدین بیلندی (حکما و دانشمندان سایر علوم)
شیخ نظام الدین بیلندی (حکما و دانشمندان سایر علوم)
شیخ محمد بیلندی (حکما و دانشمندان سایر علوم)
ملا عبدالعلی بیلندی (عرفا)
علامه شیخ محمد تقی بهلول
روستای بیلُند با جمعیتی بالغ بر شش هزار نفر، یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان گناباد بوده و در فاصله پنج کیلومتری شمال مرکز شهرستان واقع شده است. با توجه به تقسیمات سیاسی موجود، این روستا در بخش مرکزی شهرستان گناباد واقع گردیده است. بیلند از سمت شمال به روستای قوژد، از سمت شرق به روستای مند، از سمت غرب به جاده آسیایی گناباد - مشهد و از سمت جنوب به روستای باغ آسیا و شهر گناباد محدود است. کلمه بیلند از فارسی باستان گرفته شده و احتمالاً به معنی پسر یا پسر خوب می باشد.
پورتال دهیاری بیلند
از لحاظ توپوگرافی، این روستا در یک منطقه نسبتاً صاف و هموار واقع شده است و از لحاظ آب و هوایی، دارای آب و هوای گرم می باشد و به علت کمبود بارندگی، فاقد منابع آب سطحی دائمی می باشد. با این وجود در این روستا از آب سه قنات به نام های قنات بیلند، قنات زیر زمینی و قنات دیزق برای مصرف کشاورزی استفاده می شود که سهمی از آب قنات دیزق به روستاهای قوژد و باغ آسیا می رود.

آشنایی با زادگاه بهلول روستای بیلند استان خراسان رضوی – شهرستان گناباد – روستای بیلند بیلند در عرض جغرافیایی 34 درجه و 21دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 58درجه و 42 دقیقه شرغی در ارتفاع 1100متری از سطح دریا قرار دارد مساحت آن 1507کیلومتر می باشد که با فاصله 2 کیلو متری از شهرستان گناباد جمعیتی بالغ بر 5 هزار نفر دارد.بیلند به معنی سرزمین روحانیت است و در جایی دیگر خصوصیات مردم بیلند این طور توصیف شده است مردم بیلند اغلب ساده و بی پیرانه اند و از لاف و گزاف بدورند . از این رو با کسر باء گفته شده است و معنی پسر خوب می دهد. در قرن چهارم هجری قمری صدر اعظم سلجوقیان یکی از بستگان خود را به نام قئام الدین جوینی به حکومت قهستان منصوب و اعزام داشته است او روستای بیلند را که از لحاظ آب و هوا و عمران و موقعیت سیاسی وضع ممتازی داشته جهت مرکز استان انتخاب نموده است که اکنون منزل حاکم و 3 قلعه مرکز سرباز خانه ، مدرسه نظامیه و مساجد و حسینیه و آب انبارها به صورت خرابه و نیمه خرابه موجود است پدر و مادر بهلول در بیلند مدفون و مزار.این عزیزان موجود می باشد . از علما و اطباء مشهور بیلند می توان به موارد زیر اشاره کرد. 1-شیخ نظام الدین پدر بهلول از علماء بر جسته زمان خود به طوری که می توان به حاج شیخ عباس قمی (ره) صاحب کتاب معروف مفاتیح الجنان به عنوان یکی از شاگردان او اشاره کرد. 2-ملا محمد جعفر بیلندی:معروف به مجد الاشراف از اطباء معروف گناباد 3-آخوند ملا عبد الصمد بیلندی:از اطباء معروف گناباد در سال1300 4-شیخ سلیمان حاکم گناباد عموی بهلول که به هفت زبان عربی-لاتین—انگلیسی-فرانسه-روسی-ترکی و فارسی تسلط کامل داشته. 5-شیخ محمد بیلندی:معروف به آقا شیخ محمد خراسانی ،استاد در مدرسه صدر اصفهان و مدفون در اصفهان 6-مرحوم حاجیان:مهارت در طب قدیم به طوری که حتی از زیر زبان و پیشانی رگ زنی انجام می داد.


پیشنهاد کاربران

نام روستایی از توابع شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی؛ به معنی پسر خوب


کلمات دیگر: