کلمه جو
صفحه اصلی

علف دان

مترادف و متضاد

hay rick (اسم)
علف دان

haystack (اسم)
علف دان، کومه علف خشک، پشته علف

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - انبار علف و کاه و غله ۲ - توبره . ۳ - معده علف خواران .
دهی است از دهستان عبیدلی بخش لنگه شهرستان لار واقع در ۱۵٠ هزار گزی باختر لنگه و ۲ هزار گزی راه فرعی بندر لنگه به مقام در دامنه کوه قرار دارد و هوای آن گرمسیر و مرطوب و مالاریائی است

لغت نامه دهخدا

علف دان . [ ع َ ل َ ] (اِ مرکب ) انبار علف و کاه و غله . (ناظم الاطباء). || مخلاة. توبره . (منتهی الارب ). || معده ٔ علف خوارگان . (ناظم الاطباء).


علف دان. [ ع َ ل َ ] ( اِ مرکب ) انبار علف و کاه و غله. ( ناظم الاطباء ). || مخلاة. توبره. ( منتهی الارب ). || معده علف خوارگان. ( ناظم الاطباء ).

علف دان. [ ع َ ل َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان عبیدلی بخش لنگه شهرستان لار واقع در 150 هزارگزی باختر لنگه و 2 هزارگزی راه فرعی بندرلنگه به مقام.در دامنه کوه قرار دارد و هوای آن گرمسیر و مرطوب و مالاریائی است. دارای 89 تن سکنه. آب آن از چاه و باران به دست می آید. محصول آن غلات و خرما است. شغل اهالی آن زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

علف دان . [ ع َ ل َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان عبیدلی بخش لنگه ٔ شهرستان لار واقع در 150 هزارگزی باختر لنگه و 2 هزارگزی راه فرعی بندرلنگه به مقام .در دامنه ٔ کوه قرار دارد و هوای آن گرمسیر و مرطوب و مالاریائی است . دارای 89 تن سکنه . آب آن از چاه و باران به دست می آید. محصول آن غلات و خرما است . شغل اهالی آن زراعت است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


دانشنامه عمومی

علفدان روستای کوچکی از توابع بخش شیبکوه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. این روستا در ۱۲ کیلومتری شمال باغوه واقع شده است. این روستا (الف دان) نیز نامیده می شود.
الوحیدی الخنجی، حسین بن علی بن احمد، «تاریخ لنجه» ، چاپ دوم، دبی: دارالأمة للنشر والتوزیع، ۱۹۸۸ میلادی.
محمد صدیق، عبدالرزاق، «صهوة الفارس فی تاریخ عرب فارس» ، چاپ اول، شارجه: چاپ خانه المعارف، ۱۹۹۳ میلادی.
العصیمی، محمد بن دخیل، عرب فارس ، چاپ اول، دمام (عربستان سعودی): انتشاراتی الشاطیء الحدیثة، ۱۴۱۸ هجری قمری.
حاتم، محمد بن غریب، تاریخ عرب الهولة، چاپ اول، قاهره: دارالعرب للطباعة والنشر والتوزیع، ۱۹۹۷ میلادی.
کامله، القاسمی، بنت شیخ عبدالله، (تاریخ لنجة) مکتبة دبی للتوزیع، الامارات:، چاب دوم، انتشار سال ۱۹۹۳ میلادی. (به عربی).
بختیاری، سعید، «اتواطلس ایران» ، “ مؤسسه جغرافیایی وکارتگرافی گیتاشناسی، بهار ۱۳۸۴ خورشیدی
از شمال بوجراش، از جنوب باغوه، از مغرب نخل جمال، و از سمت مشرق به نخل خلفان محدود می گردد.
جمعیت آن در حدود ۵۵ نفر می باشند که تماماً از اهل سنت از شاخه شافعی هستند یعنی از پیروان محمد ادریس شافعی هستند و بزبان عربی و فارسی - (بندری)تکلم می کنند.دارای سه مسجد، برق، لوله کشی آب، آب انبار (برکه)، خانه بهداشت و دبستان می باشد.
شغل مردم این روستا ماهی گیری وزراعت است، چاه هایش کم عمق و آبش بسیار شیرین است و در زمین های آن کشت جو و گندم، خیار، خربزه، هندوانه، پیاز، و غیره از سبزیجات صیفی و شتوی می کارند.


کلمات دیگر: