کلمه جو
صفحه اصلی

قات

فرهنگ فارسی

گیاهی است که در مشرق آفریقا میروید .

لغت نامه دهخدا

قات. ( اِ ) گیاهی است که در مشرق آفریقا میروید. برگهای باطراوت آن دارای بوی خوشی است.و محتوی ماده مخدّر میباشد. ( الموسوعة العربیه ).

دانشنامه عمومی

قات (خات) (نام علمی: Catha edulis) گیاه گلداری است که بومی بخش گرمسیری شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان می باشد.
قات از سال ۱۹۷۳ توسط سازمان جهانی بهداشت نوعی ماده مخدر محسوب شده و در منطقه صعده کشور یمن بطور وسیع کشت می شود. این مخدر بسیار گران قیمت بوده و قیمت یک بسته برگ قات در سال ۱۳۸۸ در حدود ۱۷ هزار تومان بود. این بسته تنها برای مصرف یک وعده استفاده می شود. برگ گیاه قات تا یک هفته در یخچال قابل نگهداری است و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود.
قات زدن به عمل مکیدن تدریجی شیره برگ گیاه قات که نوعی مخدر است گفته می شود.
قات زدن موجب می شود تا مصرف کننده برای چند ساعت با نشاط، سرزنده و هیجانی شده و شروع به صحبت بی ربط کند، در ساعات بعدی دچار سکون شده و در نهایت دچار خمودگی و تنبلی جسمی و فکری شود. تأثیر قات عموماً در حد کافئین خالص است

دانشنامه آزاد فارسی

(یا: شای العرب) درختچه ای که در حبشه، عربستان، و برخی نقاط افریقا به طور خودرو می روید یا پرورش می یابد. از نظر درمانی برگ آن مورد توجه است و سه نوع آلکالوئید در آن مشخص شده است. ابن ابیطار اسمی از این گیاه نبرده است و به رغم استفادۀ خوراکی و درمانی آن در نواحی مختلف، مسلم نیست که در گذشته های دور مردم آن را می شناخته اند یا خیر. عبدالقادر، نویسندۀ عرب، (قرن ۱۶) در نوشته های خود ذکر کرده است که مردم یمن، مدتی طولانی قبل از استفاده از قهوه، نوشابه ای به نام کاف تا مصرف می کردند که از قات تهیه می شد. قات به مصارفی شبیه چای می رسیده است و در عدن اعتقاد داشتند که مصرف آن بی خوابی ایجاد می کند. برگ این درختچه اثر نیرودهنده، محرک قوای روحی، و اشتهاآور است.

واژه نامه بختیاریکا

( قات + ) استخوان نشیمن گاهی
لایه؛ پوسته. مثلاً سه قات یعنی سه لایه


کلمات دیگر: