کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه اراک

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۴°۰۴′۴۹″شمالی ۴۹°۴۰′۳۸″شرقی / ۳۴٫۰۸۰۱۸۲°شمالی ۴۹٫۶۷۷۲۹۵°شرقی / 34.080182; 49.677295
علوم پایه
فنی مهندسی
حقوق و علوم اقتصادی
دانشکدهٔ ادبیات و زبان های خارجی
کشاورزی و منابع طبیعی
علوم انسانی
علوم ورزشی
هنر و معماری
دانشگاه اراک یکی از دانشگاه های بزرگ ایران و دانشگاه دولتی شهر اراک زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. موقعیت مکانی این دانشگاه به گونه ای است که به دو دانشگاه مجزا، در دو پردیس دانشگاهی تقسیم گردیده است. (پردیس سردشت و پردیس مرکزی) ۳ دانشکده این دانشگاه : دانشکدهٔ علوم پایه، دانشکدهٔ فنی مهندسی و دانشکدهٔ علوم ورزشی در شهرک دانشگاهی (پردیس سردشت) واقع در کمربندی اراک در منطقه ای بین سردشت و سنجان واقع شده که در این شهرک دانشگاهی تمام امکانات تخصصی مرتبط با هر رشته فراهم می باشد. پردیس مرکزی که همان دانشگاه قدیمی شهر اراک به حساب می آید و محل آغازین فعالیت کل دانشگاه از سال ۱۳۵۰ در این پردیس بوده است در مرکز شهر و در کنار پارک امیرکبیر قرار دارد و ۴ دانشکده دیگر این دانشگاه : دانشکده علوم انسانی، ادبیات و زبان های خارجی ،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و دانشکده حقوق و علوم اقتصادی در این مکان قرار دارند. دانشکده هنر نیز از سری دانشکده های نوپای این دانشگاه است که هم اکنون در ساختمان پیشین (پروفسور حسابی_مرکز مشاوره) مشغول فعالیت می باشد و زیرنظر پردیس مرکزی دانشگاه است. قرار است در آینده دانشکده های بسیاری زیرمجموعه دانشگاه اراک در شهرک دانشگاهی پردیس سردشت احداث شود.
در سال ۱۳۵۰ تعدادی از استادان دانشگاه تهران و دانشسرای عالی سابق، مقدمات تأسیس یک مؤسسه آموزش عالی خصوصی را در اراک ایجاد نمودند و در مهرماه همان سال، فعالیت این واحد آموزشی در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و زبان و ادبیات فارسی با پذیرش ۴۸۰ دانشجو با نام «مدرسه عالی مرجان» در محلی استیجاری آغاز شد.این مؤسسه در اواخر سال ۱۳۵۱ با نام «مدرسه عالی علوم اراک» وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران و با مدیریت دولتی و با افزودن رشته ریاضی به فعالیت خود ادامه داد. در آذرماه سال ۱۳۶۸ این مؤسسه به طور مستقل و با عنوان «دانشگاه تربیت معلم اراک» فعالیت خود را پی گرفت.این دانشگاه در سال ۱۳۷۰ در رشته علوم تربیتی با گرایش تکنولوژی آموزشی و در رشته دبیری الهیات و معارف اسلامی و همچنین در سال ۱۳۷۱ و ۱۳۷۳ به ترتیب زبان انگلیسی و رشته های دبیری ادبیات عرب و تربیت بدنی اقدام به پذیرش دانشجو نمود.
همچنین با هدف توسعه تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد شیمی با سه گرایش شیمی آلی، شیمی معدنی و شیمی تجزیه در سال ۱۳۷۳ شروع به فعالیت نمود و پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته های فیزیک و ادبیات فارسی از سال تحصیلی ۱۳۷۸ آغاز گردید.علاوه بر این به منظور استفاده بهینه امکانات آموزشی دانشگاه از سال ۱۳۶۹ در چهاررشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ادبیات فارسی نیز اقدام به پذیرش دانشجوی شبانه نمود.در سال ۱۳۷۵ نام دانشگاه با تصویب طرح جامع، از تربیت معلم اراک به دانشگاه اراک تغییر یافت. طرح جامع دانشگاه اراک با مساحت ۳۸۲ هکتار شامل پنج دانشکده علوم پایه، ادبیات و علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، و فنی و مهندسی ادامه یافت و همچنین امکانات جانبی شامل سالن ورزشی، سلف سرویس، مسجد، فضای سبز. و در حال حاضر دانشکده های علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم ورزشی در این شهرک فعال می باشد.


کلمات دیگر: