کلمه جو
صفحه اصلی

ایسا

فرهنگ اسم ها

اسم: آیسا (دختر) (ترکی، فارسی) (کهکشانی) (تلفظ: āy sā) (فارسی: آيسا) (انگلیسی: ay sa)
معنی: مثل ماه، شبیه به ماه، ( به مجاز ) زیبارو، ( آی= ماه، سا ( پسوند شباهت ) )، آی ( ترکی ) + سا ( فارسی ) زیبا، مانند ماه

فرهنگ فارسی

نام پیغمبریست از پیغمبران بنی اسرائیل

لغت نامه دهخدا

ایسا. ( ق ) این زمان و این دم و الحال. ( برهان ).اکنون. این روز و این ساعت. و این لغت دری است اهل طبرستان و الوار جبال بسیار استعمال کنند. ( آنندراج )( انجمن آرا ). اکنون و این روزمره اهل کاشان است. ( رشیدی ). گیلکی : «هاسا» ( اکنون ). ( حاشیه برهان چ معین ). در لغت محلی شوشتر ایسون بمعنی حالا و این زمان باشد. ( لغات محلی شوشتر ). در گلپایگان نیز به معنی حال و اکنون استعمال شود.

ایسا. ( اِخ ) نام پیغمبریست از پیغمبران بنی اسرائیل. ( برهان ). ظاهراً مراد الیسع، الیشع ( عبری ، خداوند نجات میدهد یا می بیند ) و او شاگرد و جانشین ایلیای نبی بود. ( حاشیه برهان چ معین ). رجوع به قاموس کتاب مقدس شود.

ایسا. (اِخ ) نام پیغمبریست از پیغمبران بنی اسرائیل . (برهان ). ظاهراً مراد الیسع، الیشع (عبری ، خداوند نجات میدهد یا می بیند) و او شاگرد و جانشین ایلیای نبی بود. (حاشیه ٔ برهان چ معین ). رجوع به قاموس کتاب مقدس شود.


ایسا. (ق ) این زمان و این دم و الحال . (برهان ).اکنون . این روز و این ساعت . و این لغت دری است اهل طبرستان و الوار جبال بسیار استعمال کنند. (آنندراج )(انجمن آرا). اکنون و این روزمره ٔ اهل کاشان است . (رشیدی ). گیلکی : «هاسا» (اکنون ). (حاشیه ٔ برهان چ معین ). در لغت محلی شوشتر ایسون بمعنی حالا و این زمان باشد. (لغات محلی شوشتر). در گلپایگان نیز به معنی حال و اکنون استعمال شود.


دانشنامه عمومی

آیسا. آیسا (به اسپانیایی: Alloza) یک شهرستان در اسپانیا است که در استان تروئل واقع شده است.
فهرست شهرهای اسپانیا
آیسا ۸۱ کیلومترمربع مساحت و ۶۹۱ نفر جمعیت دارد.

به مانند ماه


isa:شما


دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:پوتومایو، رود

گویش مازنی

اکنون – این روز و ساعت


/isaa/ اکنون – این روز و ساعت

واژه نامه بختیاریکا

ایشا؛ شما

پیشنهاد کاربران

من از این که اسم من ایسا هست خیلی خوشحالم
واسم خودمو خیلی دوست دارم خیلی زیاد


مانند ماه

اسم من آیسا هست و من از اسم خودم راضی ام و از اسم خودم خوشم میاد با تشکر از پدرو مادرم که این اسم قشنگی رو انتخاب کردن

آیسا به معنی زیبا مثل ماه است

خب مهسا و ایسا هیچ فرقی در معنی ندارن
مهسا ریشه ی کاملا ایرانی داره و ایسا با ترکی مخلوط شده هردو اسم بسیار زیبایی هستن !

مانند ماه مثل ماه زیبا رو

مثل ماه،
ریشه ی ترکی دارد و هم معنی کلمه ی مهسا است

مثل ماه

احساس ، مهرو محبت،

ارامش بخش همچون ماه.

همانند ماه ، زیبارو

زیبا همانند ماه

به معنی زیبا رو وشبیه به ماه اسم دخترمه خیلی اسمشو دوست دارم

مثل ماه زیبا

آیسا به معنی مانند ماه زیبا و پر نور است


اسم خوبیه ولی برای کسی که روی اسم آیسا شناخت داشته باشه برای همه کس خوب نیست برای نوزاد خوبه ولی بزرگسال نه

اشک چشم

اسم دختر اولم مهسا و دختر دومم ک الان یک ماه و نیم آیسا خیلی راضیم شبیه هم هستن

نام دیگر آتروپوس است.

مانند ماه زیبا

اسم منم آیسا هست من از اینکه دارم با این اسم زندگی میکنم خیلی خوش حالم و از پدر و مادرم برای انتخاب همچین اسم قشنگی برای من تشکر می کنم

زیبا مثل ماه

صفت نیک

معاسم من مانند ماه است

مانند ماهی در جنگل و جای تاریکی که به همه جا نور میرساند

مثل ماه روی ماه❤

Isa یا ایسا یک واژه ترکیبی است که از دو کلمه ساخته شده است، بصورت: ای سا
به زبان کردی که ریشه در زبان قوم باستانی ماد دارد، پسوند " ای " اشاره به دوم شخص نزدیک چه جاندار و چه بیجان دارد و به احتمال زیاد مخفف ضمیر اشاره " این " در زبان فارسی یا پارسی باستان میباشد. واژه " سا " در زبان فارسی به معنای " شبیه " میباشد، همانطور که نام دخترانه پریسا به معنای شبیه پری یا فرشته است. لذا نام ایسا به معنای " شبیه این " است. شاید در بین اقوام باستان یا ماقبل باستان ایران یک سنت یا رسم وجود داشته است که در بعضی مراسم آیینی بطور دسته جمعی در حین ستایش و نیایش خدایان نام ایسا را ذکر میکردند که بین اقوام بیگانه آن رسم و سنت معروف به " ایسا گویی " بوده است که در طول تاریخ به دست فراموشی سپرده است. طوریکه امروز بطور حدس و گمان میدانیم که ایرانیان باستان ماقبل زرتشت و قبل از ظهور ادیان ابراهیمی به ظهور ناجی بزرگ باور داشته اند، اما نام آن ناجی بزرگ بطور مشخص تعیین نگردیده است. از طرف دیگر پیامبر قوم یهود، ابراهیم فرزند خود را " ایساّک " نامیده است که بصورت زیر قابل تفکیک می باشد: ایسا اَک.
پسوند " اَک " در زبان فارسی نشانه مصغر یا کوچک کننده
میباشد. لذا ایسا اَک به معنای " ایسای کوچک ". این نامگذاری حدود دوهزار سال قبل میلاد عیسی مسحیح صورت گرفته است و نشانه این است که پیامبر ابراهیم با نامگذاری فرزند خویش ( به زبان ایرانیان باستان ) تحت عنوان " ایسای کوچک " آگاهانه یا بطور ناخودآگاه، ظهور و پیدایش ایسای بزرگ یا عیسی مسیح را پیشبینی کرده است. به زبان عبری نام اسحاق ishaq یا ایسه اَک تلفظ میشود که آنرا به معنای " خنده و یا کسی که می خندد " تعبیر و تاویل و تفسیر نموده اند. ایسه به زبان عبری، عیسی به زبان عربی و ایسا به زبان پارسی و فارسی هرسه مترادف و هم معنی میباشند و پسوند اَک در زبان عبری و فارسی هم معنی. Ishaq یا eshaq به زبان عربی بصور ایسحاق یا اِسحاق تلفظ میشود و قابل تفکیک می باشد: ایسح اَق یا اِسح اَق . پسوند " اَق " به احتمال قوی همان نقش مصغر " اَک " در زبان عبری و فارسی را بازی میکند. اگر به مسائل دینی علاقه داشتید و از خود پرسیدید که چه انسانی برای اولین بار ظهور عیسی مسیح را پیش بینی نموده است؟ پاسخ پیامبر ابراهیم می باشد.
کاش خوانندگانی که اوستا را مطالعه کرده و به محتوای آن آشنایی دارند، توانسته باشند یا بتوانند، واژه " ایسا " را در محتوای آن یافته یا بیابند چه بطور مستقیم یعنی بصورت ایسا و چه بطور غیر مستقیم یا اشاره ای به آن. زیرا اگر این کلمه در اوستا یا حداقل سنگ نبشته های خط میخی موجود در ایران یافت گردد، یک هیجان عمومی و بین المللی ایجاد خواهد کرد. زیرا قبل از پیامبر ابراهیم، ایرانیان ماقبل زرتشت ظهور ایسا یا عیسی را پیش گویی نموده اند. توجه داشته باشیم که خداوند به گذشته تعلق ندارد بلکه گذشته و گذشتگان را به همراه خود به لحظه حال منتقل نموده و در همین لحظه حال حَی و حاظر است و چیزی را به حال خود و بدون سرپرست در گذشته باقی نگذاشته است و به سمت آینده هم هیچ چیز و هیچ کس را تنها و منزوی به حال خود باقی نخواهد گذاشت.
یک اشاره جنبی: ما ایرانیان جشن های باستانی نوروز را در اول فروردین مطابق با ۲۱ ماه مارس میلادی برقرار میکنیم و طبق مستندات عهد جدید یا انجیل ها عیسی مسیح در ۲۴ یا ۲۵ ماه دسامبر یعنی حدود ۹ ماه ( با اختلاف ۳ یا ۴ ) بعد از ۲۱ ماه مارس ولادت یافته است. طبق همان مستندات، روح القدس یا روح مقدس بصورت یک انسان به مریم عزرا مادر مسیح ظاهر گردیده و مژده و نوید فرزنددار شدن را به او داده است. به احتمال زیاد آن روز مطابق با اول ماه فروردین یا ۲۱ ماه مارس بوده باشد و حدود سه یا چهار روز بعد از آن پیام، نطفه بسته شده است و تا ولادت ۹ ماه طول کشیده است. البته این تقویم ها بعدا تدوین شده اند، اما آغاز فصل بهار و زمستان برای انسان پدیده های واقعی و آشنا بوده اند. نتیجه اینکه جشن باستانی نوروز احتمالا قبل از زرتشت و پیدایش ادیان ابراهیمی برگزار میگردیده و شاید بطور ناخود آگاه جشن ها بخاطر همان مژده دهی ولادت ناجی بزرگ برگزار میشده اند، بدون اینکه ضمیر خودآگاه جمعی با علت آن آشنا بوده باشد.


ای سا یک اسم ترکی میباشد
درزبان ترکی ب تو ماه هستی که یک تعریف میباشد
پس معنی اسم ای سا این است که تومانند ماه هستی یاتوماهی.

به اتحادیه بین المللی تأمین اجتماعی به اختصار ایسا ( ISSA ) گفته می شود.

مثل ماه، همانند ماه، زیبا رو

زیبا، مثل ماه
ممنونم از مادر و پدر عزیزم برای انتخاب این اسم قشنگ، خیلی دوسش دارم ♥️

اسم من آیسا هست یعنی شبیه ماه مثل ماه، زیبا رو، آیسا با ترکی و فارسی قاطی شده آی که کلمه ترکی هست به معنی ماه و سا کلمه فارسی هست به معنی شبیه پس معنی آیسا در اصل شبیه ماه هست 😌
من اسم خودمو خیلی دوست دارم عاشقشم و از مامانم تشکر میکنم که این اسمو برام انتخاب کرده 😘

آیسا دختری خوب و زیبا و گل گلاب مثل اون پیدا نمیشه


تکه ای از ماه، زیبا همچون ماه ریشه=ترکی اسم دخترانه

آیسا =آی در زبان ترکی و ســا=در زبان فارسی�آیسا
معنی آیسا یعنی ماه زیبا تشبیه ب ماه


و اسم خودمم آیسا ❤😘

قندی جان عادت کردین خودتونو به همه جا بچسبومین؟

حتما باید برینیم بهتون تا نسلتون منقرض بشه ؟؟؟

ای برای خطاب تو همه ی زبان های دنیا هست

خودتونو گوسفند یا بز میدونید بگو چرا؟ چون جوری ریشه پیدا کردی من فک کردم طویلست خاسگاهت


آیسا یعنی به سان ماه تازه این کلمه کلا ترکا ساختنش ربطی به فارسی نداره مثل آیشا و النار و الناز . . .

چطور ممکنه ایلدا واژه ی ایل داشته باشه ولی پهلوش ننویسند ترکی لری ولی اینو نوشتن ترکی فارسی ؛ ) ) )

ترک ستیزی تو ایران جولان میده


کلمات دیگر: