کلمه جو
صفحه اصلی

رشکین


مترادف رشکین : حاسد، حسود، غیرتی، غیور

فارسی به انگلیسی

envious, jealous

مترادف و متضاد

حاسد، حسود


غیرتی، غیور


۱. حاسد، حسود
۲. غیرتی، غیور


فرهنگ فارسی

باغیرت، غیور، حسود، دارای رشک وحسد
( صفت ) ۱ - حسود . ۲ - دارای غبطه . ۳ - باغیرت غیور .
ده از دهستان رودبار معلم کلایه شهرستان قزوین .

لغت نامه دهخدا

رشکین . [ رَ ] (ص نسبی ) منسوب به رشک یعنی صاحب رشک ، و در سراج اللغات نوشته که این مرکب است از رشک و کلمه ٔ کین چون دو کاف به هم آمدند یکی را حذف کردند اغلب که کاف تازی حذف کرده باشند بخلاف چرکین که کاف دوم را که فارسی بود حذف کردند. (غیاث اللغات ) (آنندراج ). دارای رشک و حسد. رشکن . (از ناظم الاطباء). رشکناک . (یادداشت مؤلف ). و رجوع به رَشکن و رَشکناک شود. || رقیب . (ناظم الاطباء). || باد سرخ . (ناظم الاطباء).


رشکین. [ رَ ] ( ص نسبی ) منسوب به رشک یعنی صاحب رشک ، و در سراج اللغات نوشته که این مرکب است از رشک و کلمه کین چون دو کاف به هم آمدند یکی را حذف کردند اغلب که کاف تازی حذف کرده باشند بخلاف چرکین که کاف دوم را که فارسی بود حذف کردند. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). دارای رشک و حسد. رشکن. ( از ناظم الاطباء ). رشکناک. ( یادداشت مؤلف ). و رجوع به رَشکن و رَشکناک شود. || رقیب. ( ناظم الاطباء ). || باد سرخ. ( ناظم الاطباء ).

رشکین. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان رودبار معلم کلایه شهرستان قزوین. سکنه 132 تن. آب آن از رودخانه خارارود. محصولات عمده غلات و فندق و زغال اخته و لبنیات و عسل. صنایع دستی گلیم و جاجیم بافی. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

رشکین . [ رَ ] (اِخ ) دهی از دهستان رودبار معلم کلایه ٔ شهرستان قزوین . سکنه 132 تن . آب آن از رودخانه ٔ خارارود. محصولات عمده غلات و فندق و زغال اخته و لبنیات و عسل . صنایع دستی گلیم و جاجیم بافی . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).


فرهنگ عمید

۱. باغیرت، غیور.
۲. دارای رشک و حسد، حسود.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۳۷′۴۹″شمالی ۵۰°۱۱′۱۱″شرقی / ۳۶٫۶۳۰۱۳۸۸۸۸۸۸۸۹°شمالی ۵۰٫۱۸۶۴۸۰۵۵۵۵۵۵۶°شرقی / 36.6301388888889; 50.1864805555556
رشکین، روستایی از توابع بخش رودبار شهرستان شهرستان قزوین در استان قزوین ایران است. این روستا در الموت غربی و در منطقه ای موسوم به ناحیه که شامل روستاهای رشکین،تلاتر ، پرچکو ، قسطین ، فشک و روح آباد می باشد واقع شده است که در تاریخ این ناحیه را با نام رشکین پره می شناختند ، از زیباترین مواهب این ناحیه چشمه سار خارود "یا در اصطلاح محلی ها چشمه مادر " است که تامین کننده آب کشاورزی و آشامیدنی پنج روستای این منطقه است . سر چشمه خارود در ملک روستای رشکین واقع شده است و در فصل بهار جشمه های فصلی دیگری به این چشمه سر ریز می شوند که در ملک روستای تلاتر واقع شده اند .
این روستا در دهستان رودبار شهرستان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۳ نفر (۴۷خانوار) بوده است.
اهالی رشکین تات بوده و به زبان تاتی صحبت می کنند.


کلمات دیگر: