کلمه جو
صفحه اصلی

خان تختی

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان انزل بخش حومه شهرستان رضائیه واقع در ۸٠ هزار گزی باختری رضائیه در سر راه شوسه رضائیه به شاهپور .

لغت نامه دهخدا

خان تختی . [ ت َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان انزل بخش حومه ٔ شهرستان ارومیّه . واقع در 80 هزارگزی باختری ارومیّه در سر راه شوسه ٔ ارومیه به سلماس . ناحیه ای است که در دامنه ٔ کوهستان قرار دارد و آب و هوای آن معتدل و مالاریایی است . سکنه ٔ آنجا 60 تن که شیعی مذهب و ترک زبانند. آب آنجا از چشمه و قنات و محصولات آن غلات و چغندر و حبوبات و شغل اهالی زراعت وراه شوسه میباشد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


خان تختی . [ ت َ ] (اِخ ) کوهی است در جنوب شرق اندخوی مربوط بحکومت اعلی میمنه که به ارتفاع تخمینی 439 گز از سطح دریا میباشد. موقعیت جغرافیایی آن : بین خط 65 درجه و 21 دقیقه و 54 ثانیه ٔ طول البلد شرقی وخط 36 درجه و 52 دقیقه و 12 ثانیه ٔ عرض البلد شمالی واقع میباشد. (از قاموس جغرافیایی افغانستان ج 2).


خان تختی. [ ت َ ] ( اِخ ) کوهی است در جنوب شرق اندخوی مربوط بحکومت اعلی میمنه که به ارتفاع تخمینی 439 گز از سطح دریا میباشد. موقعیت جغرافیایی آن : بین خط 65 درجه و 21 دقیقه و 54 ثانیه طول البلد شرقی وخط 36 درجه و 52 دقیقه و 12 ثانیه عرض البلد شمالی واقع میباشد. ( از قاموس جغرافیایی افغانستان ج 2 ).

خان تختی. [ ت َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان انزل بخش حومه شهرستان ارومیّه. واقع در 80 هزارگزی باختری ارومیّه در سر راه شوسه ارومیه به سلماس. ناحیه ای است که در دامنه کوهستان قرار دارد و آب و هوای آن معتدل و مالاریایی است. سکنه آنجا 60 تن که شیعی مذهب و ترک زبانند. آب آنجا از چشمه و قنات و محصولات آن غلات و چغندر و حبوبات و شغل اهالی زراعت وراه شوسه میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۸°۰۸′۲۴″شمالی ۴۴°۵۵′۳۹″شرقی / ۳۸٫۱۴۰۰۶°شمالی ۴۴٫۹۲۷۵۱°شرقی / 38.14006; 44.92751
خان تختی، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان سلماس استان آذربایجان غربی ایران. سنگ نگاره ای ساسانی در نزدیکی این روستا وجود دارد.
این روستا در دهستان کنارپروژ قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۴۱۹نفر (۱۱۴ خانوار) بوده است.

دانشنامه آزاد فارسی

نقش برجسته ای متعلق به دورۀ ساسانی، در نزدیکی روستای خان تختی از توابع شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی. اوژن فلاندن و پاسکال کست در ۱۸۴۱، ژاک دمرگان و آبراهام ویلیامز جکسون در اوایل قرن ۲۰م و لوئی واندنبرگ در دهۀ ۱۹۵۰ این نقش برجسته را دیده اند و آن را پیروزی اردشیر بابکان بر ارامنۀ شورشی پنداشته اند. بنا به روایت آنان، خان تختی نشان می دهد که بزرگان ارمنی با آوردن هدایا به نزد اردشیر بابکان و شاپور ساسانی اول ابراز وفاداری می کنند. اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که این نقش برجسته داستان فتح آذربایجان و سرنگونی دولت موقت آرتاواز پارتی، پسر اردوان پنجم، آخرین پادشاه سلسلۀ اشکانیان، است که از ۲۲۴ تا ۲۳۰ م در آذربایجان هستۀ مقاومت بر علیه اردشیر بابکان تشکیل داده بود؛ و از این نظر ارامنه در آذربایجان حضور نداشتند.


کلمات دیگر: