کلمه جو
صفحه اصلی

بلکا

فرهنگ اسم ها

اسم: بلکا (دختر) (ترکی) (تلفظ: belkā) (فارسی: بِلْکا) (انگلیسی: belka)
معنی: دانا، دانشمند، عاقل، خردمند

فرهنگ فارسی

دانا ٠ حکیم و دانشمند ٠ یا اشتر بچه

لغت نامه دهخدا

بلکا. [ ب ِ ] ( ترکی ، ص ، اِ ) دانا. ( شرفنامه منیری ). حکیم و دانشمند. ( دیوان لغات الترک از حاشیه تاریخ بیهقی چ فیاض ص 155 ). بلگا. و رجوع به بلگا شود. || اشتربچه. ( شرفنامه منیری ).

دانشنامه عمومی

بلکا (belka) جایگزین مناسب رنگ و کاغذ دیواری، نوعی پوشش سلولوزی با الیاف طبیعی پنبه سلولز می باشد که توسط دستگاه های مخصوص در ابعاد بسیار ریز خرد شده و سپس با میزان مشخصی از رزین سلولزی وسنگ های تزئینی کاملاً مخلوط شده است. این پوشش به دلیل برخورداری از مواد اولیه کاملاً طبیعی می تواند در فضاهای بهداشتی و درمانی مانند بیمارستان ها نیز مورد استفاده قرار گیرد. بلکابرروی گچ، خاک وگچ (شمشه کشی شده)، چوب، فلز، رنگ روغن، سیمان، شیشه و... قابل اجرامی باشد که انواع مختلفی دارد.
عایق حرارت
عایق برودت
عایق صوت
بی نیاز از زیرسازی
نداشتن بو و مواد فرار هنگام اجرا
قابلیت شستشو (با ابر و شامپوی فرش)
خاصیت آنتی استاتیک: به دلیل ساختار فیبری گرد و غبار و ملکول های سوخته در هوا را جذب نمی کند.
مقاومت در برابر آتش و شعله ور نشدن
ترک ها را می پوشاند
مقاومت در برابر ضربه
کاهش بازتاب مستقیم نور
قابلیت ترمیم
با در نظر گرفتن تاریخ پیدایش رنگ بلکا در نقاشی ساختمان به عنوان پوشش سلولزی این نتیجه گیری می شود که بلکا صنعتی است که با مرور زمان جایگزین رنگ های ساختمانی می شود و در عین حال زیبایی و سلامت بهداشتی و صرفه جویی منابع نفتی را به ارمغان می آورد. مزایای رنگ بلکا عبارتند از :
ازآنجاکه خمیر بلکا توسط آب ایجاد می شود، می تواند مواد قابل حل در آب موجود در زیرسازی را حل کند، تا جایی که این مواد در طول مدت خشک شدن به درون بلکا نفوذ کرده، به ایجاد طبله و تغییر رنگ در پوشش بلکا منجر شود.
1.     ابتدا به مقدار لازم(برای هر 3 متر مربع یک کیلو) پودر بلکا یا رومالین را از کیسه خارج و در ظرف مناسب بریزید.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بِلْکا، عنوانی برای فرمانروایان و سرداران ترک می باشد.
«بلکا» به معنای حکیم و دانا، واژه ای است ترکی، از ریشه «بیلیک» (پند واندرز و دانش). کلمه بیلیک در عنوان اولین اثر نوشتاری ترکان، یعنی قوتادغوبیلیک، نوشته یوسف خاص حاجب، که تحت تاثیر ادبیات اسلامی، در قرن پنجم تالیف شده، به معنای پند و اندرز آمده است و در شعر «بِلکا اَرِک اَذکو تُتُب سُوزِن اِشِت»، انسان عاقل و حکیم را نیکودار و حرفش را گوش کن، بِلکا به معنای فرد عاقل و صاحب حکمت است.
بلکا پیش از مهاجرت ترک ها
بلکا، پیش از مهاجرت ترک ها از آسیای میانه به ایران، یکی از عناوین و القاب حکومتی آن ها بوده و در زمان هون های آسیا نیز به کار می رفته است. به گزارش این منبع، عنوان بلکا، پس از نام فرمانروا یا ولیعهد می آمده و لقب یکی از نزدیک ترین افراد پادشاه بوده است. ظاهراً این لقب با لقب «گوذرکین» نزد هون ها ـ که بعد از نام «یَبغو» (امیر غُزها) می آمده ـ و با عنوان «خاقان به» که میان خَزَرها به کار می رفته شباه تهایی دارد. اگر همانندی این عناوین جدّی شمرده شود، می توان وظایف بلکا را نیز همانند «خاقان به» فرماندهی سپاهیان در جنگ، اداره امور کشوری، حل و عقد امور نواحی تصرف شده و مجازات دانست.
بلکا در امپراتوری هونها
در امپراتوری هون ها، عنوان بلکا (شکل چینی آن: Hien ـ (Hµien، پس از تانهو، بلندترین مقام کشور بود. ترک های اویغور نیز بلکا را به صورت «قُتلُغ بیلْگا»، عنوانی برای فرمانروایان خود، به کار می بردند.
ورود بلکا به زبان فارسی
...


کلمات دیگر: