کلمه جو
صفحه اصلی

رجبعلی اعتمادی

دانشنامه عمومی

رجب علی اعتمادی (زاده بهمن ۱۳۱۲ لار) مشهور به ر. اعتمادی نویسنده، رمان نویس و روزنامه نگار معاصر ایرانی است. وی به خاطر نوشتن رمان های عامه پسند و پرفروش شهرت دارد.

دانشنامه آزاد فارسی

رجبعلی اعتمادی (لار، بهمن 1312ش- )
(نام اختصاری: ر.اعتمادی) نویسنده­ ی رمان­ های عامه ­پسند و روزنامه ­نگار ایرانی. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند سپس به همراه خانواده­ اش به تهران مهاجرت کرد. او تحصیلات متوسطه­ اش را در مدرسه ی مرویتمام کرده است. در سال 1334 در یک دوره­ ی خبرنگاری "موسسه­ ی اطلاعات" پذیرفته شد، سپس به مدت دوسال به­ عنوان خبرنگار و گزارش­ نویس "اطلاعات شهرستان­ها" فعالیت کرد. از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۳۹ خبرنگار ویژه­ ی "اطلاعات هفتگی" بود و در همین دوره 7 داستان کوتاه از او در این مجله انتشار یافت که نهایتا به شکل کتابی با عنوان دخترخوشگل دانشکده­ ی من توسط موسسه­ ی اطلاعات چاپ شد (1339). دومین کتاب او، که داستان بلندی بود، در سال بعد با عنوان تویست داغم کن طی یک سال با تیراژ 12000 نسخه به چاپ هفتم رسید و باعث شهرت او شد.
اعتمادی از اواخر دهه­ ی 1330 به عنوان گزارش ­نویس "روزنامه­ ی اطلاعات"، دبیر سرویس هنری- فرهنگی و ورزشی روزنامه و دوسال نیز در سمت معاون سردبیر روزنامه فعالیت داشته است. از مهر 1345 با ارائه ­ی طرح انتشار "مجله­ ی جوانان" به مدیر موسسه­ ی اطلاعات، به عنوان اولین سردبیر مجله انتخاب شد و از این زمان تا سال 1359 این نشریه را به یکی از پرفروش ­ترین مجلات ایران تبدیل کرد. در اوائل سال 1359 به خاطر بعضی از مطالب مجله برای او پرونده ­ای قضایی تشکیل دادند و بعدش بیشتراز 10 سال ممنوع ­القلم شد. از ابتدای دولت اصلاحات، محدودیت اعتمادی رفع شده و کتاب­ های جدیدیش نیز با لحاظ ممیزی منتشر می ­شوند.
اعتمادی در مصاحبه ­ای به این نکته اشاره کرده که همگی رمان­ هایش بر پایه­ ی شخصیت­ های واقعی شکل گرفته اند. موضوع بیش­تر داستان­ های او ماجراهای عاشقانه است.
با ذکر این که تعدادی از آثار قدیم اعتمادی در سال­ های اخیر تجدید چاپ شده ­اند، فهرست آثارش به نقل از وب ­سایت شخصی او ارائه می­ شود:
از سال 1339 تا 1359: دختر خوشگل دانشکده من؛ توییست داغم کن؛ ساکن محله غم؛ براى که آواز بخوانم؛ خوب من؛ دیروز من دیروز تو؛ شاهین خبرنگار حوادث؛ شاهین در دام جاسوسان؛ بازى عشق؛ کفش‏ هاى غمگین عشق؛ خانه سبز عسل؛ جسور؛ شب ایرانى؛ اتوبوس آبى؛ آخرین ایستگاه شب؛ شاهد در آسمان؛ چهل درجه زیر شب؛ یک لحظه روى پل؛ روزهاى سخت بارانى و شوک پاریسى.
آثار بعد از سال 1377: آبی عشق؛ هشت دقیقه تا برهوت؛ گل بانو؛ دختر شاه پریان؛ گل تی تی؛ عالی جناب عشق؛ هزار و یک شب عشق؛ نسل عاشقان؛ هفت آسمان عشق؛ رنگ سرخ عشق؛ گنجشک های غم؛ بازی عشق و سفر عشق به سلطان ساوالان.
منابع:
http://yon.ir/HvASR http://yon.ir/d2O6p http://yon.ir/1pdDT

نقل قول ها

رجب علی اعتمادی (زاده بهمن ۱۳۱۲ لار) مشهور به ر. اعتمادی نویسنده، رمان نویس و روزنامه نگار ایرانی است.
• «در گذشته ارتباط مردم با نویسنده بسیار نزدیک تر بود. به نظرم اتفاقاً حالابا وجود ابزار مدرن تر ارتباط خیلی کم است و بسیاری مردم نمی دانند و نمی خواهند ببینند چه کسی آن را به وجود آورده است. شهرت داستانی که نویسنده خلق کرده را هنرپیشه ها می برند و اغلب هنرپیشه ها هم از یاد می برند چه کسی آنها را خلق کرده است.»، ۱۳۹۴ -> مصاحبه با روزنامه اعتماد
• «در دوره پس از انقلاب، روزنامه های مان بیشتر سیاسی شدند، بنابراین در آنها جای پاورقی نیست. مجلات هم دو هفتگی در می آیند و مجله ای که هر هفته منتشر شود خیلی کم است در حالی که پاورقی باید تداوم داشته باشد و خواننده سوژه را از یاد نبرد، عملابه این جهت پاورقی در مجلات جایی پیدا نکرده است، به خصوص پاورقی نویسانی که پیش از انقلاب بودند دیگر کار نکردند و اگر کار می کردند چون مایه اصلی پاورقی نویسی عشق است در دوره انقلاب دیگر عشق حرف اول را نمی زند. حتی امروز چون دستمایه اصلی داستان های من عشق است اغلب اجازه چاپ نمی گیرد. بیش از ۱۰ کتاب در وزارت ارشاد دارم که اجازه چاپ نگرفته است. حتی کتاب هایی که در دوره ای مجوز گرفت به آنها هم اجازه چاپ نمی دهند. این دلایل باعث شد که پاورقی از دور خارج شده و مردم سریال های تلویزیونی نگاه می کنند.»، ۱۳۹۴ -> مصاحبه با روزنامه اعتماد


کلمات دیگر: