کلمه جو
صفحه اصلی

علی پاشا

فرهنگ اسم ها

اسم: علی پاشا (پسر) (ترکی، عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: a.-pāšā) (فارسی: علي‌پاشا) (انگلیسی: ali-pasha)
معنی: ترکیب دو اسم علی و پاشا ( بلندقدر و بزرگ )، از نام های مرکب، علی و پاشا

(تلفظ: ali pāšā) (عربی ـ ترکی) از نام‌های مرکب ، ← علی و پاشا .


فرهنگ فارسی

ابن حسین پاشا بای ( بیگ ) تونس ( ف. ۱۹٠۲ م . ). اوراست : مناهج التعریف باصول التکلیف در فقه حنفی .
ابن افراسیاب پاشا وی پس از پدرش از طرف سلطان عثمانی والی بصره گردید و در اواخر عمر بهند کوچ کرده در آنجا درگذشت وی در زبانهای فارسی و عربی و ترکی دست داشت و اشعاری از او نقل کنند

لغت نامه دهخدا

علی پاشا. [ ع َ ] ( اِخ ) وی از امرای متهور سپاه ایلدرم بایزید در جنگ با امیرتیمور گورکانی بود. ( از حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 508 ).

علی پاشا. [ ع َ ] ( اِخ ) ابن افراسیاب پاشا. وی پس از پدرش ، از طرف سلطان عثمانی والی بصره گردید. و در اواخر عمر به هند کوچ کرده و در آنجا درگذشت. وی در زبانهای فارسی و عربی و ترکی دست داشت و اشعاری از او نقل کنند. ( از الذریعه آقابزرگ طهرانی ج 9 ص 751 بنقل از تذکره نصرآبادی ج 3 ص 67 ).

علی پاشا. [ ع َ ] (اِخ ) ابن افراسیاب پاشا. وی پس از پدرش ، از طرف سلطان عثمانی والی بصره گردید. و در اواخر عمر به هند کوچ کرده و در آنجا درگذشت . وی در زبانهای فارسی و عربی و ترکی دست داشت و اشعاری از او نقل کنند. (از الذریعه ٔ آقابزرگ طهرانی ج 9 ص 751 بنقل از تذکره ٔ نصرآبادی ج 3 ص 67).


علی پاشا. [ ع َ ] (اِخ ) وی از امرای متهور سپاه ایلدرم بایزید در جنگ با امیرتیمور گورکانی بود. (از حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 508).


دانشنامه آزاد فارسی

علی پاشا (۱۷۴۱ـ۱۸۲۲)
سیاستمدار ترک، معروف به اَرسلان («شیر»). آلبانیایی تبار بود و در ۱۷۸۸ حاکم منطقۀ یوآنینا شد. در جنگ اتریش و روسیه به ترک ها کمک کرد. در جنگ های ناپلئون، نخست از فرانسوی ها و سپس از بریتانیایی ها حمایت کرد. زندگی آمیخته با گستاخی خونسردانه، خیانت به عمد، و جسارت زیاد او منجر شد سلطان محمود دوم فرمان قتل او را دهد. بایرون، شاعر انگلیسی، به دربار او رفت وآمد داشت.


کلمات دیگر: