کلمه جو
صفحه اصلی

محمدعلی کشاورز

دانشنامه عمومی

محمدعلی کشاورز (زادهٔ ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ - اصفهان) بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون ایران است. وی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.
«محمدعلی کشاورز». وبگاه سوره. دریافت شده در ۳ شهریور ۱۳۹۲. پیوند خارجی در |ناشر= وجود دارد (کمک)
درباره محمدعلی کشاور در سایت بی بی سی
درباره محمدعلی کشاورز در سایت خبرگزاری کتاب ایران
بازگشت کشاورز به تئاتر پس از ۳۰ سال. سایت روزنامه سرمایه
محمدعلی کشاورز؛ ...با نیم قرن درخشش همشهری آنلاین
«محمد علی کشاورز». روزنامه کارگزاران، ۲۶ فروردین ۱۳۸۶، ص آخر
او در شهر اصفهان، محلهٔ سیچان معروف به سیچون به دنیا آمد و فرزند دوم خانواده کشاورز است. خاندان وی اصالتاً از گرجی تبارانی بوده که در زمان شاه عباس به ایران آمده و مسلمان شده اند. نام خانوادگی قبلی اصلانی بوده است؛ خاندانی که اکنون بخش قابل توجهی از جمعیت گرجیان اصفهان و فریدونشهر را تشکیل می دهند. وی یک بار ازدواج نموده است که در سال ۱۳۵۲ این ازدواج به جدایی انجامید و پس از آن دیگر ازدواج نکرد. نتیجه این ازدواج دختر وی به نام نلی است که در بلژیک زندگی و نقاشی تدریس می کند. وی فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است. او از فارغ التحصیلان رشته نقشه برداری نیز می باشد و مجری گری برخی برنامه های مربوط به نقشه برداری در صدا و سیما به عهدهٔ ایشان بوده است.
اولین فعالیت هنری وی بازی در تله تئاتر «خودکشی» به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بوده است و سپس در نمایش هایی همچون «ویولن ساز کره مونا»، «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگل» بازی کرد.
کشاورز با فیلم سازان نامداری چون فرّخ غفّاری، ابراهیم گلستان، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، نادر ابراهیمی، علی حاتمی، داریوش مهرجویی و عباس کیارستمی همکاری کرده است و با بازیگرانی غیرایرانی چون آنتونی کوئین و ماکس فون سیدو همبازی بوده است.

نقل قول ها

محمدعلی کشاورز (۱۳۰۹ / ۱۹۳۰) بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون ایران.
• «پایه و اساس سینما اخلاق و سناریوست که متأسفانه سینمای ما هیچ کدام از آنها را ندارد. من کارشناس نیستم اما به طور کلی بد شدن سینما به علت بد بودن سناریوهاست. برخی آدم ها و تهیه کنندگان به عنوان سر باند، باند تشکیل داده اند و فعالیت می کنند.»• «عشق در فیلم ها عشق های الکی است، این فیلم ها کدام مسئله اجتماعی را مطرح کردند.»• «جوانان هم خیال می کنند بازیگری شغل آبرومندی است نه عزیز من، شغل آبرومندی نیست بروید دنبال شغل دیگری.»• «برای دست اندرکاران سینما باید اخلاق، دانش، اندیشه، تعقل و ادبیات و جغرافیای ایران در اولویت باشد.»• «حدود سه سال است که دچار مشکلات ریوی و تنفسی شده ام و وضعیت جسمی ام نسبت به روزهای قبل تغییر چندانی نداشته است. فکر می کنم که تجلیل از پیشکسوتان نوبتی شده و هیچ نظری در خصوص زمان این قدردانی ندارم و خوشحالم که پس از این همه سال تلاش یادی از من شد. من عاشقانه مردم با محبت ایران را دوست دارم و فقط می توانم در مقابل محبت هایشان از آن ها سپاسگذاری کنم. ان شاالله که همیشه زنده و پاینده باشند.»• «آنچه مردم در موردم قضاوت کردند و بد هم نبوده دستاورد زندگی من است. مردم همیشه بهترین قاضی بوده و هستند. خوشحالم از اینکه مرا دوست دارند. ما از بین مردم بلند شدیم و مال مردمیم. مسرورم که قضاوت مردم درمورد من الحمدلله خوب بوده چون همیشه تلاشم بر این بوده که کار ناشایستی نکنم. رضایت امروز خودم از خودم به همین خاطر است.»• «خودم به خودم انرژی می دهم. هرکسی خودش باید خودش را پشتیبانی کند. هرکسی به هرجایی رسیده حتماً آن را مرهون اتکا به خودش است. هر فردی اگر بخواهد و اراده راسخ داشته باشد، می تواند پیشرفت کند و ادامه بدهد و حتی سخت ترین بیماری ها را هم پس بزند و به سلامت از آنها عبور کند.»• «هنرمند با سیاست کاری ندارد. یک هنرمند نمی تواند سیاسی باشد. نزدیک کردن تمام انسانهای دنیا به همدیگر و ایجاد صلح و آزادی و انسانیت وظیفه هنرمند است.»منبع

پیشنهاد کاربران

محمدعلی کشاورز ( زادهٔ ۲۶ فروردین سال ۱۳۰۹ ) بازیگر سینما و تئاتر ایران است.
محتویات [نمایش]
زندگی نامه [ویرایش]
او در شهر اصفهان محله سیچان ( سیچون ) به دنیا آمد، او فرزند دوم خانواده کشاورز است. وی فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است.
فعالیت هنری اش را از سال ۱۳۳۹ با حضور در نمایش «ویولن ساز کره مونا» آغاز کرد و سپس با ایفای نقش در نمایش هایی همچون «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگ»، «دایی وانیا»، «عاشق مترسک»، «لبخند باشکوه آقای گیل» و شماری دیگر به بازیگری حرفه ای در تئاتر بدل شد.
مجموعه های تلویزیونی [ویرایش]
محمدعلی کشاورز در یک عکس قدیمی در حال بازی در فیلم ( نفر وسط )
در سال ۱۳۴۷ به تلویزیون رفت و کارگردانی هنری قسمت هایی از سریال خانه قمر خانم را به عهده گرفت. کشاورز در سریال های تلویزیونی زیادی همچون دایی جان ناپلئون، هزاردستان، سربداران، سلطان و شبان، گرگ ها خاکستری رنگ اند، پدرسالار و . . . به نقش آفرینی پرداخته است.
فیلم های سینمایی [ویرایش]
او برای نخستین بار در سال ۱۳۴۳ با فیلم شب قوزی ساخته فرخ غفاری بازیگری سینما را نیز تجربه کرد و تاکنون در ۴۷ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده است. از جمله کارهای اوست:
رگبار، خشت و آینه، برزخی ها، کمال الملک، مردی که موش شد، کفش های میرزا نوروز، مادر، جست وجو در جزیره، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دلشدگان، آقای بخشدار، زیر درختان زیتون، روز واقعه و کمیته مجازات.
افتخارات [ویرایش]
کشاورز برای بازی در فیلم مادر ساخته علی حاتمی نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
منبع [ویرایش]
درباره محمدعلی کشاور در سایت بی بی سی
درباره محمدعلی کشاورز در سایت خبرگزاری کتاب ایران
بازگشت کشاورز به تئاتر پس از ۳۰ سال. سایت روزنامه سرمایه
«محمد علی کشاورز». روزنامه کارگزاران، ۲۶ فروردین ۱۳۸۶، ص آخر
پیوند به بیرون [ویرایش]
محمدعلی کشاورز در بانک اطلاعات اینترنتی فیلم ها ( IMDb )
رده های صفحه: برگزیدگان همایش چهره های ماندگاربازیگران تلویزیونی اهل ایرانزادگان ۱۹۳۰ ( میلادی ) بازیگران اهل ایرانبازیگران تئاتر اهل ایرانبازیگران اهل اصفهانزادگان ۱۳۰۹افراد زنده


کلمات دیگر: