کلمه جو
صفحه اصلی

ناهید طباطبایی

دانشنامه عمومی

ناهید طباطبایی (زادهٔ ۱۳۳۷ در تهران) نویسنده ایرانی است.
ب‍ان‍و و ج‍وان‍ی خ‍وی‍ش. ت‍ه‍ران: ن‍اه‍ی‍د طب‍اطب‍ائ‍ی، ۱۳۷۱.
ح‍ض‍ور آب‍ی م‍ی‍ن‍ا. ت‍ه‍ران: چ‍ش‍م‍ه‏‫‏، ۱۳۷۲. شابک ‎‭۹۷۸-۹۶۴-۳۶۲-۶۶۳-۱
ج‍ام‍ه دران. ت‍ه‍ران: خ‍ج‍س‍ت‍ه‏‫، ۱۳۷۶. شابک ‎‭‎۹۶۴-۶۲۳۳-۰۳-۱‬‬
چ‍ه‍ل س‍ال‍گ‍ی. ت‍ه‍ران: ن‍ش‍ر چ‍ش‍م‍ه‏‫، ۱۳۷۹. شابک ‎۹۶۴-۵۵۷۱-۶۶-۹
خ‍ن‍ک‍ای س‍پ‍ی‍ده دم س‍ف‍ر. ت‍ه‍ران: خ‍ج‍س‍ت‍ه، ۱۳۸۰. شابک ‎۹۶۴-۶۲۳۳-۴۴-۹
آب‍ی و ص‍ورت‍ی. ت‍ه‍ران: ع‍ل‍م‏‫، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۴۰۵-۳۵۲-۴
ب‍رف و ن‍رگ‍س (م‍ج‍م‍وع‍ه داس‍ت‍ان). ت‍ه‍ران: ق‍طره‏‫، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴۳۴۱۳۱۰۱‬
ستارهٔ سینما. تهران: خجسته‏‫، ۱۳۸۷. شابک ‎‏‫‬‭۹۷۸-۹۶۴-۲۹۷۵-۰۶-۸‏‬
رکسانا نیستم، اگر …. تهران: چشمه‏‫، ۱۳۸۸. شابک ‎‭۹۷۸-۹۶۴-۳۶۲-۶۶۷-۹
سور شبانه. تهران: زاوش، ‏‫۱۳۹۲. شابک ‎‫۹۷۸-۶۰۰-۶۸۴۶-۳۵-۴‬‬
طباطبایی کودکی و نوجوانی خود را در جنوب ایران گذرانید و دانش آموختهٔ رشتهٔ ادبیات دراماتیک و نمایشنامه نویسی است. او اغلب با نگاهی طنزگونه به زندگی دنیای زنان را بیان می کند.رمان چهل سالگی او توسط مصطفی رستگارپور به یک فیلمنامه سینمائی تبدیل شد و فیلم چهل سالگی توسط علیرضا رئیسیان ساخته شد.
داستان همایون از مجموعه داستان جامه دران نیز به طور مشترک توسط ناهید طباطبایی و حمیدرضا قطبی به فیلم نامهٔ فیلم جامه دران (ساختهٔ ۱۳۹۳) بدل شد.
طباطبایی دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه اقتباسی در بخش نگاه نو در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر را نیز به دست آورد.

نقل قول ها

ناهید طباطبایی (۱۳۳۷) نویسنده ایرانی است.
• «از نظر جامعه شناسی، رُمان برای دوران آرامش و آسایش جامعه است و در شرایط مانند جنگ نمی شود آن را شکل داد اما داستان کوتاه برای موقعیت های غیرقابل پیش بینی است. جامعه ما هم، امروز جامعه داستان کوتاه است چون همه چیز ناگهان زیر و رو می شود.»• «اگر کسی می خواهد داستان بنویسد باید فیلم زیاد ببیند، نمایش نامه زیاد بخواند و حتماً یک زبان خارج را نیز یاد بگیرد. یادگیری زبان دنیای تازه ای را پیش چشمان ما باز می کند که تا پیش از این رخ نداده است.»• «من به شدت با این موضوع که در کلاس های داستان نویسی می شود نویسندگی را یادگرفت مخالفم. نه کلاس و نه کتاب های آموزشی شما را نویسنده نمی کنند. برای نویسنده شدن به نظرم باید قبل از هر چیز از آدم های تثبیت شده در نوشتن خواند همان طور که بیضایی به ما می گفت از شکسپیر بخوانید و نه دربارهٔ شکسپیر.»• «من خودم را نویسنده ای با اخلاق می دانم و در مورد بی اخلاقی های دیگران قضاوت نمی کنم.»• «همه جای دنیا کار بد، بد است. اما حالا اینجا را نگاه کنید. دزدی و کلاهبرداری میلیاردی از آدم عادی سوپرمن می سازد. بابک زنجانی می شود باعرضه و دیگری می شود خوش اخلاق و مهربان!»• «فرهنگ پذیرفتن تقصیر و معذرت خواهی از آن چیزهایی است که در این مملکت فراموش شده.»


کلمات دیگر: