کلمه جو
صفحه اصلی

نوید کرمانی

دانشنامه عمومی

نوید کرمانی داستان نویس، پژوهشگر و روزنامه نگار آلمانی ایرانی تبار است. او که یکی از پرکارترین نویسندگان آلمانی زبان در سال های اخیر بوده در نوشته هایش به پدیده هایی چون دین و زندگی انسان ها در جوامع چندفرهنگی و جایگاه فردیت در جهان مدرن می پردازد.وی کاندیدای ریاست جمهوری فدرال آلمان در سال ۲۰۱۶ نیز می باشد.
خدا زیباست (۲۰۱۵)
نام تو (رمان ۲۰۱۱)
در امتداد سنگرها و مرزها(۲۰۱۸)کرمانی به طور روزانه مشاهدات و تجربیات خود را در طول سفر 54 روزه اش به ثبت می رساند. او در نوشته هایش، خوانندگان را به لیتوانی، بلاروس، اوکراین، گرجستان، آذربایجان، ارمنستان، ایران می برد. علاوه بر آن از داستان ها و افسانه های گذشته می گوید و آنچه را که خود از لحاظ تاریخی و سیاسی به چشم دیده،بازگو می کند. او در آخر به طور غیر قابل باوری 54 یادداشت متفاوت از 54 روز سفر فراموش نشدنی اش نوشته؛ که برخی روایت گر داستانی امیدبخش و برخی سراسر افسردگی است و انسان را به چالش می کشد.
نوید کرمانی در ۲۹ نوامبر ۱۹۶۷ در شهر زیگن که در آن زمان متعلق به آلمان غربی بود به دنیا آمد. وی چهارمین پسر یک پدر و مادر ایرانی بود. نوشتن را در قالب همکاری با روزنامه های ملی و محلی از ۱۵ سالگی آغاز کرد. کرمانی در رشته های شرق شناسی، فلسفه و تئاتر در کلن، قاهره و بن تحصیل کرده است. وی همچنین با حزب سبزهای آلمان همکاری دارد.وی در سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ به عنوان نویسنده با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه همکاری داشت. مقاله ها و آثار کرمانی به صورت مرتب در نشریاتی چون زوددویچه تسایتونگ، دی تسایت و نویه زورشر زایتونگ چاپ می شود.او با کتایون امیرپور پژوهشگر مطالعات اسلامی ازدواج کرده و دارای دو فرزند هستند. او در حال حاضر در کلن زندگی می کند.
در خرداد ۱۳۹۴ کرمانی برنده جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان شد. این انجمن، جایزه ۲۵ هزار یورویی خود را به دلیل احترام عمیق او برای شأن انسانی و فرهنگ ها و ادیان مختلف را به او اهدا کرد.وی در سال ۱۳۹۳ نیز برنده جایزه ادبی یوزف برایتباخ یکی از جوایز ادبی در آلمان شده بود.

نقل قول ها

نوید کرمانی (۱۹۶۷) نویسندهٔ و پژوهشگر اسلامی آلمانی.
• «روزی خواهد رسید که در مجلس ایران، مجلسی که نمایندگان آن آزادانه انتخاب شده باشند، یک مسیحی، یک یهودی، یک زرتشی یا یک بهایی در مناسبت مشابهی سخنرانی کند.»• «من این آلمان را دوست دارم، کشوری که نیاز به بزرگ گویی و نمایش قدرت فیزیکی ندارد، بلکه از ملتی تشکیل شده که با تردید و وسواس به گذشته خود می نگرد و با آن کلنجار می رود. ملتی که با بیگانگان برخوردی مهربانانه و بی ریا دارد و از بیگانه ستیزی و تکبر می پرهیزد.»• «آلمان موظف نیست همه درماندگان و بی پناهان جهان را در خاک خود بپذیرد، اما این کشور به اندازه کافی امکانات دارد که از کسانی که به دلایل سیاسی تحت تعقیب هستند، حفاظت کند، به جای اینکه مسولیت آنها را به کشورهای سوم واگذارد.»• «آلمان تاکنون به خوبی توانسته است مشکلات ناشی از تغییرات جمعیتی را حل کند. در نقاط پرجمعیت پیشداوری های زیادی بین آلمانی تبارها و غیرآلمانی تبارها و نیز کشمکش های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی وجود دارد. متأسفانه در این رابطه برخی به خشونت متوسل می شوند و قتل و ترور هم پیش می آید. اما به طور کلی در آلمان جو آرام و صلح آمیزی حاکم است، و در مقایسه با دهه نود میلادی مردم بیشتر با یکدیگر مدارا می کنند.»


کلمات دیگر: