کلمه جو
صفحه اصلی

جذامی

فارسی به انگلیسی

leprous, leper

leprous


فارسی به عربی

مصاب بداء الجذام

مترادف و متضاد

lazar (اسم)
گدا، جذامی

leper (اسم)
جذامی، خوره دار

lazarus (اسم)
جذامی، ایلعاذر، ادم مریض و فقیر

فرهنگ فارسی

محیی الدین عبدالله بن عبد الظاهر مصری مکنی به ابوالفضل شاعر و نویسنده خوش ذوقی بود که در انشائ پیرو طریقه فاضلیه و شیخ اهل ترسل بود .

لغت نامه دهخدا

جذامی. [ ج ُ ] ( ص نسبی ) آنکه بیماری جذام دارد. آن کس که مبتلا به مرض جذام باشد. || منسوب بجذام که نام قبیله ای است. ( از الانساب سمعانی ).

جذامی. [ ج ُ] ( اِخ ) روح بن زنباع. رجوع به جذام روح بن... شود.

جذامی. [ ج ُ ] ( اِخ ) محیی الدین عبداﷲبن عبدالظاهرمصری ، مکنی به ابوالفضل. شاعر و نویسنده خوش ذوقی بود که در انشاء پیرو طریقه فاضلیه و شیخ اهل ترسل بود. وی پدر قاضی فتح الدین محمد مؤلف دواوین انشاء است و سبک تازه و باحلاوتی داشته و در قاهره بسال 692م. وفات یافته است. او راست : الالطاف الخفیه من السیرةالشریفة السلطانیة الاشرفیة. ( از معجم المطبوعات ).

جذامی . [ ج ُ ] (اِخ ) محیی الدین عبداﷲبن عبدالظاهرمصری ، مکنی به ابوالفضل . شاعر و نویسنده ٔ خوش ذوقی بود که در انشاء پیرو طریقه ٔ فاضلیه و شیخ اهل ترسل بود. وی پدر قاضی فتح الدین محمد مؤلف دواوین انشاء است و سبک تازه و باحلاوتی داشته و در قاهره بسال 692م . وفات یافته است . او راست : الالطاف الخفیه من السیرةالشریفة السلطانیة الاشرفیة. (از معجم المطبوعات ).


جذامی . [ ج ُ ] (ص نسبی ) آنکه بیماری جذام دارد. آن کس که مبتلا به مرض جذام باشد. || منسوب بجذام که نام قبیله ای است . (از الانساب سمعانی ).


جذامی . [ ج ُ] (اِخ ) روح بن زنباع . رجوع به جذام روح بن ... شود.


فرهنگ عمید

کسی که مبتلا به بیماری جذام باشد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جُذامی، ابوبکر محمد بن علی، معروف به ابن فخار (د ۷۲۳ق/۱۳۲۳م)، نحوی، فقیه، مفسر و شاعر اندلسی است.
منابع از وی به اَرکُشی، شَریشی و مالقی نیز یاد کرده اند. وی زمانی در اَرکُش (شهری کوچک از توابع شریش) چشم به دنیا گشود که حکومت اسلامی در اندلس رو به زوال بود و اسپانیا دیگر از چنگ موحدون بیرون رفته بود؛ به همین سبب، زندگانی وی با تعقیب و گریزهای بسیار همراه است. او در همان اوان کودکی به همراه پدر و مادر از ارکش به شریش منتقل شد، چه، مسیحیان یکی پس از دیگری شهرها را تصرف می کردند. با این همه، جذامی هیچ گاه از فراگرفتن علم و دانش پای بازپس ننهاد و هیچ فرصتی را برای دانش اندوزی از دست نداد.گویا وی تا پایان عمر که نزدیک به ۸۰ سال بود، در مالقه ماند.

پیشنهاد کاربران

خوره دار


کلمات دیگر: