کلمه جو
صفحه اصلی

ال عمران

فرهنگ فارسی

( آل عمران ) سوره سوم قر آن مجید
نام سوره سیم از قر آن

لغت نامه دهخدا


دانشنامه عمومی

آل عمران. سورهٔ آل عمران سورهٔ سوم قرآن است، دارای ۲۰۰ آیه است، و سوره ای مدنی است. این سوره به دوران پرتنش جنگ بدر و احد مربوط است. محتوای این سوره پیرامون چند موضوع کلی است:
ترجمهٔ فارسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] آل عمران. آل عِمران، از اعلام قرآنی به معنای خاندان عمران. منظور از آن عیسی و مریم است که خدا در قرآن از آنان به نیکی یاد کرده است. البته برخی منظور از آن را موسی و هارون دانسته اند.
آل از اهل گرفته شده و به بستگان افراد بزرگ و شریف گفته می شود. راغب نقل کرده که برخی آن را به معنای خاص هر چیز می دانند. آل عمران به معنای خاندان عمران است که یک بار در قرآن به کار رفته است. قرآن در آیه إِنَّ اللَّـهَ اصْطَفَیٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَ اهِیمَ وَآلَ عِمْرَ انَ عَلَی الْعَالَمِینَ در کنار آدم، نوح و آل ابراهیم، از آل عمران به نیکی یاد کرده و سخن از برگزیده شدن آنان به وسیله خدا به میان آورده است.
به عقیدهٔ بیشتر مفسران، منظور از عِمران در آیه ۳۳ سوره آل عمران، پدر حضرت مریم و منظور از آل عمران، مریم و عیسی و احتمالا مادر مریم است. علامه طباطبایی اشاره قرآن با عبارت امْرَ أَتُ عِمْرَ انَ به مادر حضرت مریم و پرداختن به سرگذشت عیسی و مریم در آیات بعدی و همچنین عدم ذکر نام پدر موسی در قرآن را از شواهد این دیدگاه دانسته است. البته او گفته است که در روایات مسیحیت برای پدر مریم نام دیگری ذکر شده است. طبرسی منظور از عمران را در این آیه، پدر حضرت موسی و منظور از آل عمران را موسی و هارون دانسته است.

پیشنهاد کاربران

عمران، ( تعمیر، معمر، عامر، عمارت، معمار. ) . این کلمات چون عین داردو عین مخصوص عربی است. به ظاهر عربی است ( ولی چون نمی توانند. به تمام بابها برونند تورکی هستند ) . . . . ولی کلمات تورکی را عمدابا حروف مخصوص عربی ( ح ع ث ص ض ذ ط ظ ) می نویسند. تا به کلمات تورکی هویت عربی دهند. . . عمران=اوم ران ( هر کلمه ایی آخرش ران باشد. تورکی است. مثل ایران، چمران ( چم ران ) چم=مه=سیس. . . چمستان، مهستان، سیستان ( هر کلمه ایی آخرش استان بر وزن بستان باشد تورکی است. مثل گلستان، لرستان، کوردستان، سیستان ، . . ال عمران= ایل اوم ران. . . آل محمد=ایل محمد ایل تورکی است. . مثل ایسرایل، میکایل، جبرایل، عزرایل،


کلمات دیگر: