کلمه جو
صفحه اصلی

پارتنون

فارسی به انگلیسی

Parthenon


مترادف و متضاد

parthenon (اسم)
پارتنون

فرهنگ فارسی

معبدی در آتن که به نام آتناپارئنوس بر پا شد و فید یاس آنرا تزیین کرد. ( قر.۵ ق . م . )

دانشنامه عمومی

پارتنون (به یونانی: Παρθενών) نیایشگاهی باستانی در آکروپولیس آتن است که پریکلس آن را ۲۵۰۰ سال پیش بنا کرد.
یونانیان باستان در طراحی پارتنون، نسبت طلایی را عمداً رعایت نکرده اند. ساخت این معبد در ۴۳۸ پیش از میلاد، یعنی یک قرن پیش از نخستین اشارهٔ ثبت شده با این نسبت توسط اقلیدس، به پایان رسیده است.
مختصات: ۳۷°۵۸′۱۳″شمالی ۲۳°۴۳′۲۱″شرقی / ۳۷٫۹۷۰۲۵°شمالی ۲۳٫۷۲۲۴۷°شرقی / 37.97025; 23.72247
معبد پارتنون در بلندترین نقطه آکروپولیس به آتنا وقف شده است. واژه پارتنون از پارتنوس یونانی به معنی باکره می آید. آتنا، گاه آتنای پارتنوس نیز اطلاق می شود. پارتنون که هنوز پابرجاست بین ۴۷۷ تا ۴۳۲ پیش از میلاد ساخته شد و مجسمه هایش را فیدیاس طراحی کرده است.
این معبد، جایگزین نیایشگاه قدیمی تری شد که به نابودی رفته بود. ساخت معبد جدید در سال ۴۴۷ پیش از میلاد آغاز شد و تا سال ۴۳۲ پیش از میلاد به درازا کشید. این پرستشگاه ویژه خدای آتنا می باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

پارْتِنون (Parthenon)
پارْتِنون
پارْتِنون
پارْتِنون
معبد آتنا پارتنوس «باکره» در آکروپولیس، آتن. این بنا را کالیکراتس و ایکتینوس، از ۴۴۷ تا ۴۳۸پ م تحت نظارت و سرپرستی فیدیاس مجسمه ساز، ساختند. پارتنون نمونۀ کاملی از معماری دوریسی است. این معبد نخست کلیسای مسیحی و سپس در دوران عثمانی مسجدی ترکی بود، و بعدها انبار باروت شد، و هنگامی که ونیزیها در ۱۶۸۷ آکروپولیس را بمباران کردند، به ویرانه ای بدل شد. در اوایل قرن ۱۹، مرمرهای الجین از پارتنون خارج شد و اکنون در موزۀ بریتانیا، لندن، نگهداری می شوند.


کلمات دیگر: