کلمه جو
صفحه اصلی

نظرقربانی

فارسی به عربی

تعویذة

مترادف و متضاد

mascot (اسم)
طلسم، نظر قربانی، چیز خوش یمن

juju (اسم)
طلسم، افسون، بت، نظر قربانی

فرهنگ فارسی

( اسم ) مهره ایست که آنرا برای دفع چشم زخم بگردن آویزند ( مخصوصا کودکان ) .

فرهنگ معین

( ~. قُ ) (اِمر. ) مهره ای که آن را برای دفع چشم زخم به گردن بیآویزند.

لغت نامه دهخدا

نظرقربانی. [ ن َ ظَ ق ُ ] ( اِ مرکب ) مهره به شکل چشم گوسفند و به الوان آن که از گردن یا سر کودکان آویزند دفع عین الکمال و چشم زخم را. ( یادداشت مؤلف ).

دانشنامه عمومی

نظرقربانی یا به اصطلاح عامیانه نظر قربونی نوعی طلسم مرسوم در بسیاری مردمان بوده و هست. هدف از نظر قربانی پیش گیری از چشم زخم است. نظر قربانی بیشتر بر سر و گردن بچه ها یا حیوانات عزیزی که تامین کننده درآمد خانواده بوده و نیز دیوار منزل و محل کسب آویزان می شده است. آویزان کردن زنگوله و مهره به همراه نظر قربانی هم مرسوم بوده است. امروزه بیشتر از نظر قربانی برای تزئین استفاده می شود.
طلسم خمسه
چشم زخم
در روز عید قربان، چشم گوسفند قربانی را بر می داشتند، یا می دزدیدند (اینگونه خاصیت بیشتری داشت) و پس از خشک کردن، در موم یا قشر نازکی از طلا یا نقره می گرفتند تا به شکل گوی کوچکی درآید. این طلسم برای بیمار بسیار سخت به کار می رفت. کسی که اصطلاحاً «نظر به جگرش کاری شده بود». گاه آن را سابیده و با آب در می آمیختند و به بیمار می خوراندند یا سابیده آن را روی زخمش می مالیدند تا بهبود یابد.

دانشنامه آزاد فارسی

نَظَرقُربانی
نوعی طلسم برای دفع چشم زخم. و آن چشم خشک کردۀ گوسفندی است که در روز عید قربان ذبح کرده باشند. نظرقربانی را با تکه ای نمک و خرمهرۀ سبزرنگ به نخ می بستند و به کلاه یا سرشانه های لباس تن کودک می آویختند. در باورهای عامه گفته اند که تأثیر نظرقربانی دزدیده شده بسیار بیشتر است.

پیشنهاد کاربران

نظر قربانی: [ اصطلاح در تداول عامه ]تعویذة، نظرقربانی یا به اصطلاح عامیانه نظر قربونی نوعی طلسم مرسوم در بسیاری مردمان بوده و هست. هدف از نظر قربانی پیش گیری از چشم زخم است.
( ( آزرو به در نیمه باز ماشین نگاه کرد . بغل دستگیره نظر قربانی ابی کوچکی سنجاق شده بود هدیه خودش بود اولین بار که سوار پژو شد. وصلش کرده بود به تور دوزی خاکستری و گفته بود "چشم بد از دوست خوب دور . " ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص73 . ) )


کلمات دیگر: