کلمه جو
صفحه اصلی

کلاهبرداری

فارسی به انگلیسی

fraud, cheat, confidence game, roguery, scam, trimming, fraud, defraudation, swindling, gyp, hocus-pocus, swindle

cheat, confidence game, roguery, scam, trimming


فارسی به عربی

اِحْتیالٌ
احتیال

اِحْتيالٌ


مترادف و متضاد

fraud (اسم)
فریب، غبن، حیله، شیادی، تقلب، کلاه برداری، شیاد، گوش بر

spoof (اسم)
کلاه برداری

swindle (اسم)
فریب، تقلب، کلاه برداری

defraudation (اسم)
فریب، غبن، کلاه برداری

gaud (اسم)
کلاه برداری، زیور الات، نمایش پر سر و صدا و تو خالی

fraudulence (اسم)
کلاه برداری

sharp practice (اسم)
کلاه برداری، گول زنی

فرهنگ فارسی

۱ - بفریب مال و پول دیگران را گرفتن حقه بازی . ۲ - استعمال نام یا عنوان مجعول بقصد اینکه موسسات مجعول و اعتبارات موهوم را بطرف بقبولاند و او را به امور موهوم امیدوار و یا از امور موهوم خایف سازد و بدین طریق وجه یا مالی از او بگیرد .

لغت نامه دهخدا

کلاهبرداری. [ ک ُ ب َ ] ( حامص مرکب ) عمل کلاهبردار. شیادی و حقه بازی. به فریب و دروغ مال دیگران را گرفتن.

فرهنگ عمید

به دست آوردن چیزی از کسی از طریق خدعه، فریب، و نیرنگ.

دانشنامه عمومی

کلاهبرداری کاری بر پایهٔ فریب است که کسی یا کسانی برای کسب نفع خود یا موسسه ای انجام می دهند. کلاه برداری در بسیاری از کشورها جرم است، اگرچه مصداق های آن در نظام های گوناگون قضایی فرق می کند.
نوشته اسکندر دلدم در کتاب هزاردستان درباره آرسن لوپن ایرانی، در وبگاه یادیار
مدیر کل جرائم رایانه ای اعلام کرد: ۸ تا ۳۵ سال بیشترین سن متهمان رایانه ای
وبگاه پلیس ایالتی ایلینوی
متن کامل قانون مجازات اسلامی
«کلاهبرداری:۱- به فریب مال و پول دیگران را گرفتن، حقه بازی.
استعمال نام یا عنوان مجعول به قصد این که مؤسسات مجعول و اعتبارات موهوم را به طرف بقبولاند و او را به امور موهوم امیدوار یا از امور موهوم خائف سازد و بدین طریق وجه یا مالی از او بگیرد.»
«کلاهبردار: ۱- آن که به فریب مال و پول دیگران را بگیرد؛ حقه باز.

کلاه برداری (فیلم ۱۹۹۲). «کلاه برداری» (انگلیسی: The Sting (1992 film)) فیلمی در ژانر اکشن است که در سال ۱۹۹۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به اندی لاو اشاره کرد.
۱۹ نوامبر ۱۹۹۲ (۱۹۹۲-11-۱۹)

دانشنامه آزاد فارسی

کُلاهبرداری
فریب دادنِ دیگران برای سودجویی و گرفتنِ مال آنان. کلاهبرداری تقریباً در تمام کشورها شایع است. به موجب قانون، کسانی که از راه حیله و روش های متقلبانه و یا تظاهر به داشتن اختیارات واهی و یا اختیارنمودنِ عنوان جعلی و امثال آن مردم را فریب دهند و از این طریق، وجوه یا اموال و یا اسناد و امثال آن را به دست آورند کلاهبردار محسوب می شوند. مادۀ یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوبِ ۱۳۶۹ش مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصادیق کلاهبرداری را بیان و مجازات آن را تعیین کرده است. کلاهبرداری ازجمله جرایمی است که جنبۀ عمومی داشته و غیر قابل گذشت است. به موجب این قانون، مجازات کلاهبردار حبس از یک سال تا هفت سال همراه با جزای نقدی معادل مال مورد کلاهبرداری و استرداد مال به صاحب آن است. در صورتی که شخص مرتکب، برخلاف واقع، عنوان یا سِمت مأموریت از طرف سازمان یا مؤسسات دولتی یا دیگر موارد را اختیار کند، به مجازات حبس از ۲ تا ۱۰ سال و جزای نقدی معادل اصل مال تحصیل شده و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم خواهد شد. درصورت وجود جهات مخفّف، مجازات مرتکب فقط تا حداقل مجازات حبس به شرح فوق و انفصال ابد از خدمات دولتی، تقلیل خواهد یافت، ولی به هیچ وجه کاهش اجرای مجازات امکان پذیر نیست.

پیشنهاد کاربران

تقلب

Scam

بردن مال غیر با توسل به حیله و تقلب ، برای تحقق کلاهبرداری نیاز به استفاده از وسایل و امکانات متقلبانه است ، در کلاهبرداری نه تنها مال باخته بی اطلاع نیست بلکه با اختیار و به طور ارادی مال خود را به کلاهبردار تسلیم می کند .


کلمات دیگر: