کلمه جو
صفحه اصلی

زمین گردشگری

فرهنگ فارسی

گردشگری در مناطق طبیعی به‌ویژه بازدید از پدیده‌های زمین‌شناختی و چشم‌اندازها


دانشنامه عمومی

زمین گردشگری یا ژئوتوریسم (به انگلیسی: Geotourism) از دو بخش ژئو و توریسم تشکیل شده است بخش ژئو جاذبه های زمین شناسی، ژئومورفولوژی و میراث معدن کاری را شامل می شود و بخش توریسم آن به عنوان موضوعی چند رشته ای، تمامی زیرساختهای صنعت گردشگری از جمله تفسیر، مدیریت، اقامت، تورها و… شامل می شود و برخلاف اکوتوریسم (به غلط معادل طبیعت گردی) که جاذبه های طبیعت جاندار را در مرکز توجه قرار داده است، این صنعت بطورکلی با جاذبه های طبیعت بی جان سروکار دارد.
فرسایش ها
آتشفشان ها
چین خوردگی ها و گسله ها
گنبدها و بلورهای نمکی
تپه های مرجانی
مخاطبان زمین گردشگری نه تنها متخصصان و کارشناسان زمین شناسی و ژئومورفولوژی، بلکه گردشگران عادی و علاقه مندان طبیعت هستند. در جریان فعالیت های زمین گردشگری، بازدیدکنندگان ضمن بازدید از پدیده های زیبا و ویژه زمین شناسی و ژئومورفولوژی، با مبانی پیدایش آن ها آشنا شده اهمیت وجودی آن ها را درمی یابند.
زمین گردشگری در جهان به صورت اولیه توسط آدام سدویک در انگلستان آغاز شد و تاریخ این اقدامات اولیه به قرن ۱۷ و ۱۸ انگلستان بازمی گرددو به صورت آکادمیک در جهان امروزی به سال ۱۹۹۵ میلادی یعنی تاریخ ارائه نخستین تعریف زمین گردشگری درجهان توسط توماس هوز از انگلستان بازمی گردد.«موضوع گردشگری زمین شناختی و حفظ میراث زمین رسماً از زمانی مطرح شد که یونسکو با معرفی یک عنوان جدید در علوم زمین تحت عنوان ژئوپارک از سازمان ها و مراکز زمین شناسی کشورهای مختلف دعوت به همکاری در این زمینه نموده است».
در جهان مدرن امروزی تام هوز از انگلستان نخستین تعریف علمی خود را از زمین گردی در سال ۱۹۹۵ به صورت ذیل ارائه کرد: «ژئوتوریسم ارائه امکانات خدماتی و تفسیری به منظور قادر ساختن گردشگران به کسب دانش و درک زمین شناسی و ژئومورفولوژی (با مشارکت آن ها در توسعهٔ علوم زمین)، فراتر از درک صرفاً زیبایی های محض یک مکان است».

فرهنگستان زبان و ادب

{geotourism} [گردشگری و جهانگردی] گردشگری در مناطق طبیعی به ویژه بازدید از پدیده های زمین شناختی و چشم اندازها


کلمات دیگر: