کلمه جو
صفحه اصلی

کرود

فرهنگ فارسی

چاه بسیار عمیق را گویند که آب از آن به دشواری توان کشید.

لغت نامه دهخدا

کرود. [ ] (اِخ ) دهی است از بخش طالقان شهرستان تهران . کوهستانی و سردسیر است و 774 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).


کرود. [ ک ُ / ک َ ] (اِ) چاه بسیار عمیق را گویند که آب از آن به دشواری توان کشید. (برهان ). چاه کم عمق که به دشواری از آن آب برآید. (آنندراج ) (انجمن آرا). رجوع به کروخان شود.


کرود. [ ک ُ / ک َ ] ( اِ ) چاه بسیار عمیق را گویند که آب از آن به دشواری توان کشید. ( برهان ). چاه کم عمق که به دشواری از آن آب برآید. ( آنندراج ) ( انجمن آرا ). رجوع به کروخان شود.

کرود. [ ] ( اِخ ) دهی است از بخش طالقان شهرستان تهران. کوهستانی و سردسیر است و 774 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۱۲′۱۸″شمالی ۵۰°۴۶′۵۷″شرقی / ۳۶٫۲۰۴۹۹۷۲۲۲۲۲۲۲°شمالی ۵۰٫۷۸۲۶۱۱۱۱۱۱۱۱۱°شرقی / 36.2049972222222; 50.7826111111111
کرود (به انگلیسی: karoud) روستایی است کوهستانی و بسیار خوش آب و هوا واقع در شهرستان طالقان، (بخش بالا طالقان) و همسایه با روستاهای (کرکبود از شمال شرقی) (سگران از شمالغربی)(سگرانچال از غرب) (اوانک از جنوب غربی) (وشته از جنوب) و (ابصار یا (اوسار) از غرب) این روستا در ارتفاع ۲۲۲۰ متری از سطح دریا واقع گردیده است. علت نامگذاری و معنی این روستا این است که کرود از دو کلمهٔ کوتاه شدهٔ کوه و رود است این بدان معنی است که مردمان و اهالی این روستا از گذشته های دور تا امروز از بالاترین نقطهٔ ده (کوه) تا رود خانهٔ اصلی شهر طالقان دارای زمینهای کشاورزی بسیاری می باشند.فاصلهٔ این روستا از جاده اصلی و شاهرود ۵ کیلومتر و از شهرک (مرکز شهر طالقان) ۱۰ کیلومتر می باشد. قدمت روستا به سلسلهٔ تیموریان یا نزدیک به آن دوران بازمی گردد که صحت این ادعا این است که در گذشته های دور سنگ قبری بسیار قدیمی در آرامستان ده وجود داشته (اکنون در اثر عدم آگاهی مردم و اهمال کاریهای صورت گرفته از بین رفته و ناپدید گردیده است) که با کارشناسی صورت گرفته توسط استاد ابراهیم بوذری (از خوشنویسان و هنرمندان به نام و شهیر ایران) قدمت سنگ را به سلسله و دوران تیموریان یا نزدیک آن دوران کارشناسی کرده است.
طالقانی ها از اقوام تات هستند و مردم روستای کرود هم به زبان تاتی سخن می گویند.


کلمات دیگر: