کلمه جو
صفحه اصلی

تراکتور


برابر پارسی : گردونه خودرو

فارسی به انگلیسی

tractor

فرهنگ فارسی

ماشین کشش ، برای کارهای زراعتی کشیدن ماشین های، کشاورزی بکارمیرود، ازقبیل گاو آهن وماشین درو
( اسم ) نوعی ماشین که برای کارهای کشاوزی از قبیل شخم زدن زمین خرمن کوبی کشیدن یدکی و غیره بکار رود. چرخهای آن لاستیکی یا زنجیری است ماشین زراعتی .

فرهنگ معین

(تِ تُ ) [ فر. ] (اِ. ) نوعی ماشین جهت کارهای کشاورزی .

لغت نامه دهخدا

تراکتور. [ تْرا / ت ِ تُرْ ]( فرانسوی ، اِ ) ماشین کشش. نوعی اتومبیل با چرخهای بزرگ و ضخیم و قدرت کشش فراوان که در راهسازی و کشاورزی و جز آن ها بکار رود.

فرهنگ عمید

نوعی ماشین قدرتمند که برای کارهای زراعتی و کشیدن ماشین های کشاورزی از قبیل گاوآهن، ماشین درو، و خرمن کوبی به کار می رود.

دانشنامه عمومی

تراکتور یکی از قدیمی ترین ماشین های مولد نیرو است که در کارهای کشاورزی به کار گرفته شده است.روز به روز، ساختمان این خودرو تکمیل تر می شود.قدرت کار تمام تراکتورها با هم برابر نیست. امروزه متناسب با هر کاری، تراکتور ویژه آن ساخته شده است.تراکتور از متداول ترین ماشین های کشاورزی است.در تمام نقاط دنیا کم و بیش از این خودرو استفاده می شود.
تراکتورهای همه کاره، معمولی
تراکتور چرخ زنجیری
تراکتور شاسی بلند
تراکتور باغبانی
تراکتور چمن زنی
تراکتورهای حمل تنه درخت از جنگل
تراکتورهای بارکن یا بیل مکانیکی
تراکتور دستی، تیلر
انواع تراکتورهای چهار چرخ محرک
تراکتور (به انگلیسی: Tractor) به معنی «کشنده» می باشد. این واژه اسم فاعل ساخته شده از واژه(Tratiox) به معنی کشش است. این کلمه به ماشین هایی اطلاق می شود که جهت کشیدن یک بار یا یک وسیله بکار می روند. در واقع تراکتور وسیله ای است که برای تأمین قدرت مورد نیاز جهت کشیدن وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد.
پیدایش ماشین های کشش (تراکتورها) به شکل امروزی در حدود ۱۵۰ سال قبل آغاز شد. نمونه های اولیه تراکتورها در واقع گاوآهن هایی بودند که به موتور بخار مجهز شده بودند. بعدها نمونهٔ امروزی تراکتورها که با موتور بخار کار می کردند به وجود آمدند. این موتور بخار برای آنکه کار کند به مقادیر زیادی آب یا زغال سنگ نیاز داشت؛ بنابراین این تراکتورهای اولیه بسیار بزرگ بودند و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی داشتند به طوری که گاهی برای به حرکت درآوردن و استفاده از یک تراکتور موتور بخاری به ۱۵ نفر کارگر نیاز بود. این مدل های اولیه تراکتور دارای چرخهای بسیار بزرگ فلزی بودند که می توانستند وزن بسیار زیاد تراکتور را تحمل نمایند. البته فلزی بودن چرخهای تراکتور باعث کاهش سرعت ماشین می شد. با این حال این تراکتورها تا اوایل قرن ۲۰ میلادی متداول و مرسوم بودند.
در سال ۱۸۹۲ جان فرولیخ John Froelich اولین تراکتور مجهز به موتور بنزینی را تولید کرد. موتور این تراکتور یک موتور تک سیلندر بود که با بنزین کار می کرد و قدرت تولید شده در این موتور توسط گیربکس ساخته شده بوسیلهٔ خود او به چرخ ها منتقل می شد. دستاوردهای فرولیخ مورد استقبال واقع نشد و تجارت او در سال ۱۸۹۵ با افول مواجه شد.

دانشنامه آزاد فارسی

تراکتور (tractor)
وسیلۀ موتوری قدرتمندی با چرخ های بزرگ در عقب یا با چرخ و زنجیر، برای کشیدن ماشین آلات کشاورزی و جابجا کردن بار. موتور آن معمولاً دیزل و مجهز به محور انتقال نیروست و می تواند ماشین های دیگر را به کار اندازد. همچنین، مجهز به بازوهای هیدرولیکی برای بالا و پایین بردن تجهیزات است. از ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۸، متوسط وزن تراکتورها در کشورهای توسعه یافته سه برابر شد که نتیجۀ آن کاهش میزان محصولات کشاورزی بود، زیرا فشرده شدن خاک از حاصل خیزی آن می کاهد. در ۱۹۹۸، پژوهشگران ژاپنی تراکتوری ابداع کردند که بدون نیاز به راننده زمین را شخم می زند، بذرپاشی می کند، و کود می دهد. این ماشین با ماهواره های جهانی هدایت می شود و میزان خطای آن کمتر از ده سانتی متر است. در حوزۀ نظامی، نوعی تراکتور جنگی ساخته شده است که معمولاً دو راننده، یکی در جلو و دیگری در عقب، دارد که در هر حرکت دو تُن خاک برداری می کند. این تراکتور در یازده دقیقه محلی برای پنهان کردن یک تانک چیفتین ایجاد می کند. این تراکتور همچنین قادر است از رودخانه بگذرد، در محل هایی با تشعشعات هسته ای عمل کند، و میدان های مین را نیز پاک سازی کند.

پیشنهاد کاربران

تراکتور
کِشت آما ، کاشت آما
شُخم آما ، خیش آما
کارِشگر
تراخیش ، تراشُخم
کاشتواره ، کِشتواره، کِشت وَرزَن ، کِشاوَرزَن

تراکتور
شُخمَنده ، شُخمزَن ، شُخمگر
خیشنده، خیشزن، خیشگر
کاشتار ، کِشتار
تراکاشتار ، تراکِشتار
تراکار
شِکافتار

تراکتور یک کارخانه بزرگی در نزدیکی شهر تبریز است که یک باشگاه فوتبالی هم دارد که اسم ان تراکتور تبریز است که پرهوادارتارین تیم آسیا است من خودمم تراکتور هستم

پارسیِ سَرِه برای تراکتور:

*خیشکِش
*شُخمکِش

نه تنها این دو واژه، کارکردِ این دستگاه را می نمایانند، که هم چنین بسیار با ماناک و چمِ واژ به واژِ ( معنیِ لغویِ و تحت اللفظیِ ) تراکتور نزدیک هستند:
تراکتور=تراکت اُور . . . . Tractor=Tract or
تراکت Tract در ریشهٔ بنیادینِ لاتینِ آن به چمِ "کِشیدن" است. پس تراکتور می شود "کِشنده"، که بسیار نزدیک به 《خیشکِش》 است. هرچند، یک جانور و آدم هم می تواند خیشکِش باشد، ولی می توان این واژه را تنها به گونهٔ خودرُوییِ آن ویژید ( اختصاص داد ) . یا هتا می توان گفت خیشکِشِ جُنبه ای ( جُنبه=موتور ) .


پارسی را پاس بداریم.


کلمات دیگر: