کلمه جو
صفحه اصلی

دریای جنوبی چین

دانشنامه عمومی

مختصات: ۱°۲۲′ شمالی ۱۰۴°۱۷′ شرقی / ۱٫۳۶۷°شمالی ۱۰۴٫۲۸۳°شرقی / 1.367; 104.283نبو
دریای جنوبی چین دریایی حاشیه ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می آید و ناحیه ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگهٔ تایوان را دربر می گیرد. پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگ ترین ناحیهٔ دریایی جهان است. جزیره های واقع بر دریای جنوبی چین که با هم یک مجمع الجزایر را تشکیل می دهند بالغ بر صدها عدد هستند. این جزیره ها که عمدتاً خالی از سکنه هستند و همچنین خود دریا مورد جدال کشورهای مختلف بوده اند. به همین علت حتی نام های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شدهٔ بین المللی، حداقل در انگلیسی و زبان های اروپایی است.
ویتنامی ها بعضاً این دریا را «دریای شرق» می نامند و در فیلیپین بعضاً از اصطلاح «دریای لوزون» (اشاره به جزیرهٔ لوزون در کشور فیلیپین) استفاده می شود.
جمهوری خلق چین تقریباً بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش هایی از آن ادعای مالکیت دارند. همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند. ایالات متحده این دریا را از آب های بین المللی می داند و بر حق قانونی کشتی ها و زیردریایی هایش در رفت وآمد در این دریا تأکید می ورزد.


کلمات دیگر: