کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه هاروارد

فرهنگ فارسی

در کمبریج ( ماساچوستزایالات متحده آمریکا ) تاسیس ۱۶۳۶ م .درین دانشگاه تاریخ اقوام سامی و زبانهای آنها ادبیات عرب زبانهای فارسی و ترکی نیز تدریس میشود.

دانشنامه عمومی

دانشگاه هاروارد (به انگلیسی: Harvard University) یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحدهٔ آمریکا است. قسمت هایی از دانشگاه هاروارد مثل دانشکدهٔ پزشکی و دانشکدهٔ بازرگانی در شهر مجاور کمبریج یعنی بوستون قرار دارد. هاروارد در سال ۱۶۳۶ میلادی (۱۰۱۵ خورشیدی) توسط هیئت قانون گذاران «مهاجرنشین (کولونی) خلیج ماساچوست» ساخته شد. این دانشگاه اولین مؤسسهٔ آموزش عالی در کشور آمریکا و همچنین اولین بنیاد در آمریکای شمالی به شمار می رود. نام آن در ابتدا «دانشکدهٔ نو» یا «دانشکده در شهرک نو» بود که بعدها در ۱۳ مارس ۱۶۳۹ کشیشی به نام جان هاروارد ۴۰۰ جلد کتاب به کتابخانهٔ این دانشگاه و همچنین مبلغ ۷۷۹ پوند به این دانشگاه کمک نمود.قدیمی ترین مؤسسه آموزش عالی در آمریکا به تَبَع نام اولین فردی که زمین و کتاب های خود را وقف ساختن آن کرد، هاروارد نام گرفت.
استادان بزرگ الهیات و ادبیات
انکریز ماتر
کاتن ماتر
ساموئل سؤال
مختصات: ۴۲°۲۲′۲۸″ شمالی ۷۱°۰۷′۰۱″ غربی / ۴۲٫۳۷۴۴۴°شمالی ۷۱٫۱۱۶۹۴°غربی / 42.37444; -71.11694
در طول ۴۰ سال ریاست چارلز ویلیام الیوت، وی اصلاحات بزرگی را در این دانشگاه پدیدآورد که از کارهای او می توان به: دوره های انتخابی، کلاس های کوچک و امتحانات ورودی اشاره کرد. این اصلاحات بر روی آموزش و پرورش آمریکا تأثیر گذاشته و هم آموزش متوسطه و هم آموزش عالی آمریکا به این شیوه تغییر یافت.
دانشگاه هاروارد همیشه یکی از بالاترین رتبه های دانشگاه ها را در سطح جهان داشته و یکی از قدرتمندترین موسسه های مالی غیرانتفاعی می باشد. این دانشگاه به اتفاق دانشگاه ییل، همیشه دو رقیب اصلی در مسابقات علمی، فوتبال و قایق رانی بوده اند.

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه هاروارد (Harvard University)
قدیم ترین مؤسسۀ آموزش عالی امریکا و یکی از معتبرترین دانشگاه های دنیا، واقع در نیوتاون (بعداً کیمبریج) در ایالت ماساچوست، در ایالات متحدۀ امریکا. مجتمع اصلی دانشگاه در چند مایلی غرب بوستون، بر کرانۀ رودخانۀ چارلز واقع است. هستۀ تأسیس این دانشگاه، کالج مردانۀ هاروارد، در ۱۶۳۶ بود، که در ۱۶۳۸ به نام جان هاروارد، کشیش پیوریتن نامیده شد. جان هاروارد همۀ کتاب ها و نیمی از املاک خود را وقف این مؤسسه کرده بود. مقصود اولیه از تأسیس آن، تربیت کشیشان پیوریتن و ادارۀ آن به عهدۀ کلیسا بود؛ امّا در طی دو قرن تدریجاً از قید روحانیون و سپس سیاستمداران آزاد شد و از ۱۸۵۶ به بعد گردانندگان مؤسسه، انتخابی شدند. در قرن ۱۹ علاوه بر الهیات، تدریس حقوق و پزشکی نیز در برنامه های آموزشی آن گنجانده شد و رفته رفته جنبه ها و رشته های علمی، تحقیقی و عملی بر ذهنیت مذهبی مؤسسه غلبه کرد. در ۱۸۷۹، کالج زنانۀ رادکلیف، وابسته به دانشگاه هاروارد تأسیس شد. استادان این کالج را دانشگاه تأمین و مدارک فارغ التحصیلی آن را صادر می کند. کتابخانۀ هاروارد بیش از ۸میلیون جلد کتاب در خود جای داده است. موزه ها و تأسیسات پژوهشی متعددی با این دانشگاه همکاری تنگاتنگ دارند. دانش آموختگان هاروارد نقش بسیار برجسته ای در زندگی معنوی، فکری، اجتماعی و سیاسی امریکا ایفا کرده اند. جان کوئینْسی آدامز، تئودور روزولت، فرانکلین روزولت و جان کندی، رؤسای پیشین جمهوری ایالات متحده، و بزرگانی چون تی اس الیوت و رابرت فراست شاعر، ازجمله دانش آموختگان دانشگاه هاروارد بوده اند.

نقل قول ها

دانشگاه هاروارد (به انگلیسی: Harvard University) یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحدهٔ آمریکا است.
• «بر اساس آنچه که دیده ام بخش مطالعات تاریخ خاورمیانه دانشگاه هاروارد در گذشته قوی تر بود؛ الآن چون عده ای در حال بازنشسته شدن هستند و هنوز کسی جایشان را نگرفته است کمی به حالت تعلیق درآمده است. در حیطه تاریخ معاصرِ دنیای عرب و بخصوص تاریخ اقتصادی آن «راجر اوئن» سالیان درازی آنجا تدریس می کرد. در رشته تاریخ عثمانی «جمال کفادار» تدریس می کند که یکی از شناخته شده ترین تاریخدانان عثمانی است و نسل بعدی تاریخ نگاران عثمانی را او پرورش داده است. در قسمت ایران معاصر دانشگاه کسی را نداشت اما دربارهٔ ایران و اسلام دوره میانه «روی متحده» بود که البته الآن بازنشسته شده است.»، ۱۳۹۵ -> افسانه نجم آبادی
• «برای ایران باستان در قسمت زبان ها و فرهنگ خاور نزدیک بخشی هست که ابتدا ریچارد فرای در آنجا بود و بعد از بازنشستگی او، «آکتور شرو» آمد که او هم بازنشسته شد؛ حالااستاد جوان فرانسوی خانم دکتر «جاستین لاندا» را استخدام کرده اند در زمینه ادبیات کلاسیک فارسی، و خانم «شیدا دیانی» برای تدریس زبان فارسی. بعد از بازنشسته شدن «ویلر تکستون»، مدتی در تدریس زبان و ادبیات فارسی وقفه ای افتاد، ولی اکنون در حال ساخته شدن و گسترش است.»، ۱۳۹۵ -> افسانه نجم آبادی


کلمات دیگر: