کلمه جو
صفحه اصلی

کم ژرفایی

فارسی به انگلیسی

shallowness

دانشنامه عمومی

در دینامیک سیالات، کم ژرفایی موج، پدیده ای است که باعث تغییر ارتفاع موج در هنگام ورود موج سطحی به آب کم عمق می شود. دلیل این پدیده، تغییر سرعت گروه (که سرعت انتقال انرژی موج نیز هست) با عمق آب می باشد. در شرایط پایدار، کاهش سرعت انتقال باید با افزایش چگالی انرژی جبران شود تا شار انرژی ثابت بماند. طول موج های کم ژرفا نیز کاهش می یابد، ولی بسامد ثابت می ماند.
نظریه موج ایری
موج شکنا
پاشندگی (امواج آب)
امواج سطح اقیانوس
معادلات آب کم عمق
سد ساحلی
Waves and shallow water
ارتفاع موج
عدد اورسل
در آب های کم عمق و خطوط تراز موازی، در هنگام ورود گروه موج به آب کم عمق تر، ارتفاع امواج غیر شکنا افزایش می یابد. این امر به ویژه در سونامی آشکار است که در آن ارتفاع موج در هنگام نزدیک شدن به یک خط ساحلی به صورت قابل توجهی افزایش می یابد و نتایج مخربی را به بار می آورد.
شار انرژی موج غیر شکنا که حاصل ضرب چگالی انرژی موج در سرعت گروه میان دو شعاع موج است، یک کمیت پایسته است. در شرایط پایدار، مجموع انتقال انرژی باید در امتداد یک شعاع موج ثابت باشد:
که s محور موازی شعاع موج و c g E {\displaystyle c_{g}E}   شار انرژی در واحد طول تاج موج است. کاهش سرعت گروه c g {\displaystyle c_{g}}   باید با افزایش چگالی موج E جبران شود. این پدیده را می توان به عنوان ضریب کم ژرفایی متناسب با ارتفاع موج در آب عمیق رابطه سازی کرد.


کلمات دیگر: