کلمه جو
صفحه اصلی

گوادال کانال

فرهنگ فارسی

شهری از اسپانیا که در کنار یکی از شعب رود ویار واقع شده

لغت نامه دهخدا

گوادال کانال . (اِخ ) وادی القنار. یکی از جزایر آتش فشان مجمعالجزایر سالومون که 15000 تن جمعیت دارد. محصول آن مغز نارگیل است . در سال 1942 و 1943 م . گوادال کانال عرصه ٔ نبردهایی طولانی بین آمریکائیان و ژاپنیان بود که به تخلیه ٔ آنجا منجر گردید. رجوع به لاروس کوچک و غوآدالقنار و گوادال کانار شود. در لاروس قرن بیستم و لاروس 6جلدی این کلمه به صورت گوادال کانار آمده است .


گوادال کانال . (اِخ ) شهری از اسپانیا که در کنار یکی از شعب رود ویار واقع شده و 6600 تن جمعیت دارد. محصولات آن عبارت است از روغن ، شراب ، بادام ، معادن مس ونقره و آهن . رجوع به لاروس کوچک و غوآدالقنال شود.


گوادال کانال. ( اِخ ) وادی القنار. یکی از جزایر آتش فشان مجمعالجزایر سالومون که 15000 تن جمعیت دارد. محصول آن مغز نارگیل است. در سال 1942 و 1943 م. گوادال کانال عرصه نبردهایی طولانی بین آمریکائیان و ژاپنیان بود که به تخلیه آنجا منجر گردید. رجوع به لاروس کوچک و غوآدالقنار و گوادال کانار شود. در لاروس قرن بیستم و لاروس 6جلدی این کلمه به صورت گوادال کانار آمده است.

گوادال کانال. ( اِخ ) شهری از اسپانیا که در کنار یکی از شعب رود ویار واقع شده و 6600 تن جمعیت دارد. محصولات آن عبارت است از روغن ، شراب ، بادام ، معادن مس ونقره و آهن. رجوع به لاروس کوچک و غوآدالقنال شود.

دانشنامه عمومی

گوادال کانال (به انگلیسی: Guadalcanal) جزیره ای استوایی در جنوب غربی اقیانوس آرام است. این جزیره بزرگترین جزیره جزایر سلیمان محسوب می شود. در سال های ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳ جنگ شدیدی بین نیروهای آمریکایی و ژاپنی در این جزیره صورت گرفت.
پس از پایان جنگ هونیارا که در سواحل شمالی این جزیره قرار دارد به عنوان پایتخت جزایر سلیمان انتخاب شد. گوادال کانال عمدتاً پوشیده از جنگل های استوایی و منطقه ای کوهستانی با آتشفشانی فعال می باشد. جمعیت این جزیره در سال ۱۹۹۸ در حدود ۸۵٬۰۰۰ نفر بوده است.

دانشنامه آزاد فارسی

گوادال کانال (Guadalcanal)
بزرگ ترین جزیره در جزایر سلیمان، با ۶,۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۶۰,۷۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). مهم ترین شهرهای آن عبارت اند از هونیارا (پایتخت کشور ـ جزیره سلیمان)، آئولا، و لونگا، که همگی در ساحل شمالی جزیره قرار دارند. طلا، نارگیل، و کائوچو از تولیدات مهم آن به شمار می روند. ساکنان آن را ملانزیایی (پاپوآسین ها) تشکیل می دهند. در جنگ جهانی دوم (۱۹۴۲) جزیرۀ مزبور صحنۀ نبرد سختی برای به دست گرفتن کنترل منطقه بود، که پس از شش ماه با پیروزی امریکا به پایان رسید. جزیرۀ مزبور عمدتاً کوهستانی و ارتفاع بلندترین نقطۀ آن ۲,۳۴۸ متر است. از جنگل های انبوه و علفزارهایی پوشیده شده است که ارتفاع علف آن ها گاه به دو متر می رسد.


کلمات دیگر: