کلمه جو
صفحه اصلی

ملکان

فرهنگ اسم ها

اسم: ملکان (پسر) (عبری) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: malakān) (فارسی: مَلَکان) (انگلیسی: malakan)
معنی: نام پدر حضرت خضر پیغمبر ( ع )، ( اَعلام ) نام پدر حضرت خضر پیغمبر ( ع ) که از فرزند زادگان سام ابن نوح است و الیاس عموی اوست، ( در اعلام ) نام پدر حضرت خضر پیغمبر ( ع ) که از فرزند زادگان سام بن نوح است و الیاس عموی اوست، نام پدر خضر ( ع )

(تلفظ: malakān) (در اعلام) نام پدر حضرت خضر پیغمبر (ع) که از فرزند زادگان سام بن نوح است و الیاس عموی اوست .


لغت نامه دهخدا

ملکان. [ م َ ل ِ ] ( اِخ ) دهی از بخش حومه شهرستان نایین است و 152 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

ملکان. [ م َ ] ( اِخ ) نام پدر خضر علیه السلام باشد و او از احفاد سام بن نوح است و الیاس از اعمام اوست. ( برهان ). نام پدر خضر پیغمبر. ( ناظم الاطباء ).

ملکان . [ م َ ] (اِخ ) نام پدر خضر علیه السلام باشد و او از احفاد سام بن نوح است و الیاس از اعمام اوست . (برهان ). نام پدر خضر پیغمبر. (ناظم الاطباء).


ملکان . [ م َ ل ِ ] (اِخ ) دهی از بخش حومه ٔ شهرستان نایین است و 152 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10).


دانشنامه عمومی

مَلِکانْ یکی از شهرهای جنوب غربی استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان ملکان است. این شهر با ۲۷۴۳۱ نفر جمعیت در سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به عنوان سیزدهمین شهر پرجمعیت استان شناخته می شود. ملکان در جنوب شرق دریاچهٔ ارومیه و در محل اتصال استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته است. این شهر با وسعت ۱۰۰۷ کیلومتر مربع (۲٫۲ درصد مساحت استان) بوده و فاصله آن با مرکز استان تبریز ۱۴۴ کیلومتر می باشد فاصله این شهر با برخی شهرها زنجان ۲۷۱ کیلومتر، خرم آباد ۶۰۲ کیلومتر، رشت ۴۶۴ کیلومتر، اردبیل ۳۲۶ کیلومتر، همدان ۴۰۳ کیلومتر، ساری ۸۷۰ کیلومتر، ارومیه ۱۶۷ کیلومتر، قزوین ۴۴۴ کیلومتر و تا تهران ۶۲۰ کیلومتر فاصله دارد. مردم ملکان آذربایجانی بوده و به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می کنند.میدان انگور   رودخانه مردق در بهار   رودخانه مردق در زمستان   منطقه ژئوتوریسمی شورسو   روستای شورجه   شکوفه ها در فصل بهار باغات ملکان   انگور ملکان   روخانه مردق   قیزلار کورپوسی   قیزلار کورپوسی   قلعه بختک لیلان
به عقیدهٔ برخی از کارشناسان، چون ملکان در گذشته حاکم (ملک) زیادی داشته، از همین روی نام آن را «ملک کندی» نهاده اند. به اعتقاد گروهی دیگر، پیش تر یکی از اربابان این شهر «ملک نیا» نام داشته و نام این شهر از نام این ارباب گرفته شده است. خاندان ملکی در این شهر از بزرگترین اقوام این شهر و آذربایجان هستند که در این شهر ساکن هستند. تیره هایی از این قوم در زمان صفویه به دستور شاه اسماعیل و بعدها شاه عباس به استانهای گیلان، لرستان، مازندران و قزوین کوچانده شدند.
شهر ملکان که پیش تر «ملک کندی» خوانده می شد، پیشینهٔ تاریخی طولانی داشته و به دلیل آب و هوا و موقعیت گذرگاهی مناسب، از گذشته های دور مسکن اقوام مختلفی بوده است؛ به طوری که از ۶ هزار سال پیش از میلاد، روستاهای عباس آباد و قوریجان از اصلی ترین سکونتگاه های این منطقه به شمار می رفته است.
تالاب عباس آباد (عباس آباد گلی) از ۵ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد تا دورهٔ پهلوی در محل کنونی بیمارستان ملکان قرار داشته است. این تالاب فصلی که بر اثر بارندگی های شدید هزاره های پیش از میلاد تشکیل می شد، باعث رونق کشاورزی در این منطقه شده بود.

پیشنهاد کاربران

نام تاریخی انگوران ( محل انگور ) در زمان اشکانیان
استان زنجان، آذربایجان غربی و کردستان قرار گرفته است.
منبع نقشه بطلمیوس

شهرستانی در استان آذربایجان شرقی که ما بین میاندوآب و بناب قرار دارد. فاصله از تبریز 120 کیلومتر است. اصلی ترین محصول کشاورزی ملکان انگور و کشمش است.

آخرین شهرستان در استان آذربایجان شرقی که ما بین میاندوآب و بناب قرار دارد. فاصله از تبریز 120 کیلومتر است. اصلی ترین محصول کشاورزی ملکان انگور و کشمش است.

دژ ملکان دژی کهن از دوران ساسانی است در شهر اندیکا شهرستان مسجدسلیمان
محل حکومت حکام حسنکی - حکام منجزی - حکام علاءالدین وند ایل بختیاروند قوم لر
ملک سلیمان کیانی حسنکی لر بختیاروند نام شهر استخر را به مسجدسلیمان تغییر داد

حکام ملکان در جنگ های صلیبی شرکت کردن
شهر حسن کیف مرکز جزیره ی بختی*بختیاری * در ترکیه

طوایف از قوم لر به فرماندهی صلاح الدین ایوبی لر تویسرکان به شام رفتند و فلسطین را آزاد کردند
و طوایفی از قوم لر در سوریه و ترکیه و عراق ساکن
شدند
ولی 28 طایفه به وطن بازگشتند

کتاب شرفنامه بدلیسی کرد
ایل حسنکی ایل بختیاروند قوم لر
طوایف :::
شوهان
شقاقی
کوشکی
مهرانی
کردلی کوچک
کردلی بزرگ *کر دالو *
جلکی
رشان *رشنو - رشوند *
بجنوی *بجنوردی *
. . .
. . .

طایفه جلکی ایل حسنکی ایل بختیاروند قوم لر
jaLeki
شهر جلکان محل سکونت تیره های از ایل بختیاروند قوم لر در خوزستان

ایل زلکی لر بختیاری جدا شده از ایل جلکی ایل حسنکی ایل بختیاروند قوم لر
ZaLeki

طایفه لک لر در زمان نادرشاه تشکیل شده و از ایل زلکی ایل جلکی ایل حسنکی ایل بختیاروند قوم لر مستقل شده

لک*lek*در زبان لری بختیاری به معنی
شاخه *تیره *

شهر لرنشین مهران در استان لرستان پشتکوه ایلام
طایفه مهرانی شهر آستارا

شهر حسن کیف مرکز شهرستان کلاردشت
طایفه کلار ایل حسنکی ایل بختیاروند قوم لر
کوه کلار بختیاری
ایل حسنکی ( حصنکی - استکی - اسنکی - استاکی - استاجلو ) ایل لر بختیاروند

ایل شقاقی ساکن بختیاری و خوزستان
ایل شقاقی ساکن سراب. میانه




ملکا و ملکان هر دو اسم پسر بودند و چون ملکارو اکثرا ایرانی ها روی دختراشون میذاشتن تو کتاب نام های ایرانی ثبت احوال به اسم دختر به معنی ملکه و شاهزاده تغییر دادند و ملکا اسم دختر و ملکان اسم پسر به معنی شاه هستش که از لغت اول اون ملک که به معنایی پادشاه و یا خدا هست برداشت میشود ودر تلفظ دیگر حتی به معنی فرشته میباشد در اینجا اصلا ذکری از معانی دیگر این اسم نشده ولی اگر ملکانه یا ملکا رو سرچ کنید معنایی بهتر و نزدیکتری از ملکان رو میبینید

دوست عزیز قبلی اطلاعات درستی از معنای ملکان دادند بنده رشته مرتبط هستم و ملکان به معنای پادشاه است که که حتی شهر ملکان هم به دلیل تعداد ارباب و یا همون حاکم زیادی که داشته به این نام مشهور شده و خاندان ملکان هم از خاندان ها بسیار قدیمی و بزرگ خطه آذربایجان هستند که افراد و علمای بزرگی داشتند در سایتهای معانی اسامی گاهی معانی درستی نمیگذارد مثلا اسم دخترانه ملکا را همه جا نوشته پسرانه درصورتی که در قسمت نظرات این سایت میتونید معنای درست این اسم رو پیدا کنید و ملکان هم همینطورکه دوست قبلی گفتند اگر در قسمت سرچ کلمه ملکانه رو سرچ کنید معنای واقعی خود کلمه رو میبینید


کلمات دیگر: