کلمه جو
صفحه اصلی

هندوئیسم

فرهنگ عمید

= هندو

هندو#NAME?


دانشنامه عمومی

هندوئیسم، هندوگرایی یا آئین هندو یا هندوتوا، یک دین هندی است که بیش از سه هزار سال دیرینگی و میلیون ها پیرو دارد. هندو پس از مسیحیت و اسلام سومین دین بزرگ جهان است.
آگنی (Agni) یعنی آتش؛
وارونا (Varuna) یعنی آسمان؛
ایشوار (Isvara) یعنی قادر متعال؛
رودرا (Rurdra) یعنی وحشتناک؛
راما (Rama) یعنی دلپذیر؛
کریشنا (Krishna) یعنی آبی پررنگ؛
یاما (Yama) یعنی ارابه ران معادل جم در آیین زردشت) که خدای حاکم بر ارواح مردگان است.
اشوین (Asvin) یعنی اسب سوار، عنوان دو تن از فرشتگان آیین هندو است.
هندو برگرفته از نام رودخانه سند است که ایرانیان قدیم به عنوان منطقه جغرافیایی سرزمین پهناور و تمدنی در اطراف رودخانه سند اطلاق می کردند. این تمدن را موهن جودارو و هاراپا نیز نامیده اند.
اسکیلاکس که از طرف داریوش یکم، مأمور پیمودن رود سند بود، نام هندوس را در نوشته های خود بکار برده است. اما بعدها در دوره اسلامی نام هندو علاوه بر جغرافیا به مذهب مردم این منطقه نیز گفته شد. بعدها خود هندوها نیز خود را هندو نامیدند و هندو نام رسمی این آیین یا دین شد.
حدود هشتاد درصد از جمعیت کشور هندوستان پیرو آیین هندو هستند. حدود ۳۰ میلیون نفر دیگر از پیروان هندوئیسم نیز در دیگر کشورهای جهان زندگی می کنند

دانشنامه آزاد فارسی

هندوئیسم
رجوع شود به:هندو، آیین

نقل قول ها

هندوئیسم دین غالب، یا راه و روش زندگی، در جنوب آسیا، به ویژه در هند و نپال است.
• «پس از بررسی و آزمایشِ فراوان، به این نتیجه رسیدم که:۱-همهٔ ادیان و مذاهب بر حق هستند. ۲-هر دینی کمبودی در خود دارد. ۳-همهٔ مذاهب در نظرم تقریباً به اندازهٔ هندو که مذهبم من است، عزیز هستند؛ همچنان که همهٔ بشر باید مانندِ خویشاوندان نزدیک برای ما عزیز هستند.»


کلمات دیگر: