کلمه جو
صفحه اصلی

بالقلو

فرهنگ فارسی

دهی از شهرستان سقز است

لغت نامه دهخدا

بالقلو. [ ل ِ ] (اِخ ) دهی است از دهستان گل تپه فیض اﷲبیگی بخش مرکزی شهرستان سقز که در 52 هزارگزی شمال خاوری سقز برکنار رودخانه ٔپای قلعه واقع است . ناحیه ایست سردسیر و دارای 150 تن سکنه ، آب آن از چشمه و قنات تأمین میشود. محصول عمده ٔ آن لبنیات و توتون و شغل مردمش زراعت و گله داری و راهش مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


بالقلو. [ ل ِ ] (اِخ ) دهی است جزء دهستان مزدقانچای بخش نوبران شهرستان ساوه که در 11 هزارگزی جنوب خاوری مرکز بخش و 3 هزارگزی راه عمومی در کوهستان واقع است و 388تن سکنه دارد. آب آنجا از چشمه سار تأمین میشود. محصول عمده ٔ آن غلات و بن شن و انگور و گردو و سیب زمینی و شغل مردمش زراعت و گله داری و قالیچه و جاجیم بافی و راهش مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).


بالقلو. [ ل ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان مزدقانچای بخش نوبران شهرستان ساوه که در 11 هزارگزی جنوب خاوری مرکز بخش و 3 هزارگزی راه عمومی در کوهستان واقع است و 388تن سکنه دارد. آب آنجا از چشمه سار تأمین میشود. محصول عمده آن غلات و بن شن و انگور و گردو و سیب زمینی و شغل مردمش زراعت و گله داری و قالیچه و جاجیم بافی و راهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

بالقلو. [ ل ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان گل تپه فیض اﷲبیگی بخش مرکزی شهرستان سقز که در 52 هزارگزی شمال خاوری سقز برکنار رودخانه ٔپای قلعه واقع است. ناحیه ایست سردسیر و دارای 150 تن سکنه ، آب آن از چشمه و قنات تأمین میشود. محصول عمده آن لبنیات و توتون و شغل مردمش زراعت و گله داری و راهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۵°۰۴′۲۲″ شمالی ۴۹°۴۸′۲۷″ شرقی / ۳۵٫۰۷۲۷۸°شمالی ۴۹٫۸۰۷۵۰°شرقی / 35.07278; 49.80750
بالُقلو روستایی است از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه در استان مرکزی ایران.
زبان مردم روستای بالُقلو ترکی آذربایجانی با لهجه ای مشابه ترکی شاهسونی می باشد
بالُق در زبان ترکی به معنای ماهی می باشد و نام روستا برگرفته از ماهی های چشمه بزرگ این روستا می باشد


کلمات دیگر: