کلمه جو
صفحه اصلی

موج نوی هوی متال انگلیسی

دانشنامه عمومی

موج نوی هوی متال انگلیسی (در انگلیسی به اختصار NWOBHM نوشته می شود) جنبشی بود در سبک هوی متال که در دههٔ ۷۰ میلادی در بریتانیا اتفاق افتاد و در دههٔ ۸۰، این جنبش توانست که نظر همگان را در جهان معطوف به خود کند تا حدی که بعضاً این جنبش را با دوره بیتل مانیا مقایسه کرده اند. آغاز این دوره که با آلبوم بریتیش استیل گروه جوداس پریست شروع شد در واقع واکنشی بود به خاموشی تدریجی جلال و شکوه موسیقی هوی متالی گروه های بزرگی چون دیپ پرپل، لد زپلین و بلک سبت که کم کم در حال ترک صحنه بودند. گروهای موسیقی که در این جنبش فعالیت می کردند با کاستن از تأثیرات سبک موسیقی بلوز و عناصر کلیشه ای پانک و بالا بردن سرعت تمپو و استفاده از جلوه های خشن تر برای اصوات، توانستند تصویری پرابهت تر و خشن تر را برای این سبک، هوی متال، ارائه کنند و این تغییرات، چشم انداز جذاب و بسیار هیجان انگیزی را برای هوادران این سبک فراهم می نمود. این دوره مانند چشمه جوشانی بود که بسیاری از گروه های متال مانند متالیکا تحت تأثیر موسیقی گروه های این جنبش همچون جوداس پریست، آیرن میدن، ساکسن، موتورهد و دایمند هد قرار گرفتند.
هوی متال
پاور متال
باوجود آنکه موج نو هوی متال انگلیسی در ابتدا از چشمان منتقدان در انگلستان و آمریکا دور ماند ولی توانست که در اوایل دههٔ ۸۰ میلادی چهره غالب هارد راک را به خود بگیرد. مشخصه های موسیقایی این سبک عبارت هستند از ضرب آهنگ هایی با تمپوی بالا، استفاده از پاور کوردها، بکارگیری سولوهای سریع و آهنگین، خوانندگی با کوک اصوات بالا و اشعاری که اغلب حال و هوای افسانه ای و خیالی دارند. چهره ای که اعضای این گروه ها به خود می گرفتند اغلب بدین شکل بود که آنان موهای بلندی داشتند، به تقلید از جوداس پریست لباس هایی چرمی می پوشیدند که اغلب زنجیری از فلز را به همراه داشت، این چهره بعدها در دههٔ ۸۰ به نام هوی متال ثبت شد.
آغاز این دوره را هم زمان با فعالیت گروه هایی چون آیرن میدن، ساکسن، موتورهد، جوداس پریست، سامسن، دف لپارد، تانک و انجل ویچ می دانند. اما اولین گروه و پیشرو این سبک گروه ولزی باجی است.
مانند هر سبک و جنبش دیگر موسیقی این سبک هم در دوره ای دچار نقصان و افول شده است، بسیاری از طلایه داران و پیشروان این جنبش نتوانستند از مراحل اولیه موفقیت آمیز خود گذر کنند و آن را گسترش دهند. همچنین طلوع یک جنبش دیگر متال در لس آنجلس که به وسیلهٔ گروه هایی چون گانز ان روزز، ون هلن و ماتلی کرو و جذب هواداران جوان و شرکت های نشر نیز در افول موج نو هوی متال انگلیسی بی تأثیر نبود. شرکت های نشر آثار موسیقی، گروه های لس آنجلسی را به گروه های زیر زمینی موج نو هوی متال انگلیسی ترجیح می دادند و حمایت بیشتری از آنان می کردند. ظهور ترش متال نیز در همان زمان نیز عامل دیگری بود که باعث شد خیلی از هواداران جذب آن شوند.


کلمات دیگر: