کلمه جو
صفحه اصلی

پاورقی


برابر پارسی : پا برگ، پا نوشت، زیرنویس

فارسی به انگلیسی

footnote, serial story, feuilleton

serial story, feuilleton


مترادف و متضاد

feuilleton (اسم)
گرده، پاورقی

فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱- کلم. اول سطر صفح. بعد که در پایین صفح. قبل بجای عدد می نوشتند تا اوراق باسانی تنظیم شود . ۲- آنچه در پایین صفحه نوشته میشود مانند شرح و تعلیق . ۳- قصه و جز آن که در ذیل صفحات روزنامه مینویسند . یا گفته های فلان پا ورقی ندارد. یعنی نادرست است و بصحتش نمیتوان اعتماد کرد .

فرهنگ معین

(وَ رَ ) [ فا - ع . ] (ص نسب . ) ۱ - آن چه در پایین صفحه نوشته شود. ۲ - نوشته ، قصه ای که در چند شمارة پیاپی یک روزنامه یا مجله منتشر شود.

لغت نامه دهخدا

پاورقی. [ وَ رَ ] ( اِمرکب ) کلمه ای از صفحه بعد که در زیر سطر آخر مینوشتند بجای عدد تا اوراق را بسهولت تنظیم توانند کرد. || قصه و جز آن که در قسمت ذیل اوراق روزنامه ای نویسند . || آنچه در ذیل صفحه نوشته میشود چون تعلیق و شرح.
- تعبیر مَثَلی :
گفته های فلان پاورقی ندارد؛ چندان بصحّت آن مطمئن نتوان بود.

فرهنگ عمید

۱. شرح و تفسیری که در پایین صفحۀ کتاب نوشته شود.
۲. داستانی که در پایین صفحۀ روزنامه چاپ شود.

دانشنامه عمومی

پاورقی (فرانسوی: feuillet, انگلیسی: Feuilleton) در اصل به گونه ای از ضمایم مطبوعاتی گفته می شد که به بخشِ سیاسیِ روزنامه های فرانسوی پیوست شده و بیشتر شاملِ اخبار غیر سیاسی، شایعات، ادبیات، نقدِ هنری، مطالبی از آخرین مدِ روز، حرف های نیش و کنایه ای و نیز مطالبِ جزئیِ ادبی بود.اصطلاح پاورقی در سال ۱۸۰۰ میلادی توسط ژولین لوئی ژوفروا (Julien Louis Geoffroy) و لوئی فرانسوا بِرتَن (Louis-François Bertin)، سردبیران نشریهٔ فرانسوی روزنامه دبا ابداع شد.اصطلاح «پاورقی» در روزنامه های انگلیسی زبان بیشتر خطاب به داستان دنباله داری به کار می رود که در قسمتی ثابت از روزنامه منتشر می شود. البته آنچه فرانسوی ها «پاورقی» می نامند نیز در روزنامه های انگلیسی زبان وجود دارد، اما به نام دیگری خوانده می شود.در فرانسوی امروز، اصطلاح «پاورقی» بیشتر در معنای سریال آبکی به کار می رود.

فرهنگ فارسی ساره

زیرنویس


نقل قول ها

پاورقی (فرانسوی: feuillet، انگلیسی: Feuilleton) در اصل به گونه ای از ضمایم مطبوعاتی گفته می شود.
• «عده ای فکر می کنند پاورقی نویسی مرده است، اما من معتقدم که پاورقی نویسی نمرده بلکه فقط تغییر شکل داده است. امروز پاورقی نویسی مخاطبان میلیونی دارد، آن هم با سریال هایی که از تلویزیون پخش می شود. به نظر می رسد در دنیای امروز، تلویزیون های ایرانی و جهانی پاورقی نویسی را از مجلات گرفته و اسمش را سریال گذاشته اند، در واقع سریال همان پاورقی نویسی مطبوعات است. در گذشته سریال ها، هفتگی در مجلات منتشر می شد، اما الان هر شب آنها می توانند به تلویزیون بیایند.»• «بسیاری از نویسندگان مشهور جهان نظیر داستایوفسکی، تولستوی، چارلز دیکنز، بالزاک، رومن رولان، سامرست موام، جک لندن، هوگو و… ابتدا آثارشان به صورت پاورقی در روزنامه ها و مجلات منتشر می شد و بعد به صورت کتاب در اختیار علاقه مندان قرار می گرفت؛ بنابراین پاورقی نویسی را نویسندگان بزرگ جهان پایه ریزی کردند و به راستی یک پاورقی نویس باید از آنچنان قدرت قلم برخوردار باشد که خواننده را از یک هفته به هفته دیگر بکشاند.»• «اصولا پاورقی بر اساس زندگی خانوادگی آدم ها و به خصوص با دستمایه عشق است.»

پیشنهاد کاربران

رکابی

footnote


کلمات دیگر: