کلمه جو
صفحه اصلی

چند ضلعی

فارسی به انگلیسی

polygonal, polygon

polygonal


فرهنگ فارسی

( صفت اسم ) سطحی که درای اضلاع متعدد باشد چند بر

فرهنگ عمید

۱. شکلی که از چند ضلع ساخته شده باشد.
۲. سطحی محدود به یک منکسر مسدود، شکلی که از تقاطع چند خط به وجود آید.

دانشنامه عمومی

در هندسه، چندضلعی یا چندبر به شکلی دوبعدی در صفحه گفته می شود که با مسیری بسته شامل تعداد متناهی خطوط راست محیط شده باشد. در فضای سه بعدی به آن چند وجهی گویند.
چندضلعی متساوی الاضلاع
مثلث، مربع، و پنج ضلعی نمونه ای از چند ضلعی ها هستند.
اگر همه پهلوهای یک چندضلعی با هم برابر باشند آن چند ضلعی را چندضلعی منتظم گویند. کم ضلع ترین چندضلعی سه ضلعی یا مثلث نام دارد.
در یک چندضلعی منتظم، ضلع ها طول مساوی دارند و اندازه زوایای داخلی نیز مساوی است. هر اندازه که شمار پهلوهای یک چندضلعی منتظم بیشتر باشد، بیشتر شبیه دایره خواهد بود.در چند ضلعی های منتظم با تعداد پهلوهای زوج، پهلوهای روبرو، با هم موازیند.

دانشنامه آزاد فارسی

چندضلعی (polygon)
در هندسه، شکل مسطحی مرکب از چند نقطه (رأس۱) و به همان تعداد پاره خط (ضلع۲) که پاره خط ها نقطۀ اولی را به دومی، دومی را به سومی، ... و نقطۀ ماقبل آخر را به آخری وصل می کنند. در هندسۀ مقدماتی، معمولاً شرط می کنند که این پاره خط ها، جز نقاط انتهایی خود، نقطۀ مشترکی نداشته باشند. چندضلعی های متداول نام هایی دارند که تعداد ضلع هایشان را مشخص می کند، مانند مثلث۳ یا سه ضلعی، چهارضلعی۴، پنج ضلعی۵، شش ضلعی۶، هفت ضلعی۷، هشت ضلعی۸، و نظایر این ها. در چندضلعی منتظم۹، همۀ زوایا با هم و همۀ ضلع ها با هم برابرند. چند ضلعی ای که هیچ یک از زاویه های داخلی آن بزرگ تر از ۱۸۰درجه نباشد، محدّب۱۰ است. چند ضلعی ای که محدب نباشد، یعنی دست کم یکی از زاویه های آن بزرگ تر از ْ۱۸۰ باشد، مقعر۱۱ است. مجموع زاویه های داخلی چندضلعی از فرمول ْ(۲n-۴)×۹۰ به دست می آید که در آن، n تعداد اضلاع است. هرچه تعداد اضلاع چندضلعی بیشتر و بیشتر شود، شکل آن به دایره۱۲نزدیک و نزدیک تر می شود.vertexsidetrianglequadrilateralpentagonhexagonheptagonoctagonregular polygonconvexconcavecircle


کلمات دیگر: